Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2012, 05:19   #13
Puchatek
Senior Member

Wybacz(*) Makota, ale być może ten "kaganek oświaty" nie jest potrzebny......
Ja nie będę traktować >Zjaponizowanego< jak wiejskiego gamonia posługującego się jeszcze kamiennymi tabliczkami, bo to co napisał o tym nie świadczy....
Dobrze wydedukowałaś, że rozmówca chce szczeniaka takiego JAK wilczak. Chyba nawet -w głębi duszy -chce wilczaka....
To, że jest zorientowany w temacie, w dużym stopniu widać poprzez fakt umiejętności znalezienia forum wilczaków /sprawne posługiwanie się internetem/ i orientacji w kwestii ceny za psa /może już gdzieś do hodowców dzwonił, spytał kogoś z wilczakiem o cenę za psa.../. Jak mniemam, Rozmówcy wydawało się, że można -ot tak -wejść na forum psów rasowych /gdzie obok opiekunów są też -podkreślam -legalni hodowcy/ i wprost zapytać, czy któryś z nich ma bezpapierowca albo chce "papierową" sukę puścić z kundelkiem/rasowcem, by kupić szczeniaka za pół darmo...
Jeśli ktoś chce oszczędzać pieniądze a ma wiedzę, ile rodowodowy szczeniak kosztuje trzyma się schronisk i ogłoszeń "podejrzanych". Rozmówca już rozglądał się po schroniskach i tam szczeniaka nie znalazł.... Riposty jakie się posypały, były -ni mniej ni więcej -naszym bulwersem za tak postawiona sprawę: pierwszy raz i tak bez kawy i ciasteczek obcesowo nam "przywalił"...Ale z tego co widzę, Tobie też udzieliła się "snobistyczna" kpina.... więc chyba nas rozumiesz.....
..............................................
" https://www.facebook.com/media/set/?...3327539&type=1
Maluch wygląda, jakby z wilczakami miał coś wspólnego, więc i charakterek może mieć diabelny"
Napisałaś "wygląda", "jakby", "coś", "może mieć" -ja byłabym ostrożna z namawianiem "na" danego kundelka -to jest >niewiadoma -pewniak<.
>Zjaponizowany< -ja żadnego psa Ci nie podsunę. Szukaj sam...Twoja decyzja -Twoja odpowiedzialność....

(*)-na dzisiaj limit wyczerpany
...
P.S. Tak.... wielu z nas ma też i kundelaski.... to tak dla równowagi, by nie oderwać się w swoim majestacie od ziemi -mój "Rympałek" jest praaaawie labradorem.....
...

Last edited by Puchatek; 06-12-2012 at 13:06. Reason: literówki
Puchatek jest offline   Reply With Quote

Posting Rules