![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jedynie pragnę zasięgnąć opinii u osób bardziej zaznajomionych ze światem wilczaków i jeśli jest to tutaj nie na miejscu, to przyznam się szczerze, iż nie bardzo rozumiem dlaczego?!
Przecież na litość Boską, jeśli zadalibyście komukolwiek z co lepiej obeznanych właścicieli haszczaków analogiczne zapytania, to bez zająknięcia wskazaliby, iż numerem jeden na świecie jest hodowla Karnovanda, natomiast w Polsce na czoło wysuwają się Eskimoski Domek (najlepsza polska hodowla SH w latach 2005, 2006, 2007, 2008, 2010) i Arktogea (najlepsza polska hodowla SH w latach 2003, 2004, 2009)... czy to na prawdę dla Was takie trudne??? Last edited by Wilczy Duch; 01-03-2013 at 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Mi tu przecież nie tyle właśnie chodzi o obiektywny ranking sędziów (gdyż zgodziliśmy się, że takiego nie ma i być nie może, skoro Ci nawet pośród siebie wystawiają przeróżne noty danym hodowlą), co o czysto subiektywną ocenę samych właścicieli (byle tylko Ci nie chwalili swojego, co wyraźnie podkreśliłem), którzy choćby mieli nawet całkiem odmienne od siebie nawzajem zapatrywania na wzorową hodowlę i parę hodowlaną, to i tak jakaś część wspólna w końcu by się z tych wszystkich zestawień naturalną koleją losu wyłoniła i na tej podstawie można by było wyrobić sobie (choćby tylko pobieżnie) zdanie, nad kim zachwyty dominują i pod jakim względem warto zwrócić swoją uwagę w tym konkretnym kierunku... tylko tyle i aż tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Last edited by anula; 01-03-2013 at 21:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]()
Prosił, prosił i uprosił.....
Quote:
"Literatura" arcyciekawa....czytałam w przyklęku i na wdechu...... http://www.facebook.com/wilczakrew/p...00601549550390 .... Rona, kto był tym sierściuchowym hodowcą? Brakuje mi jednego kawałka puzzle'a........... .... Last edited by Puchatek; 04-03-2013 at 22:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |