|   |   | 
| 
 | |||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  29-08-2012, 17:18 | #1 | 
| VIP Member |  Pożegnanie Milo :( 

Niedawno obchodził piękne, 15 urodziny. Wiek wspaniały, bo też pewnie i wspaniałe miał życie, niestety 16 urodzin nie dożył....Milo Ruskov Dvor. Odszedł w wieku 15 lat i 9 miesięcy. Ojciec pierwszego miotu wilczaków w Polsce, nasz (i wielu innych burych) dziadek.   
				__________________  Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 29-08-2012 at 17:23. | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 18:11 | #2 | 
| love and terror Join Date: Jul 2004 Location: Twardogóra/Gdańsk 
				 |   

Przykro...    | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 18:23 | #3 | 
| Spiderwolf Join Date: Oct 2010 Location: Jasienica 
				 |   

Tak ,przykro ...   
				__________________  spiderwolf.plhttp:// | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 18:50 | #4 | 
| Forest Hood |   

Strasznie nam przykro... [*]
		 | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 19:54 | #5 | 
| Member Join Date: Dec 2007 
				 |    smutno nam .... Last edited by DORA; 29-08-2012 at 19:57. | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 22:02 | #6 | 
| Junior Member Join Date: Jan 2011 Location: Łódź 
				 |   

pradziadek... nie zdążyłem poznać jestem wdzięczny za to co przekazał Sharn'owi wciąż jeszcze trochę jest dzięki MILO... | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 22:02 | #7 | 
| Senior Member Join Date: Mar 2011 Location: Trójmiasto 
				 |   

Przykro nam    
				__________________ Ja & Urciowaty | 
|   |   | 
|  29-08-2012, 23:39 | #8 | 
| K-Lee Family |   

Przykro    | 
|   |   | 
|  30-08-2012, 07:35 | #9 | 
| Senior Member Join Date: Nov 2006 Location: Sopot 
				 |   

Piękny wiek!!!  Milo zyje w wielu wilczakach .....

__________________ IMBUSEK4, IMBUSEK3, IMBUSEK2, IMBUSEK1, IMBUSEK, szasztin szasztinphoto, szasztinphoto1 | 
|   |   | 
|  30-08-2012, 08:35 | #10 | 
| Distinguished Member Join Date: Aug 2004 Location: Kraków 
				 |   

Wspaniały pies i cudownie długo żył. Żegnaj, Milo![*]
		 | 
|   |   | 
|  30-08-2012, 10:44 | #11 | 
| Galicyjski Wilk Join Date: Oct 2004 Location: Kraków 
				 |   

Miał długie  i dobre życie.  [*]
		 | 
|   |   | 
|  30-08-2012, 21:11 | #12 | 
| Member |   

Bardzo przykre,  mimo że dożył pięknego wieku. Dał nadzieję, że może naszym uda się ...

__________________ http://henrykowka.wolfdog.org/ | 
|   |   | 
|  31-08-2012, 04:21 | #13 | 
| VIP Member |   

['] Ten pies byl mi szczegolnie bliski....Byl prawie jak moj.... 
				__________________ | 
|   |   | 
|  31-08-2012, 09:09 | #14 | 
| Member |   

hlip dołączył do wnuczka ['].

__________________ http://harry.wolfdog.org | 
|   |   | 
|  31-08-2012, 11:39 | #15 | 
| Distinguished Member Join Date: Jan 2004 Location: Supraśl/Poznań 
				 |   

Dożył naprawdę pięknego wieku [']
		 | 
|   |   | 
|  31-08-2012, 21:41 | #16 | 
| Junior Member Join Date: Jul 2012 Location: Gdynia 
				 |   

Kiedys przeczytalam piekne opowiadanie " dla nie pogodzonych ze smiercia" gdy zdychala moja sunia dzis przesylamy je Tobie majac nadzieje ze choc troszke ukoi Twoje Lzy po stracie PRZYJACIELA :  cyt : " Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie. Nagle za krzaka wyszedł Diabeł. Słyszałem, że stworzyłeś człowieka... - zagadnął Szatan. Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu. I co z tego - prychnął Diabeł - nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY. Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział: Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce. To niemożliwe! - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł. Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA. Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet, kiedy on Cię znienawidzi. Dobrze - odparł dobry pies. Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola. Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat. Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie? Właśnie o to chodzi. Jak to? - zdumiał się pies. Będzie cierpiał i będzie wiele dni nieutulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu. Jesteś aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów. I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM... " aut : - Anna Starek 
				__________________ " ... I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM... " | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |