![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Jest piękny! Zgadzam się w 100%
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
love and terror
|
![]()
slodziak
ale to minie za moment beda duze uszy (w sumie to juz sa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
No niezly z niego slodziaczek! A to zdjecie z tym kroliczkiem...urocze
![]() Ale Ali jest juz duzy i faktycznie jest ciemniejszy. Szczerze to wcale sie nie dziwie ze Baskil jest dla niego autorytetem! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że termin przeprowadzki zostanie dotrzymany. W Łosiu mieszka się wspaniale nawet zimą. Nigdy bym nie przypuszczała że długie kalosze i błoto będą moim żywiołem. A są. Człowiek nie zna siebie samego.
Aiko NIE jest płochliwa. Nie boi się prawie niczego. Ani nowe dźwięki (sąsiad za płotem robił przecinkę w swoim zagajniku świerkowym), ani nowe przedmioty nie są w stanie jej jakoś poważniej przestraszyć. Jest za to KOCHLIWA. Nie mogę się bez niej ruszyć nawet to łazienki. Chwila mojej nieobecności jest potem nagradzana żywiołowym tańcem, lizaniem i skomleniem. Wpadłam jak śliwka w kompot. Na myśl o tym, że mam wyjść bez niej chce mi się płakać, kurcze jak jakaś świeżo upieczona mamusia się czuję. Nie chce spać na posłanku. Albo śpi obok łóżka (jak jej gorąco) albo na łóżku. Sapie mi do ucha, przytula się, mlaska, jest urocza. Mamy już zdjęcia i postaram się je wkleić jak najszybciej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Licho nie śpi...
|
![]()
Łoś nie jest bardzo daleko od nas więc może kiedyś się spotkamy z rodzeństwem
![]() ![]() Na tym zdjęciu widać jak się zmienił. Na głowie ma jeszcze trochę "szczenięcego puchu" ale z dnia na dzień jest większy i coraz bardziej "pyskaty" ![]() Łapki to on ma każdą od innego psa i mu się często na schodach plączą i w ogóle już taki koślawy zaczyna być, ale i tak jest kochany i cudny! I rośnie jak na drożdżach... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
No i sie poryczalam..... ![]() pozdrawiam Gaga dopadnieta przez wspomnienia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Hej,
Na pewno macie teraz pustkę w domu ale z drugiej strony wreszcie trochę spokoju ![]() April kiedy jedzie w odwiedziny do Alego to wtedy tylko we dwójkę robią niezły sajgon w domu ![]() Szkoda mi tylko wtedy biduli bo za wszelką cenę stara się zdobyć względy wujka Baskila i wpycha mu swój pyszczek do jego rozdziawionej paszczy, a wtedy zazdrośnik Ali wykorzystuje sytuację i stara się pozbawić ją zadku albo urwać co najmiej tylną łapę ![]() Teraz już widać jak to chłopaki weszły w komitywę i Baskil pozwala Alemu bez warknięcia prawie na wszystko a biedna Aprilka jest obwarczana za poskakanie albo inną formę sprofanowania wujka ![]() Oczywiście po takiej wizycie dalszą część dnia przesypiamy z niezadowoleniem przyjmując pobudkę na przejście z samochodu do domu.... W ogóle to już zdążyliśmy zawrzeć osiedlowe psie przyjaźnie ( z których na pewno z czasem wyrośnie bo są to psy na razie w jej kategorii wzrostowej), a i tak spotkanie jakiegokolwiek psa na spacerze to niesamowita frajda. Maluchy rosną jak na drożdzach tzn patrząc teraz na nie widać dwutygodniową różnicę we wzroście i zachowaniu. Jeśli chodzi o szczepienia to właśnie w piątek Aprilka zaliczyła zastrzyk w zadek ale ponieważ byliśmy najmłodszym gościem w lecznicy to ku jej uciesze został zrekompensowany wytarmoszeniem i wybawieniem przez panie z recepcji. Fotki na pewno wrzucę jak tylko się z nimi obrobię bo jakoś tak trudno znaleść w domu czas żeby siąść z kompem na jakąść godzinkę ![]() Pozdrawienia dla Was i wyrazy współczucia dla Trolki (o ile nie pomyliłem) z powodu nagłego rozstania z całym rodzeństwem |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Licho nie śpi...
|
![]()
No tak... biedna April...
