Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-06-2007, 17:13   #1
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Rona!!! No to super!
Chciałam tylko przypomnieć o niezbędnych rzeczach :
-łańcuch (lub klatka )
-kaganiec
-mocna złączka i obroża
a dla ludz
-jak ktoś ma to "firmowa" koszulka
-peleryna ( bo na wiankach w 80% pada )
-i rzecz niezbędna dobry humor

niestety już nie bedzie mnie przy komputerze więc jak ktoś ma jakieś pytania to juz tylko przez telefon
Do zobaczenia
Acha!
podłoga jest nadal dostępna
Galicja jest offline   Reply With Quote
Old 23-06-2007, 04:34   #2
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Heh, Varg przez całą noc non stop chodził i budził moją mamę- ten siwy diabeł ma teraz radość w oczach i wyraźnie czuje, że coś się stanie, tzn. gdzieś pojedzie...... Cóż, idziemy się przygotowac, bo niedługo trzeba jechać na pociąg. Do zobaczenia na miejscu
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 16:25   #3
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Agnieszka View Post
Heh, Varg przez całą noc non stop chodził i budził moją mamę- ten siwy diabeł ma teraz radość w oczach i wyraźnie czuje, że coś się stanie, tzn. gdzieś pojedzie......
Aga, Varg jest uroczy!!!! Powinnaś go nazywać srebrnym wilkiem! Do tego fantastycznie lekko się porusza...

Na szybko załączam kilka fotek z I Marszu Wilczaków:

Wpierw było pamiątkowe zdjęcie "Pod Adasiem" czyli NA pomniku Mickiewicza (mam nadzieję, że ktoś będzie miał lepszy technicznie egzemplarz)

Potem wilczaki ruszyły przez Rynek:

Weszły w hałaśliwy, "wiankowy" tłum na Grodzkiej - szły spokojnie przy nogach właścicieli, nie było widać ani śladu strachu czy paniki - pozowały do zdjęć, robiły za maskotki, itd. Po prostu widać, że to stare miejskie wygi (nikt by się nie domyślił, że większość z nich pochodzi z miejsca, gdzie Balrog z Botisem mówią dobranoc )

Pod kościołem św. Idziego przystanek - znów, fotki, "wywiady", pytania o rasę, itd.

I wreszcie fotka u stóp Wawelu:

Dziękujemy i mamy nadzieję, że za rok, na II Marsz Wilczaków przybędzie jeszcze więcej psów!!

NB W marszu wzięły udział (w kolejności alfabetycznej): Cheitan z Peronówki, Dona Maly Bysterec, Garuda i Gwihir z Peronówki, Idun Imbus z Peronówki, Jadiel i Jabberwock z Peronówki, Varg, czyli Kirk Kroy z Eden Severu i SABAT! Wielką Nieobecną była Freyr, którą serdecznie zapraszamy z rok.

Last edited by Rona; 24-06-2007 at 18:36.
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 17:11   #4
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

My tez serdecznie dziękujemy za spotkanko było super

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 20:48   #5
Sariel
Junior Member

Dziekujemy za dzisiejsze spotkanie , druga lekcja Fiony z socjalizacji z wilczakami zaliczona, mniejsza na jaką ocene.

Na wystawie , no cóż ..... gdybysmy startowali w owczarkach niemieckich to pewne pudło, tak suka ciagneła sędzina, bardzo przemiła kobieta skwitowała to z uśmiechem jako ADHD

Trzeba zdecydowanie popracować nad zachowaniem w ringu, ale przegraliśmy z aktualną królową ringów klasy pośredniej, nie było innej mozliwości.

Pozdrowienia z Bielska
Sariel jest offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 21:23   #6
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by panodfiony View Post
Dziekujemy za dzisiejsze spotkanie , druga lekcja Fiony z socjalizacji z wilczakami zaliczona, mniejsza na jaką ocene.
Co tam ocena, ważne, że się sunia uczy i ośmiela

Quote:
Na wystawie , no cóż ..... gdybysmy startowali w owczarkach niemieckich to pewne pudło, tak suka ciagneła sędzina, bardzo przemiła kobieta skwitowała to z uśmiechem jako ADHD

Quote:
Trzeba zdecydowanie popracować nad zachowaniem w ringu, ale przegraliśmy z aktualną królową ringów klasy pośredniej, nie było innej mozliwości.
Anglicy mądrze mówią: Practice makes master!
Old 24-06-2007, 21:40   #7
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

My też pięknie dziękujemy za fantastyczną gościnę, spotkanie, atmosferę
Jedziemy z relacją:
w klasie psów szczeniąt wystartował Idun Imbus i jak go oglądałąm to usmiech nie znikał mi z twarzy- jak ja lubię brykające radośnie wilczaki w ringu ( sedzina, jak widac też)

"oddaj- to moja ringówka"

ale to była tylko przygrywka, bo prawdziwego czadu zadał Foras (klasa młodzieży): tak się witamy z sędziną:

a tak się pokazuje zęby:

Pozniej bylo juz ciut stateczniej acz nadal radosnie i wesolo :
w kalsie posredniej nasz "gold" Euryś:

tym co widac powyżej Eury zostawił Cheya w tyle i kazał mu się zadowolić res-Cacibem :P
Czas na klase otwarta,
Varg (klasa harmonii między Aga i Vargiem co widac na kazdym kroku- Aga brawo!)

i Cheyzwalniam fryzjera bo po jego zabiegach młody całkiem stracił futro )

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 21:44   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Teraz suki.
Ishtarka zaliczyła "nieobecny-nieusprawiedliwiony".
W młodziezy- dylemat sędziego- jak wybrać skoro widzi się cos takiego:

a pojedynczo: Garuda

i Gwaihir ( Zwyciężczyni )

w klasie posredniej Eresh:

i Fiona :

w klasie otwartej przedstawicielka gospodarzy - Dona:

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 25-06-2007, 00:00   #9
Sariel
Junior Member

No za tak wzorowe ciagniecie to doskonala, trzeba troche tego zebrac,zeby jakiegos kawalera legalnie skusic
Sariel jest offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 14:46   #10
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Rona dziękuje w imieniu Varga)

My też bardzo dziękujemy za spotkanie, oj było wesoło .
Co prawda wystawa dla nas była raczej nieudana, bo, jak to pani Sędzina stwierdziła, w Polsce jest już na tyle dużo CzW, że do hodowli można wybrać na pewno lepsze niż to to nasze małe i chude.
To była nasza pierwsza wystawa od chyba zeszłorocznej w Białymstoku, także mieliśmy okazję poznać mnóstwo nowych psów . A Varg-strasznie było przyjemnie patrzeć, jak dobrze mu biegać wśród tych wilczych pysków . Bp przecież zabawa z CzW to zupełnie co innego, niż zabawa ze "zwykłym" psem......
Także za spotkanie jeszcze raz dziękujemy i wszystkich pozdrawiamy
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 26-06-2007, 16:56   #11
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Potem wilczaki ruszyły przez Rynek:
Czy ten pies po stronie prawej ręki Gagi to Varg?
maria i wufi
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote
Old 26-06-2007, 17:09   #12
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

jeszcze jedno. o ile nie jest to działanie celowe, mające wykluczyć z wolfdoga osoby spoza, to powtarzam prośbę o podpisywanie zdjęć tak, żeby się dało poznać, który wilczak jest który. rozumiem, że w rodzinie nie jest to konieczne, ale jeśli będziecie dalej podpisywać zdjęcia, jak na przykład ostatnio, "w kolejności alfabetycznej", to ja już nie będę ponawiac tej prośby i niech te zdjęcia oglądają tylko członkowie rodziny.
maria i wufi
Old 26-06-2007, 17:32   #13
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by maria_i_wilk View Post
jeszcze jedno. o ile nie jest to działanie celowe, mające wykluczyć z wolfdoga osoby spoza, to powtarzam prośbę o podpisywanie zdjęć tak, żeby się dało poznać, który wilczak jest który. rozumiem, że w rodzinie nie jest to konieczne, ale jeśli będziecie dalej podpisywać zdjęcia, jak na przykład ostatnio, "w kolejności alfabetycznej", to ja już nie będę ponawiac tej prośby i niech te zdjęcia oglądają tylko członkowie rodziny.
maria i wufi
Nie, to nie jest działanie celowe...
Na powyższym zdjęciu (na Rynku) widać od lewej nogi Dony, Grejs czyli Gwihir, Garudę, Varga, Cheitana, z tyłu Sabata, najbardziej po prawej kroczy "mały" Imbusek.

Poniżej maszerują w pierwszym rzędzie - pierwsza Garuda, potem Dona i Varg, za nimi Imbus i pół Cheya, na końcu Grejs i fragment Jadiel. Jab i Sabat się nie zmieścili . Ale choć zdjęcie słabe technicznie znakomicie oddaje wyrównany krok i postawę psów

Old 26-06-2007, 17:15   #14
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Czy ten pies po stronie prawej ręki Gagi to Varg?
maria i wufi
Tak. Varga łatwo poznać, bo jest srebrny. Mam więcej fotek z przemarszu, tylko niestety nie są zbyt ostre... szliśmy w zbitym tłumie ludzi. Najfajniejsze były szczeniaki, które naśladowały starsze psy - kroczyły poważnie przy nodze jakby wiedziały, że mają misję... To był naprawdę kapitalny widok!!!
Old 26-06-2007, 17:35   #15
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Tak. Varga łatwo poznać, bo jest srebrny.
po ostatniej wpadce kolorystycznej przestałam zgadywać.

Jakiś czas się starałam znaleźć gdzieś zdjęcia Varga w ruchu, ponieważ zdziwiła mnie ocena Varga przez sędzinę, no ale żaden z waszych katalogów zdjęciowych po Krakowie nie zawierał podpisanych zdjęć... więc... wspaniale, że aż tyle osób robiło tam zdjęcia i... szkoda, że nadal muszę działać jak tropiciel skrzyżowany ze śledczym. aż w końcu doczekałam się oceny Margo. no i już tylko dopiszę dwie, nie, trzy uwagi.
co do umięśnienia. wątpię, żeby było to niezbędne, ale jeśli lubicie ruch (mój pies uwielbia) to nie dla papierów, a dla przyjemności zawsze warto się odprężyć na spacerze. tu poniżej widać mięśnie.

Na kolejnym zdjęciu widać, jak POWINNY wyglądać przednie łapy w wąskim, wilczym ustawieniu przy chodzie.

A na tym poniżej podobnie widać układ przednich łap. Nawet łapki ma skierowane po wilczemu, na zewnątrz.

Nie znalazłam niestety Varga w chodzie z boku. A jakby ktoś miał, niech da znać...
maria i wufi
Old 26-06-2007, 18:54   #16
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Jakiś czas się starałam znaleźć gdzieś zdjęcia Varga w ruchu, ponieważ zdziwiła mnie ocena Varga przez sędzinę, no ale żaden z waszych katalogów zdjęciowych po Krakowie nie zawierał podpisanych zdjęć...
Proszę, oto link do Varga w ruchu.... http://www.wolfdog.no/galleri/varg.asp Po tym jak go zobaczyłam na żywo, lepiej rozumiem te zdjęcia

To zdjęcia Varga z profilu: wyraźnie widać sprężystość jego kroku!
Old 26-06-2007, 18:57   #17
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Lightbulb

Mówisz i masz

Tak przy okazji- uwierz Mario, że nie tak łatwo podpisac fotki, tu trzeba sie napatrzec, żeby rozpoznawac psy (spójrz na post Anety)
Romanowi bardzo sie podobało, że Narvana miała przyklejony numerek na udzie- dzieki temu mógł fotografowac psa z identyfikacja bo nie zawsze dobrze wychodzi cały człowiek i pies (wtedy zdjęcie musi być mniejsze)

チェイタン。
Reply

Posting Rules