Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2013, 15:27   #13
fraxinia
Junior Member

fraxinia's Avatar

Quote:
Originally Posted by Comaronnie View Post
a czy coś wiecie o sędzinie - Małgorzata Hałas, będzie w Płocku
Odniosłam wrażenie, że boi się wilczaków albo może po prostu się spieszyła W każdym razie pierwszy raz spotkałam się tym, że sędzia nie dotyka psów, nie sprawdza samcom jajek, a na zęby jedynie rzuca okiem. Podczas porównania wystarczyło przebiec pół kółka. Ale to i tak dużo, bo widziałam, że u borderów podczas porównania psy tylko podchodziły do stolika. Bardzo pozytywnym zaskoczeniem było to, że Ulvar został poproszony o zaprezentowanie inochodu. Kolor oka został opisany jako doskonały, z czym się z przyjemnością zgodzę, bo Ulvar ma bardzo jasne, żółte oko Wysoko noszony ogon, również jest u tej Pani w cenie Niestety nie zgadzam się z opisem klatki piersiowej. W opisie mamy, że klatka jest doskonała, odpowiednio głęboka (piszę z pamięci), co nie jest zgodne z prawdą, bo Ulv ma klatkę za głęboką. Z resztą moim zdaniem ocena klatki piersiowej włochatego psa, bez macania, jest zupełnie bez sensu
Jestem bardzo ciekawa jak ta Pani oceniałaby w większych stawkach, bo moim zdaniem ma pojęcie o rasie, ale za pośpiech i dystans do psów duży minus

Do moda/admina: czy mogę prosić o dodanie Pani Małgorzaty Hałas do listy sędziów, bo chciałabym dodać wyniki wystawy.
fraxinia jest offline   Reply With Quote

Posting Rules