![]() |
![]() |
|
Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
nie mam teraz juz tyle czasu co kiedys i przeczytam listy dopiero w domu. ten poczatek powyzej budzi przypomnienie naszych rozwazan na temat "niby" wilka sprzedanego z porazka kiedys do niemiec. przetlumaczylysmy wtedy dwa duze artykuly na temat zasad postepowania z hybrydami wilka i tego czym sie kierowac w przypadku mieszanek wilka (pierwszy miot) i wilkow. tam jasno powiedziane jest jedno - ze nie wolno jest zrzucac odpowiedzialnosci na nastepnego czlowieka i jesli samemu sie nie da rady tak wszystkiego ulozyc, zeby pies (wolfdog) przezyl, to psa nalezy uspic. jakosc zycia psow w polsce czesto uraga jeszcze bardziej temu, co przyjaciele wikow w usa pokazuja jako nie-do-przyjecia. dlatego tak sie z uporem ja powoluje na te dwa artykuly, ze w internecie podejmowane sa z zyczliwosci wielkie wysilki, by POMOC. a ja mysle, ze taka pomoc czasem jest gorsza niz powiedzenie czlowiekowi jak exuperry - bierzesz odpowiedzialnosc za to, co oswoiles (wziales do domu). nie znam bardziej wnikliwej analizy tego tematu. ani nie mam na ten temat madrzejszych przemyslen. maria i wufi ps. jesli mam odpowiedziec na jakies konkretne pytanie to prosze na priva. |
|
![]() |
![]() |
|
|