Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2007, 13:55   #11
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

Lidi, stojí ty spory vůbec za to? Vždyť jsou to jen zvířata, ať je milujeme a obdivujeme sebevíc, ať jim věnujeme téměř veškerý volný čas i nemalé prostředky. Podle mě jsou přece jen důležitější rodina, dobré vztahy s jinými lidmi a vnitřní klid. Mám to ze zkušenosti, nejsem žádný naivista. Tady nehraje vůbec žádnou roli, jestli je někdo ve věcech chovu, genetiky atd. vzdělanější nebo informovanější. Příjde doba, kdy každý z nás kvůli nějakým životním okolnostem bude muset psy odsunout na vedlejší kolej, nerad, ale vyvstanou důležitější priority, a pak se nám budou tyto spory o "pravdu" jen kvůli psům zdát tak malichernými... tak se nenapadejte, nestojí to za to. Máte rádi čévéčka a vlky? Udělejme pro ně to, že se pro ně přestaneme shazovat. A kdo má teda pravdu? Nevím, možná každý kousek...

Za dva-tři roky bych si chtěl po patnácti letech koupit opět štěně čévéčka. Jestli bych se měl kvůli němu pořád s někým dohadovat, to si ho pořídím raději bez úmyslu chovat, pro radost, pro podobnost s jeho divokým předkem, pro přátelství s ním, a bude mi celkem jedno, proč se majitelé těchto krásných psů pořád přou, raději ani nebýt členem.

Osobně - spíš se přikláním na stranu p. Hanušky, z principu. Ale jestli to moje očekávané štěně bude mít nějakou krev po Mutarách, a nebudou zařazeny do chovu, je mi celkem jedno... jde mi o štěně podobné vlku, a to určitě bude. Můj příspěvek není rozhodně fundovaný, na to si ani v nejmenším nečiním nárok, berte jej jako osobní pohled nadšence plemene, který je poněkud roztrpčený touto "diskuzí".

Dušan Zeman
Dušan jest offline   Reply With Quote

Posting Rules