Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2010, 09:30   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki
Default Wady genetyczne w polskiej populacji CzW

Quote:
Originally Posted by Puchatek View Post
/*/ -nie będę już burzyć spokoju nie zorientowanym i nie rozpocznę dywagacji o degeneracji rasy w Polsce, ukrywaniu wad genetycznych u prawie całej populacji wilczaków w Polsce, nie informowaniu kupców o braku badań genetycznych, wmawianiu kupcom, że koligacenie się psów w rodzinie w przypadku wilczaka nie spowoduje kolejnych problemów, mydleniu oczu, że „zdrowy, bo zdrowe stawy”, o wprowadzaniu kupców w błąd, że kupują fajnego pieska, bo po wilku oraz o zwykłej etyce zachowań i etyce hodowlanej /m.in. ukrywanie przed kupcem, że w miocie był np. karzełek, myślenie o „lewych” miotach na legalnych papierach, aby zacząć leczyć rasę, łamaniu przepisów i zasad, ale wytykaniu innym błędów, komercjalizacji rasy bez dbałości o nią/...
Nie, to inna bajka... dla dorosłych... Panów i Pań.....
Ta bajka już skończona.
Puchatku, wybacz, ale KOMPLETNIE nie masz pojecia o czym piszesz. NIE MA czegos takiego jak DEGENERACJA RASY w Polsce. NIE MA ukrywania wad genetycznych (a jesli juz to nie wsrod hodowcow na tym forum). Wrecz przeciwnie - tyle ile zostalo ostatnio zrobione w tym temacie, takze w Polsce, nie zostalo zrobione przez LATA.

Twoje newsy sa na poziomie osob, ktore takie "odkrycia" rozpowiadaja... "Normalnie "Super Express"...
"Problem" w tym, ze najwiecej do ukrycia i najwiecej UKRYWAJA Twoi drodzy informatorzy... Zobaczymy, czy potrafia skonczyc z tym "jarmarkiem" i porozmawiac o WADACH genetycznych polskich wilkczakow (TAKZE ICH), o ukrywaniu wad genetycznych i problemow (TAKZE U NICH).

Mialo byc otwarcie - pisalas o szczerosci, wiec zaczynaj - my chetnie poodpowiadamy za WSZYSTKIE zarzuty, bo wiadomo, ze sa one rozpowiadane za plecami polskich hodowcow i rownie klamliwe, jak osoby, ktore te klamstewka wymyslily...

Prosze wiec o liste WSZYSTKICH zarzutow lacznie z podaniem ZRODLA skad masz dane "odkrywcze" informacje. I zaczynamy...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 10:37   #2
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

Jestem za! Może w końsku skończy się "wiem od kogoś, ale nie mogę powiedzieć od kogo, bo ten ktoś wie od kogoś baaardzo ważnego" itp.
Witek jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 12:58   #3
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
...z tego co widzę, ów Pan doskonale zdaje sobie sprawę z niedociągnięć swojego pupila oraz ma jedną podstawową wadę: inaczej widzi kwestię przyszłości rasy w Polsce i nie patrzy na rasę przez różowe okulary /*/...a za mówienie kwestii nie wygodnych można dostać bana za spamowanie galerii, jego bliscy mogą mieć problemy z pisaniem na WD, w dziwny sposób znikają posty lub są nie przez autora modyfikowane /tak, niektórzy przezorni spodziewający się szykan nawet skanują sobie te cuda/ ...
Puchatku, ponownie KLAMSTWA, KLAMSTWA KLAMSTWA... Ja moderuje polskie forum i ZADEN post nie byl przeze mnie usuwany. Edytowane i usuwanie byly WYLACZNIE wyzwiska. A miejsce moderacji zawsze jest zaznaczane na czerwono, aby bylo widac co zniknelo... Coz, to nie jedyne klamstwka, na ktore dalas sie nabrac...

Co do kwestii niewygodnych... Alez one sa cenzurowane przez samych krytykantow... O Kasdeyi i jej wystepie byla mowa na forum - nie widze z tym problemu... A zapytaj Grzesia gdzie podzialy sie fotki i film tego wystraszonego wilczaka sila wciaganego na ring w Poznaniu... Coz, przydomek byl "politycznie" poprawny, bo nalezal do kolezanki Grzesia i dlatego slad po tym materiale zaginal..?.

