Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2013, 13:59   #1
mája
Junior Member

mája's Avatar

Send a message via ICQ to mája Send a message via Skype™ to mája

pokud po všem co kde bylo napsáno otestováno a po tom jak se k tomu staví chovatelka tvé feny nemáš žádnou snahu pomoct prokázat pravdu ať je jakákoliv, nejsi pro mě seriozní chovatel...i unás vznikli pochybnosti o otcovství psa, majitel feny a druhého psa se oháněl potvrzenou kastrací...přesto chovatelka na kterou byl vrh napsán se k tomu postavila čelem a pomohla prokázat pravdu a vše napravit...
mája jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:00   #2
Pavol1217
Junior Member

marie to že pre teba nie som seriozny chovatel ma nesmierne trápi, ale dokážem s tým žiť... ja na june vidím kvalitu, nevidím na nej žiadny znak sarloosa, už bolo z tejto vetvy vela zvierat, ja tam stale žiadneho saarlosa nevidim... ide mi o kvalitnu suku, ktorú si nenechám zlikvidovat kvôli politike, ja hájim záujmy suky a nie byrokratov, to je všetko...
Pavol1217 jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:00   #3
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

noo v psa mozna mnoho co videt mix z USA wolfdogem moze vypadat ako pekne cevecko, pre to nie hovorilam na 100 % ze nejaki pes neni psem z genom sarlosa, ked fenotipicne moze vypadat ako pekny cevecko na to aj je testovanie DNA.
wolfin jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:01   #4
MaryAnn
Junior Member

MaryAnn's Avatar

Nerada sa zapájam do takýchto debát lebo to väčšinou nikam nevedie,ALE: Klub nie je ten, kto spochybnil sojenie Issar x Flash, bol to podnet zo zahraničia, ktorý prišiel skôr ako sa v klube vymenil celý výbor. Ten nový to dostal ako hotovú vec - na tu máte, riešte to, hoci nikto nepoznal detaily. Ja osobne som rada že sme sa aspoň dostali k nejakému návrhu a že sa to nezametá pod koberec ako doteraz, lebo si s tým ozaj nikto nevedel dať rady a informovanosť je na bode mrazu. Prečo napr. nevieme o tom, že Yasmine má spravené testy?? Ak máte niekto lepší a účinnejší nápad sem s ním. Ja plne chápem rozhorčenie majiteľov, ale ako garant plemena si nemôžeme dovoliť aby sa nám napr. objavili červené nosy, kedže ide o geneticky podobné plemená (saarloos a čsv) znaky saarloosa môžu vyskočiť aj po niekolkých generáciách "perfektných čsv". Ja tiež nestojím o to, aby sa psy vyradzovali z chovu len tak pre nič za nič, ale ked je v stávke reputácia SR ako garanta a zahraničie nás bombarduje dotazmi čo s tým urobíme, nemôžeme nad tým mávnuť rukou. Ked budeme pristupovať k chovu benevolentne,môžeme zrušiť SVP, bonitácia bude zbytočná, zdravotné testy dobrovoľné a čo nám ostane... budeme mať úroveň ako v Taliansku alebo Španielsku. Ja si v prvom rade myslím, že by všetci chovatelia mali prestať viesť nezmyselné žabo-myšie vojny, hádať sa a urážať ale spojiť sa pre dobro nášho národného plemena, ktoré má veľký potenciál, ale vdaka neustálym sporom čím dalej menšiu šancu na rozvoj.
MaryAnn jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:01   #5
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

ANO uz davno to treba bylo urobit ked problem neni ten to vrhy Crying wolf no aj mixy v Francuzku, Finlandii aj Mutara psy tez
wolfin jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:02   #6
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

A co pomocné metody? Pomohlo by, kdyby měl Issar testované DM.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:03   #7
Krotkovsky Peter ml
Junior Member

Môj názor na toto, by mal riešit garand plemena a nie chovateľ. Chovateľ by mal byť chránený klubom a nie aby robyl višetrovatela a to ešte na svoje náklady, na to je klub, garand plemena a FCI , aby zachovali čistotu plemena ! Ale bez dôkazu neni sudcu. Edit Molnár je známa chovateľka na úrovni , neverím , že by tento zásah do plemena urobila , ale nato by ste maly mať dôkaz. (ale všetko je možné). Na June ani na jej sestre nevidím žiadne znaky Starlosa. Preto by sa na nich malo chovať a nie im brániť bez dôkazu! Ja sa bez dôkazov nikdy nepripájam do takéjto diskusii, lebo tím ohováram a škodím plemenu ČV, chovatelovi a jeho chovu !!
Krotkovsky Peter ml jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules