![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
... Matko jedyna! To jest szansa, że się odczepi od wilczaków.... To ja będę wspierać, bo kocham misie. Czy to będzie tak, jak z owczarkami niemieckimi i ich odmianą długowłosą? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Mam nadzieje.... Tam bojowaly ludzie od wersji dlugowlosej, my mamy Grzesia od Czambora... I skoro u ONkow sie udalo, to dlaczego nie u nas... To zalatwiloby sprawe....
![]()
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Ja Wam powiem wiecej. Hartl juz przewidziam, ze pojawi sie w rasie taki Grzes...
![]() ![]() Po lewej stronie widzicie Czechoslowackiego Owczarka, czyli wlasnie Czechoslowackiego Wilczura promowanego przez Grzesia. Wroz idealnego przedstawiciela jego rasy. A po prawej odwzorowany zostal Czechoslowacki Wilczak, czyli rasa jak my hodujemy. Poniewaz Czechoslowacki wilczur diametralnie rozni sie budowa od wilczaka, powoduje to, ze z takim zaslepienie Grzes bojuje przeciwko szkicowi Hartla... PS. Ja tylko nie rozumiem po co Grzes pcha slowo "wilk" do nazwy swojej hodowli, skoro to co robi jest parodia wilczosci... Dlaczego nie nazwal swojej hodowli "Wilczurza krew"....?
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
bo prawe 90 % hodowli ON'kow maja nazwe "Wilk cos tam "
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|