Voltar   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Responder

Opções do Tópico Modos de Exibição
Antigo 06-29-2013, 12:04   #1
Grin
Wilkokłak

Data de Entrada: Aug 2008
Local: Katowice
Padrão

Citação:
Tu wlasnie po raz kolejny doskonale widac denna wiedze Grzeska na temat psow, wzorca, wilczakow, kynologii,
Ja myślę, że tu nie tyle nawet chodzi o brak wiedzy, ile o żonglowanie faktami, naginanie ich, tworzenie teorii do swoich aktualnych potrzeb. A że potrzeby się zmieniają... stąd trudno o jakąkolwiek logikę, bo nieraz wychodzi, że trzeba sobie samemu zaprzeczyć.
Grin está offline   Responder com Quote
Antigo 06-29-2013, 22:46   #2
Joanna
Tmave Zlo

Data de Entrada: Mar 2005
Local: Kopana k/W-wy
Enviar mensagem via Skype para Joanna
Padrão

Citação:
Postado originalmente por Grin Ver Mensagens
Ja myślę, że tu nie tyle nawet chodzi o brak wiedzy, ile o żonglowanie faktami, naginanie ich, tworzenie teorii do swoich aktualnych potrzeb. A że potrzeby się zmieniają... stąd trudno o jakąkolwiek logikę, bo nieraz wychodzi, że trzeba sobie samemu zaprzeczyć.
W kontekście "filozofa i wilka", który ostatnio wypłynął po sąsiedzku to p. G. Nie opanował nawet podstawowych "małpich" umiejętności. I gdzie tu ten sapiens.
Antigo 06-30-2013, 14:55   #3
Puchatek
Senior Member

Data de Entrada: Sep 2009
Padrão

Jedną ze znajomych naszego "O-góra" jest babeczka nie od wilczaków /zresztą nasz "gugu" ma głównie "spódnice" w swoim otoczeniu, bo wszyscy Mężczyźni omijają go szerokim łukiem/. Chyba paniusia owa ma nieźle przeflancowany łeb /nie piszę >głowa< świadomie -we łbie ma się nas....e, w głowie nie..../, skoro nie rozumie naszych "jazd" na swojego kumpla od kiecek /i jazd merytorycznych i "jajecznych"/. Zanim cokolwiek paniusiu, paniusia napisze w stylu "CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM ,GŁUPIA BABO,SIĘ KŁANIA hihihihihihi" /to z "ó" w guru i wieprzowiny/ -niech paniusia wyjdzie z szeregów ANALFABETÓW WTÓRNYCH, paniusiu.... /o wiedzy nt. ogonów u psów stojących i idących/biegnących w ogóle nie mówię -trudno coś takiego wymagać od "GŁUPIEJ BABY" mającej "ogony" bezogonowe....
....
W ogóle zauważyłam pewną "równię pochyłą" u >>O-góra<< -poziom rozmów z paniusiami z Grona, coraz bardziej "burdelowy"....... I on chce być w kierownictwie Klubu wilczaka?!........Cóż.... to zobaczymy, kto w tym Klubie będzie, bo ciągnie swój do swego....
...
Bardzoś Grzesiu wpatrzony w siebie.... nawet nie wiesz jaką opinię dajesz swoim koleżankom hodowczyniom z waszego GI swoją postawą...
Można by powiedzieć -Bura też rozrabia, ale:
-ja agituję ideologicznie a nie przez pryzmat własnego /tfu!/ interesu,
-w kwestii inteligencji/intelektu do pięt mi nie dorastasz, więc "co wolno Wojewodzie, to nie tobie -smrodzie".
...
To taka refleksja przy drugiej niedzielnej kawce....
.................................................. .........
Joanno -"I gdzie tu ten sapiens." Nie ponaglaj.... na razie Grenio sapie i myśli jak stworzyć wreszcie koło......
.................................................. .........
Grin -

Última edição por Puchatek : 06-30-2013 às 16:36 Motivo: :) W "równię" zapomniałam dać dyndaska przy e...
Puchatek está offline   Responder com Quote
Antigo 06-30-2013, 16:25   #4
anula
czuły barbarzyńca

Data de Entrada: May 2010
Local: miastowieś S-łomianki
Padrão

Jakby to napisac... Z ortografią nigdy nie miałam większego problemu (pomijam kwestie braku polskich znakow - ale to wylacznie wynik mojego lenistwa), ale jeśli ten g... chce mi coś wytknąć - to jedyny błąd, jaki zrobiłam w tamtym poście, to było napisanie GÓRU z wielkiej litery. I jeśli ktoś nie zrozumiał, dlaczego napisałam o z kreską - to żal mi go

PS. Kazdy ma takie grono znajomych, na jakie zasługuje. I takich wyznawców, jakim sam jest kaznodzieją...
(a moze powinnam napisać kaznobeznadzieją?)

PS 2. Co do licznych spódnic itd... wiesz Bura, ze gej jest najlepszym przyjacielem kobiety? (to tak a propos mojego psa, oszszywiście )

Última edição por anula : 06-30-2013 às 16:43 Motivo: wieczne dopiski
anula está offline   Responder com Quote
Antigo 06-30-2013, 17:21   #5
Puchatek
Senior Member

Data de Entrada: Sep 2009
Padrão

Cuś mam dzisiaj "krwawo"-filozujący nastrój.... jest szaro-buro-padająco....

Citação:
Postado originalmente por anula Ver Mensagens
wiesz Bura, ze gej jest najlepszym przyjacielem kobiety? (to tak a propos mojego psa, oszszywiście )

No oSZSZYwiście!!! Gej to Gej.
......w odróżnieniu od facetów "bez jaj".....
..............
Ostatnio pewien facet mi rzekł: "zostaw to, bo to męska sprawa".... //
Na co stwierdziłam: "bycie facetem, to nie tylko kwestia posiadania pierwszo- i drugorzędnych cech płciowych....
to w dużej mierze sprawa mózgu"...
Zrozumiał, a ja zrobiłam, co miałam zrobić....
...............
I znowu refleksyjnie na koniec....
Częstym problemem wielu rodziców jest chęć życia życiem swoich dzieci...
rodzicom się coś w życiu nie udało, czegoś nie zrealizowali, więc chcą zmusić (*) dzieci do najlepszej drogi /w ich mniemaniu/........... pewna suka zaciążyła za sprawą ZNOWU pewnego psa....
..
(*) -abstrahuję od mądrego wskazywania >plusów< i >minusów< danych wyborów...

Última edição por Puchatek : 06-30-2013 às 17:29
Puchatek está offline   Responder com Quote
Responder

Permissões