![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Nie jest tak źle bo przeważnie pierwsze miesiące z wilczakiem to wersja demo, mimo że wydaje się, że to koszmar
![]() Fajnie, że zabieracie mała wszędzie, ale pamiętaj, że musi nauczyć się zostawać sama bo później może być z tym duży problem. Oczywiście, że na spacerach trzyma się blisko Was. Minie jej w wieku 5-6 miesięcy. Teraz jest czas na ćwiczenie przywołania. Później ta nauka może wróci ![]() Nie wiem czy bieganie ze szczeniakiem w tym wieku jest dobre? ![]() Super, że ma psich kumpli ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Przywoływanie ćwiczymy na każdym spacerze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak - ta radość połączona jest ze strachem. Miałam do czynienia z z różnymi psami. Zawsze z kundlami, często znajdami. Były wśród nich straszne nerwusy, lekko agresywne przypadki i tzw. 'wariaci'. Ayra to jeszcze inny przypadek - to co dla mnie jest tu nowością - to nieśmiałość, lęk czy jak to nazywacie, w kontakcie z nieznanym. Ale fajnie jest obserwować, jak uczy się tego świata. I fajne tez to, jak mocno polega na człowieku w stersujących momentach. Patrzy w oczy i gdy słyszy , że wszystko dobrze - robi krok. Chyba pierwszy raz widzę, że pies i człowiek może być aż takim teamem. Oczywiście Ayra z tego korzysta też w innych sytuacjach ![]()
Nemo me impune lacessit Last edited by Ayra; 25-03-2015 at 11:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|