Regresar   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Responder

Herramientas Estilo
Anterior 15-Mar-2006, 11:59 PM   #1
Narvana
love and terror

Predeterminado

no to juz sie ucze
Anterior 29-Oct-2007, 07:19 PM   #2
wolfin
Moderator

Enviar un mensaje por ICQ a wolfin Enviar un mensaje por Skype™ a wolfin
Predeterminado

narazie ....tylko w 1 kraju oddaja oplate za wystawe JESLI suka ma cziecke. to jiest Latvia, a reszta???? hmm no wies place jakies 40 euro i co ...podzekowac mam za to ze nie moge jiechac

ale na wystawe zawsze ktos bedzie nie zadowolonym, dla tego zawsze mozna cos wymislec, jiesli tylko glowe mas
Anterior 29-Oct-2007, 10:15 PM   #3
shaluka
Wilczy Duch

Enviar un mensaje por ICQ a shaluka Enviar un mensaje por Skype™ a shaluka
Predeterminado

Ja mam pytanie,jak Ishtarka wlasnie ma za soba te plodne dni ( latwo moge to rozpoznac nawet po zachowaniu Balego juz jest spokojniejszy, ale jednak nie jest jeszcze do konca tak spokojny) to zastanawiam sie jak bedzie w Nitrze,niby mowili mi znajomi (tez psiarze) ze to juz na czas wystawy powinno calkiem minac..ale wkoncu to wilczak i nie wiem co robic... a zalezy mi strasznie na Nitrze..wkoncu Ishtarka,jesli by sie jej powiodlo to mialaby mozliwosc ukonczenia J.Ch. Słowacji...

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka no está en línea   Citar y responder
Anterior 29-Oct-2007, 10:50 PM   #4
Gaga
VIP Member

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Predeterminado

Aga- nie demonizujmy Jak juz, sama mowisz, bedzie "po" to w czym problem ? W ogole by suk na wystawach nie bylo gdyby ludzie nie przyjezdzali z sukami w okresie cieczki. A z sukami czw zwlaszcza
Mam wielkiego, silnego i temperamentego psa i jak dotychczas spokojnie go wystwialam mimo obecnosci atrakcyjnych suk tuz za tasma. Wiec nikt mi nie powie, ze sie nie da. A ze pies bryknie? No to co? To sie go przywola do porzadku i tyle.
Chcesz byc spokojniejsza- umyj sucz, trzymaj na uboczu,. spryskaj i lec konczyc champinat Jak mloda nie bedzie paradowala z podniesionym ogonem pod nosami psow to nic sie nie stanie

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga no está en línea   Citar y responder
Anterior 29-Oct-2007, 11:50 PM   #5
shaluka
Wilczy Duch

Enviar un mensaje por ICQ a shaluka Enviar un mensaje por Skype™ a shaluka
Predeterminado

No wlasnie,o to mi biega, przed Balim to sie tak puszy i czterema literkami przed nosem wymachuje ze to az nie do zniesiena jest,jeszce bieda w kojcu siedzi jak ishtarka jest spuszczona ( wyobraz sobie co ja teraz w domu mam ). Pytam sie bo nie wiem jak to sie z zapachem trzyuje,wczesniejsze moje skuki raczej byly sterylizowane albo nie byly takienp. Lunka to byla taka ze tylko po krwawieniu i wizycie u lekarza dowiedzialam sie ze ma cieczke,no i potem zaczelo sie zainteresowanie,ale duze nie bylo i zastanawiam sie jak to sie utrzymuje ten zapach,jak dlugo,a umyc to napewno ja umyje,wkoncu brazowa pupa nie zapieknie wyglada

P.S. To jest drugi/trzeci dzien z tych najwaziejszych dni i jeszcze jednak Bali jest zainteresowany,dlatego napisalam Zeby bylo smieszniej wlasnie Sasa przyslala mi zgloszenie... Jej.. strasznie chcilabym by jej to juz minelo...

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka no está en línea   Citar y responder
Anterior 02-Jun-2006, 12:03 AM   #6
Huan
Member

Enviar un mensaje por Skype™ a Huan Send Message via Gadu Gadu to Huan
Predeterminado

W nowo wydanym regulaminie wystaw psów rasowych, który można dostać w każdym oddziale ZKwP zostały już uwzględnione zmiany FCI i teraz oficjalnie można wystawiać suki w cieczce. Co prawda jeszcze nie wszyscy sędziowie się przestawili - słyszeliśmy o przypadku w Lesznie, gdzie sędzia chciał wyprosić jedną ze suczek rasy myśliwskiej, ale po okazaniu przez właścicielkę nowego regularminu (była przezorna i akurat miała przy sobie) sędzie ocenił ją.
Anterior 29-Oct-2007, 01:35 PM   #7
Sariel
Junior Member

Predeterminado

Zapisałem się z Fioną do Nitry i widzę że chyba matka natura postanowiła uszczęśliwić nas cieczką,

mimo zmian regulaminowych i przeczytania wątku chciałem się upewnić czy przyjazd w takim stanie będzie w porządku i nikt nas nie zbluzga.

