Wróć   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12-19-2013, 04:18   #21
makota
Member

Domyślnie

A kto tu kogo oczernia? O czym Ty piszesz?
stare 12-19-2013, 09:42   #22
Duz
Junior Member

Domyślnie

czytałaś... to się widzę jednak nie uda... dzień dobry i miłego dnia
Duz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-19-2013, 09:46   #23
Duz
Junior Member

Domyślnie

Dobra, spytam wprost czy jesteśmy w stanie znaleźć dla tego wilczaka szybko odpowiedzialny dom tymczasowy lub stały? Macie jakieś pomysły? Znam niewielu wilczakowców, więc pytam na forum. On potrzebuje w końcu kogoś kto ma do czynienia z tą rasą.
stare 12-19-2013, 09:52   #24
szasztin
Senior Member

Domyślnie

Ja niestety nie mam pomysłu I raczej nikt z moich znajomych nie chce wilczaka ....
szasztin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-19-2013, 10:08   #25
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Domyślnie

ja też nie mam, bo nie wiem nic o tym psie. Nie mam FB i nie chciałbym na "minę" nikogo wprowadzać. A może (tylko zaznaczać, nie wiem, czy pies stwarza jakieś trudności) spytać by tam, gdzie pojechał kiedyś Cesar? taki psi ośrodek readaptacyjno - rehabilitacyjny?

Ostatnio edytowane przez Wonderfull Wolf ES ; 12-19-2013 o 10:32
Wonderfull Wolf ES jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-19-2013, 10:59   #26
Puchatek
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał Wonderfull Wolf ES Zobacz post
nie chciałbym na "minę" nikogo wprowadzać.
Nikt nie chce.
...
Ja nie miałabym problemu znaleźć dom dla Kevina, ale tego nie zrobię -psa żal by było.... dookoła mnie wioska i budy z łańcuchami. Pies /z jego charakterem/ bardzo szybko by skończył metr pod ziemią.
Ale ostatnio zaistniała forma pomocy dla wilczaków bez papierów -Duz, kieruj się do Jantarowej Watahy i p.Stelmachowskiego -oni ostatnio chyba zaczęli zajmować się "znajdkami" >w typie<.
Puchatek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-19-2013, 11:25   #27
makota
Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał Duz Zobacz post
Dobra, spytam wprost czy jesteśmy w stanie znaleźć dla tego wilczaka szybko odpowiedzialny dom tymczasowy lub stały? Macie jakieś pomysły? Znam niewielu wilczakowców, więc pytam na forum. On potrzebuje w końcu kogoś kto ma do czynienia z tą rasą.

Ale ja nie rozumiem o czym Ty piszesz, może psy Ci się pomyliły? Domu dla Kevina naprawdę dość intensywnie szukały od października 3 osoby. Obecnie bezpośrednio zaangażowanych osób jest nawet więcej.

Nawet nie wyobrażasz sobie ile rozmów na jego temat przeprowadziłam z potencjalnymi chętnymi - niestety okazuje się, że znalezienie domu wcale nie jest takie łatwe, na jakie wygląda - 90% chętnych wymiękało słysząc o tym, że Kevin przeskakuje ponad 2m ogrodzenie bez żadnego problemu.
Niewiele osób chciało w ogóle dalej ze mną rozmawiać, kiedy wspominałam też o innych problemach/niewiadomych...

Jak już znajdzie się osoba, która przetrwa wszystkie ostrzeżenia w teorii, to i tak nie ma się 100% pewności, że w rzeczywistości sobie z tymi problemami poradzi.

Nie mam więc pojęcia O CZYM TY PISZESZ? Sugerujesz, że nikt nie szuka? Nikt się nie angażuje? Nikt nie jest zainteresowany szukaniem mu domu, a wszyscy zajmują się jedynie biciem piany w internecie? Zastanów się proszę troszkę nad tym, zanim napiszesz coś więcej...
stare 12-19-2013, 12:01   #28
Duz
Junior Member

Domyślnie

To super wiadomość, że tyle osób zaangażowało się w szukanie odpowiedniego domu dla tego wlczaka Dziękuję za informację
stare 12-19-2013, 15:57   #29
IndicaG
Junior Member

Domyślnie

Witam, wiem że Kevin znów szukał domu stał się Horusem i znów został oddany osobie cytuję: z ogrodem i niepracującej, próbuję się dostać do osoby odpowiedzialnej za to od samego początku bo oprócz warunków wierzę że poradziłabym sobie z nim, ponieważ swojemu psu poświecam całe życie, a wątpię że nie pracowanie oraz ogród to wszystko czego potrzebują wilczaki ;/ więc proszę o kontakt ze mną jak znów się okaże ze komuś tylko wydawało się że będzie miał na podwórku strasznego wilczura mój mail [email protected]
IndicaG jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-19-2013, 16:20   #30
dorotka_z
Member

Domyślnie

Paweł, z tego co widziałam na FB pies był już w nowym domu. Niestety nowy właściciel nie poradził sobie i zdecydował się go oddac. Z tego o czytałam głównym problemem jest lęk separacyjny. Nie wiem czy oś jeszcze. Może Makota zna więcej szczegółów nt charakteru tego psa? Teraz adopcją zajmuje się fundacja psygarnij.
stare 12-19-2013, 17:41   #31
makota
Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał dorotka_z Zobacz post
Paweł, z tego co widziałam na FB pies był już w nowym domu. Niestety nowy właściciel nie poradził sobie i zdecydował się go oddac. Z tego o czytałam głównym problemem jest lęk separacyjny. Nie wiem czy oś jeszcze. Może Makota zna więcej szczegółów nt charakteru tego psa? Teraz adopcją zajmuje się fundacja psygarnij.
Pies jest ogólnie przyjazny, ma ciekawski charakter, podobno pilnuje się na spacerach. Nie wiem, jak z innymi psami.
Podobno jedynym problemem jest lęk separacyjny - z tego co zrozumiałam i wywnioskowałam to ten lęk nie jest wyjątkowo silny jak na wilczaka... taki standard raczej, więc jak ktoś już miał do czynienia z takim problemem, to powinien sobie z tym poradzić.
Odpowiedz

Zasady Postowania