![]() ![]() Ali zważyl się w lecznicy i waży prawie 11 kg, trochę chyba za dużo... wet poradził, zeby mu zastąpić jeden posiłek karmą dla dorosłych. Czy to normalne, ze one rosną tak szybko? Pozatym skoczył z zębiskami na cztery razy większego psiaka w lecznicy bo ten go w zadek powąchał a Ali właśnie spał ![]() Oj drań z niego chyba będzie... ![]() Tradycyjnie kilka fotek... Wizyta "biednej" April: ![]() ![]() Ali i przyjaciele: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Ale z tego to czytam dalej to ona tez daje czadu...ta przdziurawiona powieka+antybiotyki dla Alego - potrafi sie dziewczyna skutecznie obronic ![]() Co do wagi to tak jak napisala Jola i Gaga nie ma co wpadac w panike ![]() Mamy tez wiesci od Martine i Amstela ![]() wyglada dosc niewinnie, prawda? ![]() Ale to podobno maly terrorysta. Lobuz tylko kombinuje kogo/co ma jeszcze zgryzc - meble, buty, ubranka, moze domownikow? Ciezki wybor ![]() Generalnie to zabawki nie sa fajne, gdy jest tyle ciekawych obiektow wokolo. Super sa zdjecia z Baskilem i kotem ![]() ![]() pozdr. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
love and terror
|
![]() Quote:
slodziaczek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Nomad to raczej maly tatus
![]() Spojrzenie tego typu pewnie kazdy wilczak ma opanowane do perfekcji ![]() Narvana, pewnie dlatego dojrzalas tu podobienstwo (hi,hi) ze swoim malym niewiniatkiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Na początek pierwszy wieczór w domku -co widać po obecnym jeszcze na pierwszej focie dywanie ![]() ![]() ![]() tutaj zdjęcie do paszportu z lewym uchem ![]() ![]() tutaj coś wyszło nie tak z perspektywą, bo wygląda jak jamnik... ![]() teraz fotka troszkę z serii HOT ![]() a tutaj za chwilę będzie kolacja ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() Ana-pewnie masz racje ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Junior Member
|
![]()
Witam
Od niedzieli jestem nowym właścicielem Amstela. Mieliśmy do przejechania z Warszawy do domu/ Góra - dolnośląskie/ prawie 400 km.Podróż przebiegła bez większych niespodzianek , może poza dużą kupą na siedzenia już po 3 minutach jazdy.Pierwsze 30 minut trochę popiskiwał , potem zasnął i już było spokojnie.W swoim nowym domu od razu zaczął od małej demolki ławy i wszystkich innych rzeczy które mógł dosięgnąć. Nie ma już żadnych oznak tęsknoty , rozpiera go energia i ciągła chęć zabawy , no i oczywiście gryzienia wszystkiego co zmieści się w tym małym pyszczku.Jak opanuję technikę aparat cyfrowy-komputer to wstawię parę zdjęć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
VIP Member
|
![]()
Witamy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Junior Member
|
![]()
witamy wlasciciela Amstela!!
Slyszalam juz od Kamila jak maly was urzadzil i to juz w pierwszych minutach jazdy ![]() Naprawde fajnie ze sie tak szybko zaklimatyzowal! Czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia. Generalnie to mozna je wrzucic na jedna z darmowych galerii typu photobucket, przekleic link, wstawi go bez spacji w img i gotowe! Smiesznie, ze Ali tak uwielbia brukselki ![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() gdzie to? gdzie to? Bo my tez z gory, tylko z Twardej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
love and terror
|
![]()
ah, juz wiem
![]() w sumie nie tak daleko, jakies 2,5h drogi... Mozna by zaaraznzowac spotkanie... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|