![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
ngi dhla
|
![]()
A z nami jest tak, że Lyluś po obydwojgu rodzicach z Peronówki ma wg mnie za duże uszy i fafle bynajmniej nie wzorcowe. Co do ruchu, kątowania, indeksów i pozostałych się nie wypowiadam, ale pewnie się będziemy chcieli wybrać do Późnej na profesjonalne pomiary, żeby wiedziec co i jak. Za charakter daję sobie obciąć to i owo.
I żeby była jasność - nie mam o to do nikogo pretensji. Nie jesteśmy też starymi wyjadaczami, którzy potrafią super zaprezentować psa. Którzy znają triki na optyczne zmniejszenie uszu - chociaż w Łodzi mogło by nam to zaszkodzić :-))), lub naciągają skórę żeby fafle się wsysły (a było mi dane to obserwować). Wychodzimy z założenia, że jaki jest koń każdy widzi. Nie znamy tego środowiska, więc ostrożnie macamy tu i tam i chyba już nam się udało wyrobić swoje zdanie. Jest super jeśli nasz pies jest prawie idealny z wzorcem, ale najczęściej tak nie jest. Pytanie brzmi: 1. Czy będziemy wszelkimi sposobami ukrywać jego wady nawet przed samymi sobą? 2. Czy będziemy przekonywać wszystkich i wszędzie że to nasz jest wzorcowy? 3. Czy będziemy zwalać wszystko na sędziów jeśli nam się nie powiodło, lub ich wychwalać jeśli wygraliśmy?
![]() |
#82 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Senior Member
|
![]()
Nie wiedzialam ze wilczakowcy niczym handlerzy z innych ras stosuja jakiekolwiek triki
![]()
![]() |
#84 |
ngi dhla
|
![]()
Chcesz powiedzieć, że w 1946 byłaś na świecie? A nie wyglądasz :-))
![]() |
#85 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Senior Member
|
![]()
No triki trikami, rozumiem u pudli, czy u jamnikow (tu np okazuje sie ze u dlugowlosych wygalaja szyje by byl smuklejszy) ale u wilczakow? Co tam mozna zrobic? Fafle to chyba trzeba by bylo przymocnowac klejem :P a wiem bo menda jak sie zamysli to mu sie fafelek w kacikach robi i poki lajza sie nie skupi to nie ma mowy by zniknal
![]()
![]() |
#87 |
VIP Member
|
![]()
Podcinanie pędzla ogona i farbowanie na czarno, ustawianie (niekonieczne lajtowe), wywijanie ogona na łapy, profesjonalny grooming, nauka przybierania postawy przez psa ale też poważne podejście do handlingu i nauka zarówno prezencji jak i prezentacji.
Jest tego o wiele więcej bo handling to nie tylko przebiegnięcie 2 kółek. Nie traktowałabym wszystkiego negatywnie. No i nie zapominajmy o prostowaniu sierści ![]() acha, na fafle też są sposoby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Senior Member
|
![]()
heheh o tym slyszalam
![]() Nauka postawy fajna sprawa, tylko ze ja nigdy nie wiem jak lapy ustawiac wiec dalam sobie spokoj, pilnuje tylko by za bardzo nie stal jak lajza ![]() A o co chodzi z tym wywijaniem ogona na lapy?
![]() |
#89 |
aen'drean va, eveigh Ain!
|
![]()
To mi się udało kilka razy na wystawach zaobserwować. Żeby pies nie stał z ogonem pod brzuchem, handlerzy wyciągają go i 'opierają' na jednej z tylnych nóg.
![]() |
#90 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#91 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Junior Member
|
![]()
Może trochę off, bo na wystawach rzadko już bywamy, ale a propos ogona, to często powtarzam Morcie, że jak nie przestanie zadzierać ogona przy Cayo, to go jej do nogi przywiążę i się zdziwi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A co do wilczakow - pomijajac sprawe tego, ze u wilczaka ogon w gore jest wzorcowy to wole miec kolo siebie wesolego psa: ![]() niz zgaszona i zgnebiona bide ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale są dla ludzi rzeczy ważne i ważniejsze......jeśli dążą do celu bez szkody dla psa - OK. A wspomniany trening na pozycje ogona robi się klikerowo, bez przymusu...nie pytaj po co.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Distinguished Member
|
![]()
Margo skąd są te ilustracje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Plessowy wilczak
|
![]()
HAHAHA chciałbym zobaczyć jak się komuś udało u normalnego psychicznie wilczaka wyklikać ogon (i nie mam tu na myśli zacisza domowego tylko np wystawę) ale życzę powodzenia
![]() |
|
|