|
|
|
|||||||
| Reklama i prasa Wilczaki w prasie, reklamie, teledyskach i telewizji (grające 'siebie' lub wilki). Artykuły i programy o rasie... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
podpisuje sie pod tym co napisala Gia
A jakosc fot i klimat myslalam bardziej o takich jak ma Liskamm porobione ^^
|
|
|
#2 | ||
|
czuły barbarzyńca
|
Moze zrobic dwa warianty
Na pewno bede potrzebowala pomocy przy ogarnianiu problemu - majac prace etatowa (a jesien jest w mojej branży NAPRAWDE CIĘŻKA), zajecia na uczelni do pozna 2 x w tygodniu do konca roku + dom, mąż, dzieci i gadzina sztuk 3 - moge nie dac rady ze wszystkim. Chyba najtrudniej bedzie dogadac sie, co kto chce i zorganizowac demokratyczny wybor (demokracja to jednak najgorszy z mozliwych ustrojów) Quote:
Quote:
No chyba, ze zostanie mi narzucone takie coś: http://kalendarzowczarkowy12.blogspot.com/ Wtedy wysiadam(chociaz wszystkie psy sa nasze itd) Przepraszam Bura |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
czuły barbarzyńca
|
Teraz troszke o wymaganiach technicznych…
- Przy zalożeniu, ze ma byc 1 zdjecie na strone, to przy formacie A3 oznacza to min 4963 x 3508 px przy 300 dpi. Ale jako ze druk cyfrowy jest mniej wymagajacy, wystarczy 240 dpi, czyli 3970 x 2806 px (wyzsza wartosc px = dluzszy bok) Cyfrowe lustrzanki wydolą. A i rozdzielczość mozna w Photoshopie trochę podciągnąć, w granicach rozsądku oczywiście Niestety - jesli zdjecie bedzie nieostre albo poruszone - wtedy ilosc pixeli nie ma większego znaczenia, bo z próżnego i Salomon nie naleje… - jesli wybrac wariant p.t. jedno wieksze zdjecie + pare mniejszych, to wieksze powinno miec min 3484 x 2181 px przy 300 dpi, a przy 240 dpi min 2787 x 1745 px Dobrze by tez bylo, zeby fota nie byla zanadto skompresowana… Najlepszy bylby jpg bez kompresji. (wołaniem RAW-ów nikt się nie będzie zajmował, poza autorem zdjęcia) Jesli by wybrac wariant haute couture, to wezmy poprawke na to, ze mamy na forum 3-5-7 osob zajmujących sie fotografia profesjonalnie lub wiedzących, o co w tym wszystkim chodzi… Te osoby oczywiście robią zdjęcia i innym wilczakom, nie tylko swoim niuniusiom Wariant prêt-a-porter, ze sie tak wyrażę, uwzględnia większą ilość autorów zdjęć… Na raze feedback był od 3 osób z forum, ale koniec roku już niedlugo… Winter is cooooming… |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
VIP Member
|
Marzenia Gii są OK i jeśli tylko uda się zebrać 12 naprawdę ekstra zdjęć - to ja jestem za! (a jakby tak tropem Pirelli'ego były black&white....mniam)
Może (tak optymistycznie założę) uda się zebrać ich więcej i poddać pod głosowanie, które będą te "naj". Jeśli się nie uda - głosuję za sałatką. Nawciskamy wtedy naszych pimpusiów skolko ugodno i wszyscy będą szczęśliwi Jednym słowem Aniu-jakbyś dała radę wyrychtować 2 layouty-byłoby suuuper |
|
|
|
|
|
#7 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
A ja bym jednak została w kolorze, nie każde zdjęcie dobrze wygląda w BW, no i przerobić kolor na dobre BW nie jest tak łatwo. Ale zawsze możemy zagłosować
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Ubodłaś mnie dotkliwie! ![]() To już się owczarkami niemieckimi w ilości "mega" nie można pozachwycać?! A że "sałatka jarzynowa", to inna sprawa.... To się nie wyrażaj! Dzieci mogą czytać! ... A o marzeniu moim to już nie napisała....gadzina! ![]() /Już człowiek komuś zaufa, oswoi się, a tu "nóż w plecy"!..../ |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Senior Member
|
Jestem bardzo >ZA<! /taka "asceza" w sztuce.../
Iiiiiiiiii tam..... kalendarz 2x3m to żadna intymność.... ... Jest tylko jedna kwestia.... psychologiczna... że tak się wyrażę.... Bardzo mi się podoba kalendarz na 2013r, bo każda z Osób, która była zainteresowana tym kalendarzem mogła nacieszyć swoje oko i swoim pupilem i jego rodziną. Wybraliśmy tę rasę, bo jesteśmy w niej zakochani, bo nasz "pimpuś" jest "jeden na miliony" i fajnie jest go mieć w kalendarzu z całą bandą burych. Tak sobie kombinuję aby każdemu /zainteresowanemu kalendarzem na 2014r/ dać ten mały "próżny uśmiech", by jego pies też w kalendarzu był. Anula podrzuciła tutaj stronkę, która mi się dzisiaj rano "napatoczyła na oczy" i faktem jest -jest tam niezły "bigos". Ale nie wszędzie.... Jest tam jedna wersja całkiem przyzwoita, moim zdaniem. Mianowicie duże zdjęcie jednego psa, a z boku miniaturki innych... To, jak dla mnie, "i wilk syty i owca cała"..... Ale ja sobie tylko tak pod nosem pomyślowywuję..... ![]() ... Co do głosowania, to trzeba głośniej rozsiewać wici -nie każdy codziennie zagląda na WD. Nagłośnić trzeba, by potem nikt nie sarkał, że nie wiedział..... Last edited by Puchatek; 06-10-2013 at 22:26. Reason: "Roki" mi sie "walnęły"... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Tez mysle, ze otwarty album na guglu jest doobrym pomyslem. Tylko ja nie wiem, jak to sie robi, zeby kazdy mogl tam wrzucac foty - do tego jestem za gupia Oczywiscie mozna slac foty tez do mnie na mail, i ja je bede sukcesywnie je slac na gugla... Nie wiem, co lepsze, postanówcie Podaje: anna(małpka)annawielbut.pl zalaczniki do 20-paru mega spokojnie przejdą |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Junior Member
|
Tez nie wiem jak stworzyć otwarty album na guglu, ale zawsze możemy zrobić wątek na forum - nie ma sensu by Anuli dokładać roboty i zawalić skrzynkę.
|
|
|
#14 |
|
Member
|
Jak każdy wrzuci fotkę to nie będziemy w stanie zweryfikować czy się nadaje (zła jakość, za mały rozmiar) no i nie będzie jak ich ponumerować.
Myślałam bardziej o wrzuceniu fotek gdzieś (album gugla czy jakaś skrzynka mailowa) i potem wrzucenie ich jeden pod drugim z numerami i ankietą. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Junior Member
|
Wymiary są już podane przez Anule i każdy sam powinien sprawdzić czy jego zdjęcie ma odpowiedni rozmiar, i każda osoba wrzucająca swoje propozycję powinna numerować zdjęcia tak by była ciągłość (jeśli dwie osoby wrzucą zdjęcia w tym samym czasie i zdjęcia będą miały te same numery to zawsze można edytować posta)
Mi te rozwiązanie wydaje się najprostsze.
|
![]() |
|
|