Quote:
Originally Posted by Wercyngetoryks
Czemu ktoś z Was, hodowców i dobrze znających Wilczaki nie startuje na sędziego?
|
Nie wiem jak inni, ale ja PŁACĘ i CHCĘ mieć profesjonalną "obsługę". Nie mam potrzeby bycia sędzią czy działaczem ZKwP. Wiem, że są wśród nas Młodzi Ludzie działający w Związku, wiem, że chcą poprawy sytuacji, ale..... ten "beton" między innymi. Jako zwykli Opiekunowie mamy związane ręce nawet w kwestii zanegowania oceny czy opisu wystawionego na wystawie....
Jak by co, to światełko w tunelu jest -mamy trochę sędziów sędziujących wg wzorca....
Quote:
Originally Posted by Wercyngetoryks
jak się źle dzieje,to trzeba działać i stopować wybryki ringowe!
|
Jak się dzieje źle, to powinno się najpierw wyrwać chwasty, potem zaorać i zaczynać od początku, ale tym razem dobrze... "Starych kadr" nie ruszysz, a to one infekują nowych, młodych, którym się "chce"...... To co nam pozostaje na chwile obecną, to zapraszać na prelekcje "legendy" i autorytety naszej rasy celem uświadamiania/nauczania nas oraz sędziów. Nas można /mimo, że czasem kręcimy nosami

/, ale z sędziami nie tak prosto.... nie daj Boże udowodnić takiej "personie", że się myli.... Przecież z sędzią nie wolno na wystawie nawet dyskutować /podważać/ oceny wystawionej Twojemu psu........ Noooo, chyba że zapłacisz, to będą rozpatrywać "reklamację".....
...
No i jest jeszcze nadzieja w Klubie, który chcemy zorganizować.... może już w tym roku sie uda zrobić "krok milowy"....