Grzeskowi zalezy na tropieniu i pokazywaniu anomallii wystawiania iu zlych charakterow wilczakow? To ja sie pytam, gdzie sa fotki z Kielc, gdzie sporo sie mowilo o fatalnej prezentacji pewnych psow, o "walkach" psow organizowanych przy ringu. A bylo chyba goraco, bo ludzie od innych ras pytali sie co to byla za szopka przy ringu CzW... Dlaczego Grzesiek tak "dbajacy" o dobro rasy nawet sie o tym nie zajaknal... Nie pojawila sie ani jedna fotka... Dlaczego? Czyzby ponownie cenzura, ktora zabrania publikacji materialow szkodliwych dla jego znajomych...

Wybacz, ale Grzesiek nie jest czlowiekiem dbajacym o dobro rasy, ale osoba, ktora ukrywa nawet ogromne wpadku "kolesiow", a zajmuje sie robota godna paparazzi - czekac czasem godzinami, aby uchwycic choc jedna kompromutujaca fotke...

Jesli to ma byc DBALOSC o DOBRO RASY i jej PRZYSLOSC to ja dziekuje....Rzeczywiscie masz racje - gorzej byc nie moze...

Quote:
i nie patrzy na rasę przez różowe okulary /*/...
Jasne, ze nie uzywa rozowych. On ma takie, ktore pokazuja nieistniejace wady i problemy u innych, a maskuja te u niego oraz jego kolegow i kolezanek....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 25-02-2010, 12:46   #4
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Quote:
/*/ -nie będę już burzyć spokoju nie zorientowanym i nie rozpocznę dywagacji o degeneracji rasy w Polsce, ukrywaniu wad genetycznych u prawie całej populacji wilczaków w Polsce, nie informowaniu kupców o braku badań genetycznych, wmawianiu kupcom, że koligacenie się psów w rodzinie w przypadku wilczaka nie spowoduje kolejnych problemów, mydleniu oczu, że „zdrowy, bo zdrowe stawy”, o wprowadzaniu kupców w błąd, że kupują fajnego pieska, bo po wilku oraz o zwykłej etyce zachowań i etyce hodowlanej /m.in. ukrywanie przed kupcem, że w miocie był np. karzełek, myślenie o „lewych” miotach na legalnych papierach, aby zacząć leczyć rasę, łamaniu przepisów i zasad, ale wytykaniu innym błędów, komercjalizacji rasy bez dbałości o nią/...
Ta bajka już skończona.
Puchatku, wybacz, ale KOMPLETNIE nie masz pojecia o czym piszesz. NIE MA czegos takiego jak DEGENERACJA RASY w Polsce. NIE MA ukrywania wad genetycznych (a jesli juz to nie wsrod hodowcow na tym forum). Wrecz przeciwnie - tyle ile zostalo ostatnio zrobione w tym temacie, takze w Polsce, nie zostalo zrobione przez LATA.

Twoje newsy sa na poziomie osob, ktore takie "odkrycia" rozpowiadaja... "Normalnie "Super Express"...
"Problem" w tym, ze najwiecej do ukrycia i najwiecej UKRYWAJA Twoi drodzy informatorzy... Zobaczymy, czy potrafia skonczyc z tym "jarmarkiem" i porozmawiac o WADACH genetycznych polskich wilkczakow (TAKZE ICH), o ukrywaniu wad genetycznych i problemow (TAKZE U NICH).

Mialo byc otwarcie - pisalas o szczerosci, wiec zaczynaj - my chetnie poodpowiadamy za WSZYSTKIE zarzuty, bo wiadomo, ze sa one rozpowiadane za plecami polskich hodowcow i rownie klamliwe, jak osoby, ktore te klamstewka wymyslily...

Prosze wiec o liste WSZYSTKICH zarzutow lacznie z podaniem ZRODLA skad masz dane "odkrywcze" informacje. I zaczynamy...
Podbijam i ponownie pytam o te wady genetyczne.... bo wytlumaczenia, ktore do mnie dotarly powalily mnie na kolana i nadal nie moge sie podniesc...(ze smiechu). Ja wiem, ze niektorzy na sile graja specow i probuja doradzac na temat szkolenia, wychoiwania i hodowli, ale to JAK doradzaja i CO doradzaja tylko pokazuje, ze ich wiedza nie tylko o wilczakach, ale ogolnie o psach to... przedszkole...

PS. Jakos sie tak dziwnie zdarza, ze jak przychodzi do argumentow to niektore grupki nabieraja wody w usta... Ze jedyne co porafia robic to rozpowiadac "newsy" wlasnie w takim stylu - nie tylko mijajace sie z rzeczywistoscia, ale wrecz nie majace z nia nic wspolnego. A gdy wymaga sie konkretow to... ECHO....
(wiem, wiem, brak odpowiedzi to tez odpowiedz)

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Last edited by z Peronówki; 25-02-2010 at 12:50.
Old 25-02-2010, 18:33   #5
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

Nie martw sie Margo zapewne trwaja burzliwe konsultacje
To pisałem ja Witek
Witek jest offline   Reply With Quote
Old 25-02-2010, 19:54   #6
DanielZ
Wilczasty : Foto

DanielZ's Avatar

Send a message via Skype™ to DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ

Quote:
Napisał Puchatek
Ta bajka już skończona.
Taaaa jestem ciekaw gdzie to się takie cuda dzieja . Dużo gadania mało konkretów...
DanielZ jest offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 14:31   #7
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by DanielZ View Post
Taaaa jestem ciekaw gdzie to się takie cuda dzieja . Dużo gadania mało konkretów...
Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor View Post
Nie martw sie Margo zapewne trwaja burzliwe konsultacje
Jak widzicie jakos po raz kolejny nie mozna sie doczekac odpowiedzi...

A poniewaz jak zwykle co niektorzy potrafia nagadac bzdur, ktorych nijak nie potrafia uzasadnic, wiec i my postanowilismy zrobic burzliwe konsultacje i pomoc im w znajdowaniu argumentow... Udalo sie nam znalezc dwa uzasadnienia, ktore by pasowaly do pokretnej logiki drogich krytykantow... Kolejne mile widziane...

60% polskich wilczakow jest chora, BO:

1) 60% polskich wilczakow jest badana w wyzszym stopniu niz przewiduje wymagane minimum. A nawet glupi wie, ze zdrowy czlowiek do lekarza nie chodzi... Po co wiec badac zdrowe psy - jedyne wytlumaczenie to to, ze serca, krew, stawy, oczy, itd badaja jedynie wlasciciele psow CHORYCH.

PS. Stad wiem dlaczego wlasciciele tych rozmnazanych lecz niebadanych dysplatykow reklamuja sie jako hodowcy zdrowych wilczakoww...

2) 60 % polskich wilczakow (o innych raczej nie moze byc mowy) to zPeronowki i ich potomkowie... a ich glowna, dziedziczna i najwieksza wada genetyczna jest to, ze ZYJA i w dodatu ciagle powoduja powielanie tej wady....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Last edited by z Peronówki; 02-03-2010 at 14:34.
Old 02-03-2010, 17:26   #8
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
2) 60 % polskich wilczakow (o innych raczej nie moze byc mowy) to zPeronowki i ich potomkowie... a ich glowna, dziedziczna i najwieksza wada genetyczna jest to, ze ZYJA i w dodatu ciagle powoduja powielanie tej wady....
Margo bez szydery proszę, bo coś ostatnio nie tak.....
Dawno temu jedna właścicielka psiaka z tej hodowli zasugerowała mi, że gdy szczeniak łamie łapę, to też wina genetyki.... - zatem skoro takie rzeczy piszą sami właściciele, to nie ma się co dziwić, że ludzie nie posiadający wilczaka " z Peronówki" piszą, to co dostają od innych

P.S. A tak już odbiegając, to "fajnie" jest ciągnąć temat wiedząc, że ktoś nie ma teraz czasu na obronę/odpowiedź - nawet jeżeli jego wiedza/NIEwiedza została zweryfikowana

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 25-02-2010, 21:13   #9
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
A gdy wymaga sie konkretow to... ECHO....
(wiem, wiem, brak odpowiedzi to tez odpowiedz)

Nie wierzę! Margo, tyle lat doświadczenia, a Ty nadal masz nadzieję na odpowiedź?
Ja swoją już mam i nie spodziewałam się żadnej innej (słowotoków bez sensu nie liczę)
Quote:
brak odpowiedzi to tez odpowiedz)

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules