Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2006, 10:20   #20
Bellinka
Junior Member

ČSVlku, já také skládám holt každému, kdo s čvčkem něčeho dokázal, vím sám, jak je obtížné s takovým psem cvičit. NIKDY JSEM NEŘEKL, ŽE NE!Co si ale budeme namlouvat, každé čvčko má na to, aby v pohodě udělalo ZZO nebo ZOPku. A to, že s čvčkem lidi málo cvičí není chyba plemene, ale lidi, co si jej pořizují. ČSV sice bylo bráno jako plemeno, který se hodilo na výcvik, ale některé povahové rysy jsou silné a těžko se odbourávají. ČVČKO nebude cvičit jako BO nebo NO, nebude štěkat na povel tak, jako NO (až na světlé vyjímky), v obranách se také patrně narazí na problém, ale hlavní by pro majitele neměly být zkoušky, ale především pohodový vyrovnaný pes, a to jej na cvičáku nenaučíš!Aspoň mám takové zkušenosti...Znám desítky, možná stovky psů(nejen ČSV, ale i různé),kteří sice fungují na cvičáku, ale mimo něj jsou absolutně nepoužitelní - bez vodítka a náhubku nefungují. Proto vždycky raději upřednostním vychovaného psa, před psem ze cvičáku se zkouškama. Samozřejmě, nejlepší je varianta obojího, ale ruku na srdce, opravdu se tomu tak děje?
Bellinka jest offline   Reply With Quote

Posting Rules