![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() A tak na serio. Ja sprawę widzę tak; w czasach gdy Wy "szaleliście" na wystawach (fakt, nie było to znowu aż tak dawno - raptem parę lat temu, ale w przypadku wilczaków te parę lat to całkiem sporo) można było jeszcze wg mnie przymknąć oko na pewne sprawy, bo wilczaki cały czas były jeszcze w pewnym sensie "nowością", albo przynajmniej od biedy tak uznać. Należałoby się spodziewać, że przez ten czas sędziowie zdążyli już "okrzepnąć" i się dokształcić, a tu tymczasem zdziwko, bo wygląda na to, że jest wręcz gorzej niż to było kiedyś i to jest dopiero dziwne i zastanawiające. Co do pytań, mnie to akurat nie dziwi; podstawą jest (powinna być) znajomość wzorca, a to czy sędzia zwraca bardziej uwagę na zęby czy na sposób wystawiania, to już są "niuanse", które są, owszem, ważne, ale na drugim miejscu po wzorcu. Last edited by Grin; 27-04-2013 at 19:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ano nie, ale jego żona i owszem i było zabawnie
![]() Ja się nie dziwię pytaniom i nie krytykuję ich stawiania. Odpowiadam na nie, niekoniecznie wprost. W ramach rozmowy, przedstawiam swój punkt widzenia. Trochę się tylko jeżę na zawołania stawiania kos na sztorc przeciw wszystkim "owczarkom" (czytaj: psom, które wygrały z moim) ![]() Poza wszystkim są psy, które zawsze będą w czołówkach na wystawach i takie, które na pudle nie stają, za to są "interesującym materiałem hodowlanym" i wiele razy było pisane, że jedno niekoniecznie musi iść w parze z drugim (a z polskiego podwórka takich przykładów mamy sporo). Od bycia w którejkolwiek grupie, żaden pies nie pięknieje ani nie brzydnie (zależnie od opcji). Więc wracając do pierwszego pytania Burej i odpowiedzi Jefty-nie bez znaczenia jest fakt, w jakim celu Bura chce rozpocząć przygodę wystawową ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|