Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2015, 20:22   #1
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Hi,

Niby proste, a wcale nie, bo czytając „Ciebie”, to już sama nie wiem co ten hodowca może, a co powinien… (sorry, ale masło maślane )

Może… zamiast wracać do działań hodowcy spowodowanych tym, że ktoś chciał wilczaka jednak NIE „na poważnie” w tym temacie, to napisz do niej i tyle, a pytanie z pierwszego posta nie dotyczyło przecież oceny działań hodowcy a skojarzenia – więc jeśli chcesz wypowiedzieć się w tym temacie i zachować bezstronność (czyli bez urazów itd.), to bardziej skup się moim zdaniem na ocenie pod kątem dlaczego w tym miocie krew z hodowli : „ z Peronówki”, „Girios dvasia”, „od Úhoště”, „Srdcerváč”, „Dar wilka”, „ z Lasów Preczowskich” nie pasuje Ci/pasuje i tyle (oczywiście biorąc pod uwagę, że widziałaś oboje rodziców w realu, a także przodków tych rodziców, biorąc pod uwagę utratę przodków itd.).
Ktoś zapytał: „poważnie kupnem psa z tej hodowli?” – czyli jeśli chce psa na poważnie, a nie wirtualnie – to dlaczego nie? Przecież hodowca z nim nie zamieszka, a szczenię z konkretnego miotu (czyli jakby nie było moja wypowiedź, to też masło maślane hehe, ale mniej w niej masła)
Nie wiem sama jak mam oceniać Twoje posty w tym temacie na WD…., bo dla mnie i w moim odbiorze czyli „przeciętnego kowalskiego” podnosisz cały czas zupełnie inną sprawę, a sorrki ale nie chcę brać w tym udziału.

Dlatego proszę admina o rozdzielenie tematów, bo sprawa tego krycia/miotu jest zupełnie inną sprawą niż ta, którą porusza radena i wtedy może będzie wygodniej i innym pisać.

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 28-11-2015, 00:37   #2
radena
Junior Member

radena's Avatar

Nie widzę powodu do rozdzielania postów. Pytanie autorki było wyraźne - "...czy polecacie zainteresować się na poważnie kupnem psa z tej hodowli?". Ja - nie polecam. Bo uważam działania hodowli za nieetyczne - to jest moje prywatne zdanie, oparte na publicznie udostępnionych przez hodowcę informacjach. Uzasadnienie już moje poglądy w sposób wyraźny (jak mi się zdaje, i dość logiczny nawet) i dalsza dyskusję na ten temat uważam za zbędną (z mojej strony). Jeśli Kogoś tym moim zdaniem urażam - trudno, świat nie jest idealny, a ludzie tym bardziej

"...a sorrki ale nie chcę brać w tym udziału."
No to nie rozumiem po co zatem komentujesz i bierzesz "w tym udział"? Skoro nie chcesz...? (pytanie retoryczne, mnie tez się już dyskutować nie chce).
radena jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules