Vai indietro   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 05-28-2013, 02:01 PM   #20
MaryAnn
Junior Member

L'avatar di MaryAnn

predefinito

Nerada sa zapájam do takýchto debát lebo to väčšinou nikam nevedie,ALE: Klub nie je ten, kto spochybnil sojenie Issar x Flash, bol to podnet zo zahraničia, ktorý prišiel skôr ako sa v klube vymenil celý výbor. Ten nový to dostal ako hotovú vec - na tu máte, riešte to, hoci nikto nepoznal detaily. Ja osobne som rada že sme sa aspoň dostali k nejakému návrhu a že sa to nezametá pod koberec ako doteraz, lebo si s tým ozaj nikto nevedel dať rady a informovanosť je na bode mrazu. Prečo napr. nevieme o tom, že Yasmine má spravené testy?? Ak máte niekto lepší a účinnejší nápad sem s ním. Ja plne chápem rozhorčenie majiteľov, ale ako garant plemena si nemôžeme dovoliť aby sa nám napr. objavili červené nosy, kedže ide o geneticky podobné plemená (saarloos a čsv) znaky saarloosa môžu vyskočiť aj po niekolkých generáciách "perfektných čsv". Ja tiež nestojím o to, aby sa psy vyradzovali z chovu len tak pre nič za nič, ale ked je v stávke reputácia SR ako garanta a zahraničie nás bombarduje dotazmi čo s tým urobíme, nemôžeme nad tým mávnuť rukou. Ked budeme pristupovať k chovu benevolentne,môžeme zrušiť SVP, bonitácia bude zbytočná, zdravotné testy dobrovoľné a čo nám ostane... budeme mať úroveň ako v Taliansku alebo Španielsku. Ja si v prvom rade myslím, že by všetci chovatelia mali prestať viesť nezmyselné žabo-myšie vojny, hádať sa a urážať ale spojiť sa pre dobro nášho národného plemena, ktoré má veľký potenciál, ale vdaka neustálym sporom čím dalej menšiu šancu na rozvoj.
MaryAnn jest offline   Rispondi quotando