Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2007, 20:44   #11
KarelKadlec
Junior Member

Default Nerad, ale nedalo mi to

Ale Danielo, nedělej ze sebe hloupou. F1 generaci nechala zapsat malá skupinka členů KCHČSV tajně, bez vědomí klubu, takže samozřejmě před zápisem se k tomu těžko mohl vyjádřit. Když se vše provalilo, následovaly bouřlivé reakce v českém klubu, které mimo jiné zjevně vedly k tomu, že někteří nebyli zvoleni do výboru KCHČSV. KCHČSV dostal krátce po tom, co Mutary byly na bonitaci, oficiální protesty KCHČSV slovenského a německého. Takže prosím, nelži. F2 je zapsána opět tajně, bez vědomí kohokoliv a opět pod falešnými ůdaji.

Mutary jsou řádně zapsané v registru plemenné knihy a zápis proběhl skutečně na žádost pana Karla Hartla, který plemeno ČSV dovedl až do současnosti v takové podobě jak je známe a určitě k zápisu měl dobrý důvod, který jsme si na klubové schůzi poslechli. Že se "vše provalilo" není ani tak chyba v zápisu do RPK, ale tvá snaha vše skandalizovat a bohužel část nezasvěcených ti na to skočila, protože nechápou, že by tím pan Hartl podváděl hlavně sám sebe.
Já osobně projektu Mutara fandím, protože už i u ČSV se projevily některé známky degenerace díky úzké chovné základně, bylo nutno zpřísnit selekci a osvěžení krve vznikem nové linie by plemeni určitě prospělo. Tobě se ale, Pavle, podařilo vše postavit na hlavu a z šance na zlepšení chovu se stal rázem podvod s vesmírnými důsledky, takže vysoce odborná a náročná práce "malé skupinky lidí" je opět trnem v oku těm, kteří nechápou základní pricipy chovatelství a jsou ochotni obětovat čas a energii, aby tuto práci znehodnotili.
Já ani moje partnerka nejsme již členy klubu a pravděpodobně se jimi už nestaneme, protože i hobby se musí dělat s dostatečně odborně zdatnými a mravně přijatelnými lidmi..
A ještě drobnost, údaje v tvé databázi jsou nadále neúplné a nepřesné. Tato nepřesnost se sice týká pouze mé Sněhurky, ale věřím, že by se našly i další neúplné, nepřesné nebo jinak jemně zmanipulované informace.
Karel Kadlec
KarelKadlec jest offline   Reply With Quote

Posting Rules