Quote:
Originally Posted by Lucul
ja som proste zlubena do týchto vlčiakovitych plemien ale rozhodnuť medzi nimi sa neviem ak by ste mi vedeli poradit podla čoho sa mám rozhodnť medzi týmito plemenami budem rada
|
Naozaj najlepsie je rozhodnut sa podla toho, co chces so psikom dosahovat, aku mas trpezlivost, a najma si zvaz, ze ci si ochotna sa snazit so psom robit aj ak sa ti povodne predstavy nevyplnia. CVcko totiz neznasa dobre zmeny majitela (osobne si myslim ze akekolvek zmeny majitela by pri kazdom plemene mali byt len z vaznych dovodov - dieta tiez nedas do decaku lebo nosi zo skoly poznamky, ze?), vyzaduje vela trpezlivosti (aj veci nad ktorymi sa teraz smejeme si ziadali riadnu davku nasich nervov), a nie je idealne na vycvik, ak ti ide len o vysledky a nie aj o proces. Urcite by hlavnym kriteriom nemal byt vzhlad, hoci tomu sa u CVciek velmi tazko odolava...
Proste - CVcko nie je vhodne pre kazdeho...
Mozno by pre teba bolo najlepsie si to s CVckami vyskusat, vidiet ho vela nazivo nielen na vystavach, ale aj na inych akciach - tabor, stretnutia CVckarov, pripadne sa s niekym dohodnut a prist sa pozriet, ist na prechadzku alebo vylet, vidiet, co vyvadza a ako to majitel riesi...