![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Rocco - ´ch taaak, odkaz. Trochu mě zlobí prohlížeč, takže jsem se přes něj nikam ani nedostala, nehledě na to, že jsem tomu podtržítku napřed přikládala jiný význam (to asi kvůli těm očím).
![]() Hanka - Kde jste četla o agresivitě? - no především mě zarazil článek na těchto stránkách. Jmenoval se Agresivita I., autor: amaruk, překlad: Pavel, 12/12/2002. Hned první věta zní: Na základě mých zkušeností s českosl. vlčáky jsem zjistila, že většina z nich se chová agresivně. Bum bác, tak nevím, dál se autorka zmiňuje o agresi z nejistoty a chybách ve výchově. A pak jsem si poskládala pár věcí dohromady, jako např. neopomenutelný fakt, že tohle mladé plemeno má vlčí genový základ a ostřejší krev německých ovčáků. Mimochodem tento fakt by leckteré babičce s kníračem v náručí lehce přivodil srdeční kolaps i při nevinné srážce s takovým psem. Plus příběh vlčice chované zkušenými dobrými lidmi od malička v zajetí, která se k nim chovala taky moc fajn, až na to, že se stávalo, že ty samé lidi, kterým dávala najevo svoji náklonnost někdy vzápětí pokousala. Což mi trochu připomíná - sice indivindi- nešťastný případ Mc Navara, kdy se právě mohlo stát, že páníček podcenil povahu svého psa. Pak i v jednom z příspěvků toho téma je zmínka o psu, který by ho asi "sežral", kdyby si Navara vzali (stále indivindi?). Plus pro mě právě objevené Pavlovo podhoubí téhle problematiky: "nejkousavějším plemenem je podle statistik NRL německý ovčák a jeho kříženci". Tím nechci říct, že tohle jsou neochvějné důvody, proč si něco takového hned myslet, pro mě jsou to ty náznaky, o kterých jsem mluvila a víc mě zajímají zkušenosti dlouholetých chovatelů, kteří by průměr chování čsv mohli znát. Když to tak shrnu, já to snad ani vědět nechci, tak moc bych ráda čévéčko..! :-DD A jestli se důslednou výchovou v mezích možností kynologa-amatéra dá z čsv vychovat nejlepší pes na světě, pak vlastně není co řešit. :-) |
![]() |
![]() |
|
|