![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Najbardziej przykre dla mnie osobiście jest to, że swoje para-rasowe macki ta ośmiornica w Polsce już ma... :/ ///
[quore=Margp]"Nie odradzam kupowac szczeniaka z Czech, bo jest tam spora grupa sensownych hodowcow - ale badzcie BARDZO ostrozni.[/quote] -to ja oficjalnie proszę o oficjalną, publiczną listę tych porządnych hodowców wg. Twojej wiedzy. Nie ja jedna myślę o szczeniaku i kto wie czy nie było by dobrze kupować też z Południa ze względu na geny. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
nikt za nikogo nie będzie ręczył, dzisiaj jest dobrze,a jutro ktoś następny hodofcą mieszańców się stanie, można samemu wnioskować z powyższego wpisu dodatkowo sprawdzać w jednej z lepszych istniejących obecnie baz danych pochodzenie szczeniąt - wolfdog.org
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
A kto dzisiaj jeszcze czyta WD? Ja po iluś latach bycia w rasie stałam się leniwa...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Szczerze - zabrzmi to dziwnie, ale polece ci hodowcow uzywajacych tylko CZESKICH (i slowackich) psow....
![]() Krotko mowiac: w miotach zerknij na rodowody, czy nie ma tam "wlochow", "wegrow" i "francuzow" - i kupuj.... bo obojetne, czy bedzie to super pies, czy tylko przyzwoity to a) bedzie rasowy, b) bedzie uzyteczny dla naszej populacji BTW: Wiem, ze to obecnie niemodne, ale niemieckie psy w rodowodzie sa OK. Poziomem i czystoscia rasy bija obecnie nie tylko Czechy, ale ostatnio nawet Slowacje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Cóż... ja w sumie nie miałabym nic "na przeciwko" /a wręcz przeciwnie nawet/, gdyby taką czystość ras wprowadzono w kynologii... ale to się raczej nie uda...za dużo dogo-cioteczek kochających piesie i ich "petową" /rasową i para-rasową/ pododmianę...Tylko w powrocie do tej czystości widzę nadzieję dla wielu schorowanych i skundlonych ras... przyszłościowo dla wilczaków też. A taką wiarę miałam w Czechów... ech... i oni zawiedli. :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|