Pozdrawiam
Sariel no está en línea   Citar y responder
Anterior 29-Oct-2007, 01:44 PM   #8
Gaga
VIP Member

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por panodfiony Ver post
Zapisałem się z Fioną do Nitry i widzę że chyba matka natura postanowiła uszczęśliwić nas cieczką,

mimo zmian regulaminowych i przeczytania wątku chciałem się upewnić czy przyjazd w takim stanie będzie w porządku i nikt nas nie zbluzga.

Pozdrawiam
Wszystko zalezy od fazy cieczki Mozesz trzymac Fione z daleka, umys ja, spryskac jakims siuwaksem, wejsc na ovene i sie ulotnic. jesli regulamin dopuszcza wystawianie suki w cieczce to odgronie nikt Ci nic nie zrobi. Wymienione przez mnie "srodki ostroznosci" to po prostu uklon w strone pozostalych wystawcow (nie tylko wilczakow ale wszystkich obecnych wlascicieli psow na wystawie) zeby im nie wkrecac nadmiernie psow.
Ososbiscie, nie bralabym suki w te najgoretsze, plodne dni. W pozostalym okresie cieczki- czemu nie?
W tym roku mialam do czynienia bardzo blisko z takimi sytuacjami. W Łodzi Chey mi probowal podczas biegu zejsc z ringu, jak sie pozniej okazalo do cieknacej suki. Ale bez przesady- wszystko jest do opanowania
Oczywiscie, jesli ktos nie daje sobie rady z psem to moze miec pretensje, jesli ktos przegra to moze pozniej mowic, ze to z powowdu cieknacej suki.
Tego musisz miec swiadomosc.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga no está en línea   Citar y responder
Anterior 29-Oct-2007, 01:52 PM   #9
Sariel
Junior Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Gaga Ver post
Wszystko zalezy od fazy cieczki Mozesz trzymac Fione z daleka, umys ja, spryskac jakims siuwaksem, wejsc na ovene i sie ulotnic. jesli regulamin dopuszcza wystawianie suki w cieczce to odgronie nikt Ci nic nie zrobi. Wymienione przez mnie "srodki ostroznosci" to po prostu uklon w strone pozostalych wystawcow (nie tylko wilczakow ale wszystkich obecnych wlascicieli psow na wystawie) zeby im nie wkrecac nadmiernie psow.
Ososbiscie, nie bralabym suki w te najgoretsze, plodne dni. W pozostalym okresie cieczki- czemu nie?
W tym roku mialam do czynienia bardzo blisko z takimi sytuacjami. W Łodzi Chey mi probowal podczas biegu zejsc z ringu, jak sie pozniej okazalo do cieknacej suki. Ale bez przesady- wszystko jest do opanowania
Oczywiscie, jesli ktos nie daje sobie rady z psem to moze miec pretensje, jesli ktos przegra to moze pozniej mowic, ze to z powowdu cieknacej suki.
Tego musisz miec swiadomosc.
Póki co to jeszcze nie cieknie, ale burków już sporo w okolicy widać i to takich co do łokcia jej sięgają

Nie wiem jak to będzie do niedzieli, ale z pewnością nie będą to dni płodne. Może kupię jakiś antyzapachowy spray itp ,
no chyba, że wszyscy że ktoś napisze że sobie nie życzy, to suka sobie odpocznie, a ja nadgonie zaległości w pracy

Dzięki za odpowiedź

p.s. napisałem w tej sprawie do organizatorów, ale jeszcze nie przyszła odpowiedź
Anterior 29-Oct-2007, 01:53 PM   #10
Galicja
Galicyjski Wilk

Predeterminado

U wilczaków cieczka trwa tak długo że byłoby bardzo ciężko nie wystawić suki z cieczką. Gaga ma w 100% rację lepiej nie jechać na wystawę gdy suka ma właśnie płodne dni, po co Ty sie masz szarpać i inni właściciele psów.
Galicja no está en línea   Citar y responder
Anterior 29-Oct-2007, 02:01 PM   #11
Sariel
Junior Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por magdalena Ver post
U wilczaków cieczka trwa tak długo że byłoby bardzo ciężko nie wystawić suki z cieczką. Gaga ma w 100% rację lepiej nie jechać na wystawę gdy suka ma właśnie płodne dni, po co Ty sie masz szarpać i inni właściciele psów.
jasne, ale 4,5,6 to chyba nie jest dzień płodny?

ale jak nie, to rzeczywiście nie ma co jechać

pzdrw
Responder

Reglas del foro