Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2006, 10:30   #20
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel

změkčování podmínek skutečně vedou jen k honbě za tituly, které upřímně řečeno vůbec nevypovídají o kvalitě psa a už vůbec o kvalitě chovatelů. Příkladem budiž můj zesnulý pes Hoky z Molu Es, který byl na bonitaci hodnocen P14 a přesto jsem s ním získal titul polského šampióna. Nikoliv kvůli uspokojování svých mindráků nebo ke zvýšení ceny štěňat (Hoky byl nechovný) ale abych ukázal nesmyslnost celého současného systému výstav a úplnou degradaci titulů a hodnocení (výstavní posudky i od českých rozhodčích jsou u mně k dispozici).

Naprosto souhlasím. A což takhle navrhnout u pracovního plemene pro bonitaci povinný cvik přivolání. Nikoliv zkoušku, nikoliv naučené cviky sedni-lehni -vstaň nebo chůzi u nohy ale jen přivolání, které je základní dovedností pro život psa mezi lidmi. Vy, kteří to s plemenem myslíte vážně, zkuste to navrhnout na podzimních členských schůzích. Uvidíme, kdo se proti tomu postaví .
To,že výstavní tituly nevypovídají o skutečné kvalitě psa je jasně jak facka,s tím souhlasím.
Ale co se týče tvého Hokyho,nebyl uchovněn hlavně kvůli DKK tuším a kvůli povaze,tedy ani ne tolik povaze,jako raekci na střelbu,která ho úplně rozhodila.
Zjískat polského šampiona v době kdy jsi z Hokym objížděl výstavy,zase nebyl takový problém,dnes bys toho dle mého již nedosáhl.
S přivoláním jsem pro,ale myslím,že to bude spíše vypovídat o schopnostech majitele,než psa
CDaniela jest offline   Reply With Quote

Posting Rules