Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2012, 14:10   #1
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by fraxinia View Post
Skan rodowodu, w dużej rozdzielczości, na którym jest wynik badania, pieczątka uprawnionego lekarza weterynarii i jego podpis, wysłałam już co najmniej 3 razy.
Masz taki świstek, na którym jest wynik prześwietlenia i na podstawie którego został ów wynik wbity do rodowodu? Ja skanowałam właśnie ten papierek, może o to chodzi?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 16:33   #2
fraxinia
Junior Member

fraxinia's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Masz taki świstek, na którym jest wynik prześwietlenia i na podstawie którego został ów wynik wbity do rodowodu? Ja skanowałam właśnie ten papierek, może o to chodzi?
Nie mam nic takiego, bo wynik do rodowodu wpisał ten sam lekarz, który robił zdjęcie.

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Podejrzewam, że tym, którzy składają bazę "do kupy" po prostu ułatwi i przyspieszy pracę sytuacja, gdy wszyscy teraz prześlą skany, niż gdyby sami mieli przeszukiwać korespondencję, która docierała w tzw. "międzyczasie"
Pewnie masz rację Tylko, myśl o wysyłaniu kolejnego maila w czarną dziurę jest dość frustrująca
fraxinia jest offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 19:18   #3
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Ja swego czasu wysylalam skan rodowodu z tymi wszystkimi wpisami, pieczatkami itp, i to chyba wystarczylo, poniewaz dane w bazie sie znalazly...
anula jest offline   Reply With Quote
Old 17-10-2012, 21:32   #4
Irmina
Junior Member

Irmina's Avatar

Witam!
CZARNA DZIURA - niestety - dalej pochłania maile ze skanami....
wysłałam już wcześniej info o uprawnieniach Wandala - reproduktora = i nic....
wysłałam 30.09. i 15.10. i NIC - nawet maila, że skany dotarły....
ciemna strona mocy jest bardzo silna.....
jednak dalej mam nadzieję, że tli się w Administratorze odrobina dobroci i zlituje się nad piszącymi / wysyłającymi skany i uaktualni dane.
IS
Old 18-10-2012, 11:18   #5
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Myślę, że admin nie aktualizuje danych każdorazowo, gdy ktoś wyśle mu maila, tylko zrobi to "hurtem" po jakimś przewidywanym czasie.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 12:07   #6
Irmina
Junior Member

Irmina's Avatar

Witam!
Zgadzam się, że aktualizowanie bazy za każdym razem, kiedy ktoś wysłał skany było by mrówczą pracą, ale jak sama zaznaczyłam - chociaż mail z informacją, że dane dotarły! Wskazanie czasu najbliższej aktualizacji było by super.
Nawet ZKwP działa szybciej.....
IS
Old 18-10-2012, 12:15   #7
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Irmina View Post
Witam!
Zgadzam się, że aktualizowanie bazy za każdym razem, kiedy ktoś wysłał skany było by mrówczą pracą, ale jak sama zaznaczyłam - chociaż mail z informacją, że dane dotarły! Wskazanie czasu najbliższej aktualizacji było by super.
Nawet ZKwP działa szybciej.....
IS
Z Twojej czy mojej perspektywy tak to rzeczywiście wygląda, ale pomnóż sobie odpowiedź na Twojego maila razy liczbę wszystkich zgłaszanych reproduktorów wszystkich narodowości, których przedstawiciele korzystają z Wolfdoga... a zakładam, że Admin w przeciwieństwie do ZKWP nie ma swojego... odziału w każdym większym mieście, gdzie pracuje co najmniej kilkoro ludzi...
Jak się na to spojrzy z tej perspektywy, to wtedy to wygląda jednak trochę inaczej wg mnie.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2012, 16:52   #8
Irmina
Junior Member

Irmina's Avatar

witam!
ręczne odpowiadanie bywa meczące....
ale można ustawić automatyczną odpowiedź: Twój mail dotarł, aktualizacja bazy odbywa się wiosną i jesienią (2 x w roku) ....
wiadomo przecież z jakiej zakładki wysyłane są skany - tak jak to jest w bazie "uaktualnienie"

na początek wystarczy
IS

Posting Rules