![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj všem, našemu drakovi právě bylo 10 měsíců a řešíme teď problém s utíkáním. Jakmile se dostane za hradbu neslyší nevidí, můžu na něj volat jak chci, schovávat se, utíkat od něj, vábit na pamlsky ale prostě nepřijde. To co běžně na vycházkách funguje spolehlivě jako by neexistovalo. Navíc když už se mi psa podaří lapit a že ho odvedu na obojku, nasadí ten svůj umíněný výraz a začne kousat jako smyslu zbavený a to dost silně, takže ho pak už musím zpacifikovat.
Tohle mi dělá hodně starosti a doufám, že je to "jen" puberta a pes zkouší co si může dovolit. Tak bych se chtěl zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak jste to řešili nebo řešíte. Díky. Last edited by tombr; 16-08-2012 at 07:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
My tohle řešili asi od Dingových tří nebo čtyř měsíců, kdy ze dne na den pochopil, že když na volání nepřijde, tak se nic nestane, protože když jsem daleko, tak ho nemůžu potrestat
![]() ![]() Sice jsem s ním jak blázen víc jak rok chodila na stopovačce, ale myslím, že se to vyplatilo, už jsem s jeho přivoláním téměř spokojená ![]()
![]() |
#3 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
Pokud kouše a vzpírá se vaší vůli, nejste pro něj dostatečná autorita a to napravit není tak jednoduché jako zvýšit plot. Psa máte 10 měsíců, v tomto věku už by měl vědět co si k vám může a co nesmí dovolit. Lépe řečeno měl by být vedený tak, aby to věděl ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Kometa: Stopovačku používáme taky asi od 4. měsíce a přivolání máme tak 60:40 na první povel, pokud nemá zrovna něco hodně důležitého na čuchání. Když jsme spolu venku tak se drží se mnou a neutíká. Stříkačka s vodou není špatný nápad, určitě zkusím jestli zabere.
CDaniela: Plot zatím nepřeskakuje, musím zaklepat ![]() odmalička mu to vždycky rázně vysvětluju, že tohle teda ne. A to se snažím dělat vlastně při všech lumpárnách co provede. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() Jestli po vás chňape už od malička a vy mu toto nedokážete zakázat, tak ho nevoďte za obojek, ale připněte ho na vodítko. Je to menší zlo, než ho v jeho nežáducím chování utvrzovat. Prostě to tímto způsobem "obejděte". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Jinak s kousáním jsme taky bojovali hooodně dlouho a mimo tresty se mi taky osvědčilo převedení na jinou činnost - nejlíp tak, že když do mě začal hryzat, tak jsem mu pod čumák nacpala pamlsek a když si ho všiml, začala jsem po něm chtít, aby udělal něco, za co ho dostane... třeba aby šel u nohy, nebo aby si sedl... cokoliv, co se mi v tu chvíli hodilo
![]() ![]()
![]() |
|
|