![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]()
Adminie, wybacz krótką offową odpowiedź...
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, jak Ci odpowiem?! ![]() A złośliwie, butnie /bezczelnie wręcz/ i "wielowarstwowo": I dlatego ze mną Wielu chce "świętować".../nie powiem "pić"/. /To tak w odróżnieniu od tych, z którymi nie chce się wznosić toastów/..... .... Dobra -spadam na razie. ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 28-06-2013 at 11:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Ja nie oburzam się na fakt rozmawiania o strachliwości i problemach w rasie. Wiem, że wilczaki mają ogromnie dużo problemów, gdy je przyrównać do innych ras i daleka jestem od reklamowania rasy jako super, hiper i bez wad. Ba, ja jestem raczej z tych czarno widzących, którzy jak mogą, to potencjalnym kupcom odradzają, bo wiem, że ktoś kto spodziewałby się "normalnego" pieska, a dostał wilczaka, prawdopodobnie wylądowałby w wariatkowie w przeciągu pierwszego roku... ...mnie w tym wątku ubodło TYLKO to, że Wasze wypowiedzi z początku brzmiały jak pretensje do całego świata, że wilczak nie ćwiczy jak border, czy malina. Stąd moje zdziwienie skąd pomysł na wilczaka, jeśli ma się ambicje na wygrywanie zawodów itp. Dla mnie tak to brzmiało. Tyle. Nie rozumiem po prostu jak można porównywać użytkowość, do jakiej wyhodowane zostały wilczaki, do tego, co się obecnie pod pojęciem "użytkowości" rozumie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |