![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Po drugie - Cthulhu rzuca sie na Zmore - wylaczenie suki, szczekoscisk, rzucanie sie do gardla, bez ostrzezenia - najlepiej, zeby Zmo byla tylem - TO NIE JEST NORMALNE USTAWIANIE W STADZIE. Rzucala sie na Bru, ale bylo to bardziej "normalne" jesli mozna tak powiedziec - typowe ostre ustawianie. Startowala tez do Falkora. Na wystawie w Lodzi startowala do co drugiego psa. Nie robi jej roznicy czy to pies czy suka. Gdyby to byla kwestia tylko ustawiania w stadzie - to nie jest to problemem. Suki ustawiaja nam sie codziennie, ale po pierwsze nie leje sie krew, po drugie sa odwolywalne. Cthulhu jest nieprzewidywalna i nie moze przebywac z reszta stada, bo w każdej chwili moze bez ostrzezenia zaatakowac. Musi byc izolowana, a to ja dodatkowo nakreca. Pomysl na trzymanie jej oddzielnie przez cale zycie, jest pomylka, bo ona potrzebuje uwagi i kontaktu, jak kazdy pies. Trzecia sprawa - uwazam po rozmowach z behawiorystami i po przemysleniu wszystkich za i przeciw, ze Cthulhu powinna trafic do nowego domu. U nas nie ma szans na odkrecenie tego co sie dzieje, z dnia na dzien jest coraz gorzej. Powiedziano nam, ze przede wszystkim suke trzeba odizolowac ode mnie, bo inaczej nic sie nie wypracuje - suka broni mnie przed innymi psami. Moim zdaniem oddawanie jej na dwa miesiace na trening i potem powrot do nas to bzdura - zwlaszcza, ze nie ma gwarancji, ze zaakceptuje nasze psy. Ona ma znalezc dom, gdzie bedzie mogla zyc, pracowac normalnie i bedzie szczesliwa. Potrzebuje przewodnika dla siebie i pracy przez 24h na dobe. Kazdy dodatkowy pies zwieksza szanse na to, ze znowu zacznie swirowac. Poza tym zmniejsza sie ilosc poswiecanego jej czasu. Numer cztery - Nie mamy takich mozliwosci jak przewodnicy JEDNEGO psa, mieszkajacy w miescie i majacy na miejscu behawioryste. Dlatego mysle, ze odkrecanie jej u nas bedzie ciezkie i nie wiem czy mozliwe - wg dwoch specow niemozliwe ![]() I na koniec piec - Rzadko pisze na tym forum i nie prosilam o wrzucanie tutaj tego tematu. Wystarczy, ze jest na FB i na naszej stronie. Prosilabym o nie wciaganie mnie w dyskusje. Macie pytania - piszcie na priv. Na razie mamy jedna osobe w trakcie rozmow. Zobaczymy jak bedzie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Cthulhu pojechala dzisiaj do nowego domu. Uwazam, ze byla to najlepsza decyzja jaka moglismy podjac - dla niej.
Wszystkim zaangazowanym w sprawe bardzo dziekujemy za pomoc. Przede wszystkim dziekuje za udostepnianie info na FB, bo dzieki temu udalo sie znalezc idealnego przewodnika dla mlodej. Dziekuje tez wszystkim behawiorystom za rady przed adopcja, a szczegolnie Waldkowi - rowniez za to, ze bedzie prowadzil teraz przez zycie Cthulhu i jej nowego przewodnika. Mam nadzieje, ze ulozy im sie jak najlepiej i wkrotce ich zobaczymy. Trzymam za to kciuki i mam nadzieje, ze wszyscy beda trzymac razem z nami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
Cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło. Trzymam kciuki za nowego właściciela i za sunię, żeby obojgu ułożyło się wspaniale to 'nowe' życie... :-) A możesz zdradzić dokąd Cthulhu trafiła, znaczy w jakie rejony?
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Kciuki trzymamy i szczerze wierzymy, że to już Opiekun na całe życie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jak juz mowilam, bardzo sie cieszymy ze Ctulhu tak szybko znalazla swojego czlowieka, mam nadzieje ze szybko sie dogadaja i oboje beda sie cieszyc ze wspolnego zycia
![]()
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
co za dobre nowiny na swieta, mam nadzieje ze wlasciciel zarzy do wolfdoga i bedzie dawac znac co nowego u tej ambytnej panienki
![]() smoku DZIEKI |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|