Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2013, 14:40   #1
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
1000% ne
to bola skôr otázka pre CHS z Dubničanky... a takýchto príkladov je oveľa viac. niektoré kríženia sa prejavia hneď, iné až po pár generáciách a zatvárať pred tým oči je veľmi veľmi zlé!
leila jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:40   #2
Krotkovsky Peter ml
Junior Member

Ja si myslím že sú to ČV
Krotkovsky Peter ml jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:41   #3
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by leila View Post
to bola skôr otázka pre CHS z Dubničanky...

tak mam dalsi... Csv nebo ne?
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:41   #4
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Ano, to moze vyjst na dalsych generacii a co potom robit z tymi 50 psov ked mozna teho nie davat do chovu a nie chovat teho Nr. 1 psa.

p.s. psa mozna libit aj bez stenat nie kazdy pes ma ist do chovu.
a co do Spanelska oni robi velku pracu ( te ktere ni su producency psov) a stara sa o krv a linii. a uz maju prve velmi zaujimave psy
wolfin jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:42   #5
Pavol1217
Junior Member

Peťka, kde berieš istotu, že sarloos sa objaví až po pár generáciách? to si myslíme že čsv úplne prevalcuje gény saarlosa a ten saarlos sa na pár generácií úplne vytratí? do samostatného fotoalbumu som vložil fotky juny ako štenaťa a jej súrodencov
Pavol1217 jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:42   #6
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Pavol - farba, tvar masky, tvar ucha, povaha, to nie su dominantne znaky, pri pareni s CSV sa to skryva, a prave ze sa to prejavi az ked sa stretnu dva krizence, aj ak su vzdialeni pribuzni sa mozu... Zvierat je dost a steniat urcite nie je malo, ved sa pozri ako casto je problem najst dobrych majitelov pre steniatka, tak naozaj nemozes povedat ze je vacsi dopyt ako ponuka. Tak preco nastojis na tom aby ti suku pustili do chovu aj ak je riziko ze to narobi pre plemeno viac skody ako osohu? Ak nevies najst na slovensku zaujimaveho plemennika tak potom je mozno chyba ze ho nechces najst, ale to nenapravis ani jednym ci dvoma vrhmi na tebou vybranych zvieratach, ti plemennici sa zazracne nezjavia... Naozaj nechapem preco to stale tlacis tymto smerom, naopak chapala by som ak by si sa snazil ziskat dokazy alebo nahradu skody od Edit. Bohuzial momentalne je to naozaj na nej, ona sa sama pripravila o dobre meno a ak jej ma niekto este niekedy verit, tak ona musi poskytnut dokazy... Dokazy proti nej existuju. Pes podla papierov CSV je jednoznacne vyzorom aj povahou saarloos. A je len stastie pre nas, ze sa na to prislo tak skoro po krizeni, o niekolko generacii neskor by sa uz tazko hladal konkretny vynnik...
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:43   #7
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Pavol, Saarloos to neje jen eksterier. To jsou take zdravotni problemy. U CSV 11 psu ma PRA (Progressive retinal atrophy). 10 jsou krizence Sarloosa a CSV - de Louba tar & co (11 pes s PRA to Waldo Crying Wolf....) Zatím u žádného jiného CSV PRA nebylo nalezene. V Německu oční vyšetření je podminka chovu, takže myslím, že pokud CSV by meli problem s PRA tak neco by tam nasli... Saarloosove nemají opravdu co nam nabídnout kromě problémů s povahou a zdraví....
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 28-05-2013, 14:43   #8
darley
Junior Member

darley's Avatar

Je mi luto, ze nevidite ako si Vy sam kazite meno. Pre mna sa Vasa chovatelska stanica stava nezaujimavou, resp.rizikovou. A myslim, ze nebudem jedina
darley jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules