Zurück   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Antwort

Themen-Optionen Ansicht
Alt 12-19-2013, 09:42 AM   #1
Duz
Junior Member

Benutzerbild von Duz

Standard

czytałaś... to się widzę jednak nie uda... dzień dobry i miłego dnia
Duz jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 12-19-2013, 09:46 AM   #2
Duz
Junior Member

Benutzerbild von Duz

Standard

Dobra, spytam wprost czy jesteśmy w stanie znaleźć dla tego wilczaka szybko odpowiedzialny dom tymczasowy lub stały? Macie jakieś pomysły? Znam niewielu wilczakowców, więc pytam na forum. On potrzebuje w końcu kogoś kto ma do czynienia z tą rasą.
Alt 12-19-2013, 09:52 AM   #3
szasztin
Senior Member

Benutzerbild von szasztin

Standard

Ja niestety nie mam pomysłu I raczej nikt z moich znajomych nie chce wilczaka ....
szasztin jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 12-19-2013, 10:08 AM   #4
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Benutzerbild von Wonderfull Wolf ES

Standard

ja też nie mam, bo nie wiem nic o tym psie. Nie mam FB i nie chciałbym na "minę" nikogo wprowadzać. A może (tylko zaznaczać, nie wiem, czy pies stwarza jakieś trudności) spytać by tam, gdzie pojechał kiedyś Cesar? taki psi ośrodek readaptacyjno - rehabilitacyjny?

Geändert von Wonderfull Wolf ES (12-19-2013 um 10:32 AM Uhr)
Wonderfull Wolf ES jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 12-19-2013, 10:59 AM   #5
Puchatek
Senior Member

Standard

Zitat:
Zitat von Wonderfull Wolf ES Beitrag anzeigen
nie chciałbym na "minę" nikogo wprowadzać.
Nikt nie chce.
...
Ja nie miałabym problemu znaleźć dom dla Kevina, ale tego nie zrobię -psa żal by było.... dookoła mnie wioska i budy z łańcuchami. Pies /z jego charakterem/ bardzo szybko by skończył metr pod ziemią.
Ale ostatnio zaistniała forma pomocy dla wilczaków bez papierów -Duz, kieruj się do Jantarowej Watahy i p.Stelmachowskiego -oni ostatnio chyba zaczęli zajmować się "znajdkami" >w typie<.
Puchatek jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 12-19-2013, 11:25 AM   #6
makota
Member

Benutzerbild von makota

Standard

Zitat:
Zitat von Duz Beitrag anzeigen
Dobra, spytam wprost czy jesteśmy w stanie znaleźć dla tego wilczaka szybko odpowiedzialny dom tymczasowy lub stały? Macie jakieś pomysły? Znam niewielu wilczakowców, więc pytam na forum. On potrzebuje w końcu kogoś kto ma do czynienia z tą rasą.

Ale ja nie rozumiem o czym Ty piszesz, może psy Ci się pomyliły? Domu dla Kevina naprawdę dość intensywnie szukały od października 3 osoby. Obecnie bezpośrednio zaangażowanych osób jest nawet więcej.

Nawet nie wyobrażasz sobie ile rozmów na jego temat przeprowadziłam z potencjalnymi chętnymi - niestety okazuje się, że znalezienie domu wcale nie jest takie łatwe, na jakie wygląda - 90% chętnych wymiękało słysząc o tym, że Kevin przeskakuje ponad 2m ogrodzenie bez żadnego problemu.
Niewiele osób chciało w ogóle dalej ze mną rozmawiać, kiedy wspominałam też o innych problemach/niewiadomych...

Jak już znajdzie się osoba, która przetrwa wszystkie ostrzeżenia w teorii, to i tak nie ma się 100% pewności, że w rzeczywistości sobie z tymi problemami poradzi.

Nie mam więc pojęcia O CZYM TY PISZESZ? Sugerujesz, że nikt nie szuka? Nikt się nie angażuje? Nikt nie jest zainteresowany szukaniem mu domu, a wszyscy zajmują się jedynie biciem piany w internecie? Zastanów się proszę troszkę nad tym, zanim napiszesz coś więcej...
Alt 12-19-2013, 12:01 PM   #7
Duz
Junior Member

Benutzerbild von Duz

Standard

To super wiadomość, że tyle osób zaangażowało się w szukanie odpowiedniego domu dla tego wlczaka Dziękuję za informację
Antwort