Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2017, 15:45   #4
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Bobo View Post
Zmusza mnie Pan
Bobo się nie przedstawił stąd i możliwość pomyłki "w drugą stronę": Wolfin to Hodowczyni
Quote:
poczułem się jak bym z liścia dostał..
To dobrze, bo jest nadzieja, że coś w Tobie "kuma".
Quote:
Trochę Pan popodgryzał i nic poza tym.
Nie oceniamy nikogo po pierwszym wpisie, bo może to być mylące i wieszczy porażkę.
Quote:
"forumy" są właśnie od tego.
Wolfin to Hodowczyni z Litwy stąd wyrozumiałość względem Jej polskiej pisowni. Zapewniam, że mówi i pisze po polsku lepiej niż niejeden autochton prywyślański.
Quote:
O mleczakach nie wiedziałem nic. Nie interesowało mnie to do tej pory.
Mam nadzieję, że ta dogo-ignorancja nie idzie dalej w wilczaki, bo pozostanie współczuć wilczandzie.
Quote:
Przyznaję nie pamiętam dokładnie (...) 12lat temu
To może być akurat plusem...Ale nie chce mi się pisać dlaczego.
...
Nie odpowiedziałeś na pytanie o używaniu kagańca u Was. Semantyka wypowiedzi wskazuje, że już używaliście kagańca jako kary. Cóż, ja bym kagańca jako kary u żadnego psa nie użyła... to zbyt przydatne ustrojstwo, by tworzyć u psa złe skojarzenia na przyszłość. I drugie "cóż" -mnie też by takie potraktowanie kagańcem doprowadziło do większej złośliwości /chociaż u mnie to byłaby raczej furia/.
Masz wrażenie, że jest gorzej w zachowaniu u suki niż na początku? To chyba masz prawidłowe wrażenie. Twoje wpisy wskazują na to, że nie wiesz zbyt wiele o "specyfice" wilczaków. Będzie gorzej. Będzie gryzła, szarpała i robiła rozpiździej. I jeszcze na koniec na to naleje.
Na WD "młodym" pisać się nie chce /lajków nie ma/, a i "starym" pisać się nie chce -już się napisali/wypisali. Idź(*) na FB, tam znajdziesz "las pomocnych rąk". Tutaj jest wiedza -ba! -ogrom wiedzy, tylko wystarczy czytać "do bólu" i wyciągać wnioski /przydatna umiejętność przy wilczaku, chociaż obecnie w zaniku w "humanoidach"/. Nikt Ci nie da "złotego środka", bo co wilczak to okaz. One nie pozmieniały się przez lata tak bardzo, by powstały rewolucyjne nowe "patenty".

...
(*) -idź, idź... zanim suka w szale miłości/wściekłości wygryzie Twojej progeniturze oko, nadszarpnie ucho lub natworzy blizn i będziecie za to mieli sprawę w sądzie za maltretowanie dziecka.
...
Pzdr.

...
EDIT:
To FB-strona założona przez Twoją Hodowczynię. Idź tam, Bobo, nim pewne zachowania u suki pójdą za daleko...
https://www.facebook.com/groups/wilc...wacki/?fref=ts

Last edited by Puchatek; 11-05-2017 at 12:33.
Puchatek jest offline   Reply With Quote

Tags
gryzienie, podgryzanie, szczeniak

Posting Rules