Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2014, 19:20   #1
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
co to jest... zwis, bo wg myśliwych to ponoć odróżnia wilka od psa.
Jeśli to coś ma pies, to rozumiem dlaczego idą na wilka... i to z dubeltówkami... .... Nie zdziwiłabym się też, gdyby jeszcze cichcem zjadali surowe serce ofiary...
...
Dla mnie, z kolei, wielce interesujące jest mazanie posoką nowicjusza, który pierwszy raz jakiemuś zwierzęciu odebrał życie (*)... pewnie antropologia by na to miała wytłumaczenie...

(*) -chciałam napisać "własnoręcznie", ale oni to inny rodzaj bohaterów... bez "obrzyna" ani rusz... ...Ech, panowie/panie...a potyczka honorowa gdzie? Na pięści stańcie do konfrontacji z wilkiem...choćby i na Białorusi!

Last edited by Puchatek; 22-07-2014 at 19:26.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 21:25   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Ech, panowie/panie...a potyczka honorowa gdzie? Na pięści stańcie do konfrontacji z wilkiem...choćby i na Białorusi!

Żartujesz??? Przecież cała "męskość" i "twardość" polega na chowaniu się za bronią, tudzież na ambonie czy za inną "przeszkodą", przy spotkaniu tete a tete narobiliby w gacie.....takie to "bohatery"....

Przy okazji, służbowo spotkałam człowieka (sic!), który gdzieś poza tematem głównym wspomniał o polowaniu. Gdy zobaczył moją dezaprobatę, natychmiast pojechał tekstem, że roślinki też czują, gdy są zrywane i jedzone...no odpadłam pod siłą tego argumentu Oczekiwałam tych bredni o dbaniu o środowisko leśne i znane od lat bzdety, a tu proszę - od razu w zielsko się wpakował:P

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 23:00   #3
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Quote:
Dla mnie, z kolei, wielce interesujące jest mazanie posoką nowicjusza, który pierwszy raz jakiemuś zwierzęciu odebrał życie (*)... pewnie antropologia by na to miała wytłumaczenie...
skłaniam bym się ku atawizmom

Quote:
(*) -chciałam napisać "własnoręcznie", ale oni to inny rodzaj bohaterów... bez "obrzyna" ani rusz... ...Ech, panowie/panie...a potyczka honorowa gdzie? Na pięści stańcie do konfrontacji z wilkiem...choćby i na Białorusi!
zdziczała ( ) ?!?!?!
toż to ucieknie wilk taki i tyle będzie honoru. z zaskoczenia bestię brać trzeba.

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post

Przy okazji, służbowo spotkałam człowieka (sic!), który gdzieś poza tematem głównym wspomniał o polowaniu. Gdy zobaczył moją dezaprobatę, natychmiast pojechał tekstem, że roślinki też czują, gdy są zrywane i jedzone...no odpadłam pod siłą tego argumentu Oczekiwałam tych bredni o dbaniu o środowisko leśne i znane od lat bzdety, a tu proszę - od razu w zielsko się wpakował:P
krzyk roślin ostatnio modny bardzo się zrobił. Również obserwuje wzrost empatii mięsożerców wobec roślin kiedy słyszą o mym wegetarianiźmie.
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 23:35   #4
Puchatek
Senior Member

Quote:
a tu proszę - od razu w zielsko się wpakował:P
Zawsze uważałam, że nadmiar zielska szkodzi... jakby pakował na zmianę z grzybkami, to z roślinkami nawet by mógł sobie pogadać i powymieniać poglądy... może by się czegoś nawet nauczył....
Quote:
Originally Posted by Wonderfull Wolf ES View Post
skłaniał bym się ku atawizmom
Hmmmm.... ja słyszałam kiedyś, że męska twarz umazana krwią to się niekoniecznie atawizm nazywa...
Quote:
obserwuję wzrost empatii mięsożerców wobec roślin kiedy słyszą o mym wegetarianiźmie.
Się boją, że na "ciemnogród" wyjdą w towarzystwie...
A jak wygląda empatia względem roślin?
Bo ja, na ten przykład, to do surówki z kapusty mawiam często: "dobra sałatka, dobra... dodamy marchewkę, podlejemy śmietany, będzie lepsza..."
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 08:08   #5
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
krzyk roślin ostatnio modny bardzo się zrobił. Również obserwuje wzrost empatii mięsożerców wobec roślin kiedy słyszą o mym wegetarianiźmie.
Nie martw się, zawsze w odwodzie leży jeszcze... breatharianizm. Toż to dopiero wytrącenie z rąk argumentów.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 24-07-2014, 11:58   #6
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Quote:
Tak, i te biedne roślinki są przecież zupełnie bezbronne. Nie mają jak uciekać. Itd. itp.
Old 29-07-2014, 12:47   #7
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Gdy zobaczył moją dezaprobatę, natychmiast pojechał tekstem, że roślinki też czują, gdy są zrywane i jedzone...
No przeciez udowodnili to Amerykanscy Naukowcy....
http://www.dailymail.co.uk/sciencete...ear-eaten.html

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 08:48   #8
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
No przeciez udowodnili to Amerykanscy Naukowcy....
http://www.dailymail.co.uk/sciencete...ear-eaten.html
Nic nowego nie odkryli. W świecie przyrody to funkcjonowało zawsze. Ba, nawet potrafią swych "pobratymców" w jakiś tajemniczy sposób powiadamiać, że pojawił się np. jakiś szkodnik. Przyroda mądrzejsza jest, niż się nam - ludziom wydaje. A tu trza by z większą pokorą na nią patrzeć.
Grin jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules