![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
złośliwy krasnolud
|
![]()
A teraz można na polski? Bo nie pojąłem tak barokowo ozdobnego tekstu.
A skoro wczesniej napisałaś Quote:
Nam w Kielcach, jeszcze w szczeniakach całkiem sprawiedliwie obniżyła ocenę za zachowanie. Ciągnięcie do sióstr biegnących przed Ciri to nie było zachowanie wystawowe w ringu.
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Saya juga akan menurunkan nilai Anda. Nie barokowo ale ozdobny więc się nie czepiaj. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Zrozumienie tekstu nieźle Ci poszło, bo dostałam konkretną odpowiedź - za co dziękuję. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
No to super, bo naprawde nie bylem pewien czy o to chodzi :-) Powodzenia na wystawie :-)
![]() |
#6 |
Wilkokłak
|
![]()
Ho, ho, takie "restrykcje" już w szczeniakach!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ale jesli ma sie dobrze zbudowanego wilczaka (ktory jeszcze dodatkow nie jest w siersci) to moze byc u niej DIABELNIE ciezko. Bo jakos nie chce dac sie przekonac nawet przez innych sedziow, ze wilczak z szeroka i gleboka klata i wykrokiem jak ON to nie CzW a lofczarek... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Czytaj: ma inne zdanie i preferencje niż nasza wyrocznia i nie jest na jej liście sędziów 'którzy się znają'.
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Czyt. sedziuje inaczej niz mowi wzorzec i zamast sedziowac na "klatke odwroconej gruszki" sedziuje na "klatke gruszkowata"... Wiec ma inne 'preferencje' niz kazda osoba, ktora choc troche zna sie na wzorcu i rasie...
![]() Co oczywiscie dla niektorych jest wielkim plusem tej sedziny... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
A w Poznaniu - do tej sędziny która sędziuje inaczej niż mówi wzorzec i wybiera inaczej niż każdy kto choć trochę zna się na wzorcu - masz zgłoszone ile? Jeśli dobrze widzę to 5 psów.
Jak coś takiego nazwać - paranoja czy hipokryzja? Jak wygrają to już będzie się znała?
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jade do Poznania, bo jezdze tam gdy tylko moge. I nie interesuje mnie kto sedziuje. Co do oceny - wybacz, ale ja nie pisze, ze jakis sedzia sie zna i jest super, bo daje wygrac mojemu psu. A zly sedzia to ten, ktory mial czelnosc wytknac mu wady. Pania Buklad lubie, szanuje jako sedzine, ale twierdze, ze co do klatek sie myli, bo u wilczakow jest inaczej niz u wiekszosc owczarkow - CzW to nie ON (a jesli masz inne zdanie to jest to Twoj problem i troche minales sie z wyborem rasy). Jesli wygram, bo doceni ruch, character, wyglad czy prezentacje psy to spoko... Jesli przegram, bo bedziemy mieli zbyt plytkie klatki, zbyt waskie przedpiersie, czy za jasne oko to sie nie zgodze, bo to zalety CzW, a nie wady. A opcji bysmy przegrali za zbyt szerokie czy glebokie klaty, czy przekatowane konczyny nie ma, bo tych wad moje psy nie posiadaja.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Nigdy nie stanęliśmy na ringu u tej sędziny (chyba, jakos nigdy nie przywiązywałam do tego wagi) ale zaskoczyłaś mnie tym stwierdzeniem, dlatego że słyszę je po raz kolejny. I chyba nie jest to zabawa słowem tylko
![]() Swojego czasu, po wystawie w Nowym Dworze, właściciele psa, który przegrał wprost mówili, że wynik był KUPIONY u rzeczonej, która n.b. nie sędziowała a weszła na ring i "pomagała" sędziemu w wyborach. Fakt, że wynik końcowy był zaskakujący, ale przypuszczenia aż takiego kantu lekko zbiło mnie z tropu ![]() Czyżby więc sława niektórych sędziów była az tak wielka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Zadałam pytanie o sędziującą, bo chciałam wiedzieć coś wiecej, jak to wygląda w naszej rasie. Juz nawet zapominając o układach, a pamiętając o cechach wzorca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Można zastosować powiedzenie: "w każdej plotce jest ziarno prawdy"
![]() ![]() P.s. swoją drogą dlaczego jest tak, ze za chamstwo uznawane jest nazywanie wprost pewnych nieprawidłowości a nie same nieprawidłowosci? :/
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 25-10-2009 at 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jak nic, dramat ponadczasowy. Co się dzieje w świecie gwałconych, molestowanych seksualnie dzieci? Jest podobnie, mówienie o tym jest chamstwem, ludzie którzy chcą pomóc są linczowani, a prawda jest nietykalna. Na szczęscie, nie wszyscy mają takie podejście i potrafią znaleźć w sobie na tyle siły, żeby nazwać rzeczy po imieniu...Tylko do tego potrzebne są namacalne dowody ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|