Вернуться   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 28.02.2013, 00:31   #1
tarasbulba
Junior Member

Jak już dwóch braciszków "zabrało" głos jeden za drugim, to i ja coś dodam.
Bandzior Baruch kocha wszystkie suczki od mini do maksi, natomiast psy wszechras są, od mini do maksi,kandydatami do złojenia - zjeżona sierść jak u dzika, jak taki 17letni skin, wszystkim kolesiom chce wpier...lić , a kiedys,( tak do roku i momentu pojawienia się owłosienia jajecznego), był taki chętny do zabawy.
Jednak "pracujemy z Bandziorem" nad emocjami i dzikie wyskoki do ataku zdazają się bardzo żadko, jednak burczenie pod nosem i jeżenie sie jest "standardem". "Widzę" często tę "chmurkę myślową" nad jego łepetyną.....cyt." ..jakby nie ten koleś, ktory trzyma mnie na smyczy, to bysmy sie zabawili! cieniasie.."
Старый 28.02.2013, 08:34   #2
Piter
Junior Member

Отправить сообщение для Piter с помощью Yahoo

Цитата:
Сообщение от tarasbulba Посмотреть сообщение
Jednak "pracujemy z Bandziorem" nad emocjami i dzikie wyskoki do ataku zdazają się bardzo żadko, jednak burczenie pod nosem i jeżenie sie jest "standardem". "Widzę" często tę "chmurkę myślową" nad jego łepetyną.....cyt." ..jakby nie ten koleś, ktory trzyma mnie na smyczy, to bysmy sie zabawili! cieniasie.."

MY TEŻ PRACUJEMY . najczęsciej na placu. Ale z drugiej strony mały kładzie na łopatki praktycznie wszystkie starsze 4-5 letnie .
Piter вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.02.2013, 11:54   #3
GRABA
Senior Member

Unka zakręcona była na "wystawy", więc aby spacerki mogły się udać z
"obcymi" zawsze prosiłam o rundkę "kółeczko" jakby wystawowe i zawsze się udawało - suczku myślała, że to wystawa i żadnego psiaka jeść nie chciała - nawet biegając luzem.

Chantalka nie stawia żadnych irokezów, kłapie dziobem kiedy jej pasuje a raczej "nie" pasuje - tolerancja większa dla długowłosych, sama zaczepia do zabawy choćby yorki. Natomiast sądzę, że w malutkich krótkowłosych psiakach widzi "ogrodowe" futerko na widok których włącza się "moooord".
Natomiast łatwa jest do przewidzenia, że coś się będzie działo czy to dobrego czy nie -wiadomo, że jak suczku idzie jakby skradając się, to pańcia musi już coś jej powiedzieć.

Natomiast chciałam przypomnieć, że większość psów nie rozumie "mowy" wilczakowej. Dla niektórych ras zwykłe zabawowe pomruki mogą być źle zrozumiane.

P.S. Sorry za "natomiast" - widocznie, to słowo na dziś<lol>

http://darwilka.blogspot.com/

Последний раз редактировалось GRABA; 28.02.2013 в 12:18
GRABA вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.03.2013, 21:09   #4
Wilczy Duch
Junior Member

Цитата:
Сообщение от GRABA Посмотреть сообщение
...chciałam przypomnieć, że większość psów nie rozumie "mowy" wilczakowej.
Tak swoją drogą to znane są Wam może jakieś polskojęzyczne opracowania książkowe na temat CzW?! Bo ja coś na żadną nie mogę w Naszych księgarniach natrafić
Wilczy Duch вне форума   Ответить с цитированием
Ответ