Вернуться   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 02.11.2016, 12:07   #1
Nigra
Junior Member

nikt za nikogo nie będzie ręczył, dzisiaj jest dobrze,a jutro ktoś następny hodofcą mieszańców się stanie, można samemu wnioskować z powyższego wpisu dodatkowo sprawdzać w jednej z lepszych istniejących obecnie baz danych pochodzenie szczeniąt - wolfdog.org
Nigra вне форума   Ответить с цитированием
Старый 02.11.2016, 12:08   #2
Puchatek
Senior Member

A kto dzisiaj jeszcze czyta WD? Ja po iluś latach bycia w rasie stałam się leniwa... Wolę od razu iść do wiedzących. A taka oficjalna lista dobrych hodowców jest przecież też do sprawdzenia na bieżąco. Bo przecież zawsze któremuś może się "ręka omsknąć" przy tym hodowaniu...
Puchatek вне форума   Ответить с цитированием
Старый 02.11.2016, 12:08   #3
Margo
Moderator

Отправить сообщение для Margo с помощью Skype™ Send Message via Gadu Gadu to Margo

Szczerze - zabrzmi to dziwnie, ale polece ci hodowcow uzywajacych tylko CZESKICH (i slowackich) psow.... Poziom w Czechach polecial w dol - jest masa potomkow psow z francuskiej hodowli kundelkow "de la louve blanche", masa potomkow wegierskich Saarloosowilczakow "Crying wolf" i masa miotow z wloskim rodowodem z psami "Passo del Lupo"... Piekne reklamy, ale w 99% to BARDZO slabe jakosciowo mioty (czy to eksterierowo, czy to zdrowotnie + diabli wiedza co te psy maja w rodowodach).

Krotko mowiac: w miotach zerknij na rodowody, czy nie ma tam "wlochow", "wegrow" i "francuzow" - i kupuj.... bo obojetne, czy bedzie to super pies, czy tylko przyzwoity to a) bedzie rasowy, b) bedzie uzyteczny dla naszej populacji

BTW: Wiem, ze to obecnie niemodne, ale niemieckie psy w rodowodzie sa OK. Poziomem i czystoscia rasy bija obecnie nie tylko Czechy, ale ostatnio nawet Slowacje.
Margo вне форума   Ответить с цитированием
Старый 02.11.2016, 12:09   #4
Puchatek
Senior Member

Цитата:
Сообщение от Margo
Poziomem i czystoscia rasy bija obecnie
Aż chciało by się westchnąć sentymentalnie: "ach, jak to Niemcy"... ale chyba nie uchodzi... Tak czy inaczej, to cenna wskazówka. Co prawda nie dla mnie, bo wiesz... ja i tak "pójdę na skróty" czyli zadzwonię do Ciebie. :P ...albo od razu się przyczłapię...
Старый 02.11.2016, 12:09   #5
Margo
Moderator

Отправить сообщение для Margo с помощью Skype™ Send Message via Gadu Gadu to Margo

Цитата:
Сообщение от Puchatek
"ach, jak to Niemcy"... ale chyba nie uchodzi...
"ach, jak to Niemcy"... ale chyba nie uchodzi... "
Mea culpa... ja to napisalam i wyszlo jak wyszlo...
Margo вне форума   Ответить с цитированием
Старый 02.11.2016, 12:09   #6
Puchatek
Senior Member

Cóż... ja w sumie nie miałabym nic "na przeciwko" /a wręcz przeciwnie nawet/, gdyby taką czystość ras wprowadzono w kynologii... ale to się raczej nie uda...za dużo dogo-cioteczek kochających piesie i ich "petową" /rasową i para-rasową/ pododmianę...Tylko w powrocie do tej czystości widzę nadzieję dla wielu schorowanych i skundlonych ras... przyszłościowo dla wilczaków też. A taką wiarę miałam w Czechów... ech... i oni zawiedli. :/
Старый 02.11.2016, 12:10   #7
RoYa82
Junior Member

Would you please write your post in English too? I am interested and my translator turns everything into a nonsense... thanks in advance
RoYa82 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