Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 01-23-2013, 02:02 PM   #61
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da makota Visualizza il messaggio
Ja też nie rozumiem tego argumentu wystaw - również nie widze sensu w jeżdżeniu na trylion wystaw rocznie (chyba, że ktoś to serio lubi...) i nie wiem co to ma wspólnego z doświadczeniem hodowlanym
No wlasnie kompletnie nic... Szczegolnie w tej rasie.... Tu na serio nie ma praktycznie zadnego znaczenia jakie tytuly maja psy - oczywiscie jest pewna grupa hodowcow-lemingow, ktorzy kryja "czempionami" bez wzgledu na ich jakosc i wartosc hodowlana, ale jak sie dokladniej przyjrzec to ludzie uzywaja psow, ktore im sie podobaja.... W tej rasie nikt nie chce szczeniakow championa 15 krajow i Zw Swiata, ale za to jest kolejka na rok do przodu na maluchy suki, ktora ma min. hodowlane...
Bo wystawy sa SPORTEM. W chwili obecnej w Polsce sportem EKSREMALNYM... I nikt myslacy nie bedzie tylko na podstawie ich wynikow ocenial psa!

Smieszy mnie tu jednak co innego... Tak sie sklada ze to wlasnie ta pani hodowczyni przez lata pilnie sledzila co wazniejsze wystawy w tej rasie... I gdy byly klubowki czy europejskie w Slowacji pedzila na Wegry, wiedzac, ze to latwe tytuliki, bo na wystawie beda pustki, a czolowka rasy bedzie w SK.... Sa powody dla jakich jej psy maja Championaty Wegier (ktorymi tak sie chlybi zapominajac dodac, ze nie miala konkurencji w klasach), a zaden nigdy nie dal rady zrobic Championatu Czech, czy Slowacji...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Ultima modifica di z Peronówki : 01-23-2013 a 02:06 PM
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 01-23-2013, 03:53 PM   #62
makota
Member

L'avatar di makota

ubicazione: Świętokrzyskie/Kraków
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da z Peronówki Visualizza il messaggio
No wlasnie kompletnie nic... Szczegolnie w tej rasie.... Tu na serio nie ma praktycznie zadnego znaczenia jakie tytuly maja psy - oczywiscie jest pewna grupa hodowcow-lemingow, ktorzy kryja "czempionami" bez wzgledu na ich jakosc i wartosc hodowlana, ale jak sie dokladniej przyjrzec to ludzie uzywaja psow, ktore im sie podobaja.... W tej rasie nikt nie chce szczeniakow championa 15 krajow i Zw Swiata, ale za to jest kolejka na rok do przodu na maluchy suki, ktora ma min. hodowlane...
Bo wystawy sa SPORTEM. W chwili obecnej w Polsce sportem EKSREMALNYM... I nikt myslacy nie bedzie tylko na podstawie ich wynikow ocenial psa!

Smieszy mnie tu jednak co innego... Tak sie sklada ze to wlasnie ta pani hodowczyni przez lata pilnie sledzila co wazniejsze wystawy w tej rasie... I gdy byly klubowki czy europejskie w Slowacji pedzila na Wegry, wiedzac, ze to latwe tytuliki, bo na wystawie beda pustki, a czolowka rasy bedzie w SK.... Sa powody dla jakich jej psy maja Championaty Wegier (ktorymi tak sie chlybi zapominajac dodac, ze nie miala konkurencji w klasach), a zaden nigdy nie dal rady zrobic Championatu Czech, czy Slowacji...

Co lepsze - to o czym piszesz jest naprawdę łatwo zauważalne i wcale nie potrzeba wysiłku, żeby to zauważyć... ja się naprawdę zbytnio nie interesuję wystawami, a mimo wszystko widzę jaki mechanizm tu działa Tym bardziej dziwi mnie więc fakt, że niektórzy po prostu nie chcą tego zauważyć.... i co więcej próbują wciskać swoją wersję wydarzeń innym.
Vecchio 01-23-2013, 04:05 PM   #63
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

ale ja to mowie od zawsze- KAZDY pies ( nie wazne jaki) moze byc multi CH - dla tego jest potrzebny- rodowod, wlasciciel z kasa oraz czas nic wieciej nie trzeba.
Vecchio 04-23-2013, 12:06 PM   #64
erendil
Junior Member

L'avatar di erendil

ubicazione: Ostrzeszów
predefinito

Ja tylko dodam,że właśnie po tej wystawie w Częstochowie p. Redlicki jest na tej liście sędziów do których moim zdaniem nie warto jechać z ładnym wilczakiem, i nie chodzi o dobrą ocenę Vapi tylko o opisy. Z tego co pamiętam to obniża oceny za "zbyt jasne oko, rozmazany stop, niewymiarowe małe oko" itp.
Vecchio 04-23-2013, 12:48 PM   #65
avgrunn
Senior Member

L'avatar di avgrunn

ubicazione: Trójmiasto
predefinito

Ja tez mam na swojej liscie kilku do ktorych jechac nie warto

A Vapi ma ocene dobra?
Vecchio 04-25-2013, 12:04 AM   #66
erendil
Junior Member

L'avatar di erendil

ubicazione: Ostrzeszów
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da avgrunn Visualizza il messaggio
Ja tez mam na swojej liscie kilku do ktorych jechac nie warto

A Vapi ma ocenę dobra?
Tak Vapi ma ocenę dobrą w sensie,że nie bdb (5) a db (4) :P Ten sędzia w wadach pisze to co jest wilczaka zaletą :/
Vecchio 04-27-2013, 09:11 AM   #67
Jessicaa
Junior Member

L'avatar di Jessicaa

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da erendil Visualizza il messaggio
Z tego co pamiętam to obniża oceny za "zbyt jasne oko, rozmazany stop, niewymiarowe małe oko" itp.
Ja bym chyba nie wytrzymala przy takim sedziowaniu.. Po prostu spytalabym go wprost, czy szanowny Pan czytal wzorzec... W takim razie kazdy moze byc sedzia, czy ma w tym doswiadczenie czy nie.. -_-'
Jessicaa jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 04-27-2013, 01:47 PM   #68
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

Zgłoszenie na wystawę jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją regulaminu, a tam jest wyraźnie opisany temat "nie wytrzymywania".
A jakoś nie słyszałam, żeby ktoś korzystał z prawa złożenia skargi. A taka forma istnieje.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 04-28-2013, 11:33 AM   #69
wolfin
Moderator

L'avatar di wolfin

ubicazione: Where the wolf lives
Invia un messaggio tremite ICQ a wolfin Invia un messaggio tremite Skype a wolfin
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gaga Visualizza il messaggio
Zgłoszenie na wystawę jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją regulaminu, a tam jest wyraźnie opisany temat "nie wytrzymywania".
A jakoś nie słyszałam, żeby ktoś korzystał z prawa złożenia skargi. A taka forma istnieje.
nie wiem jaki regulamin jest w PL a u nas wedlug FCI napisane ze skarge mozna dac jesli zla organizacia albo sedzia chamowat no opinia sedziego nie jest dotykalna