![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
love and terror
|
![]() ![]() no to juz sie ucze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
W nowo wydanym regulaminie wystaw psów rasowych, który można dostać w każdym oddziale ZKwP zostały już uwzględnione zmiany FCI i teraz oficjalnie można wystawiać suki w cieczce. Co prawda jeszcze nie wszyscy sędziowie się przestawili - słyszeliśmy o przypadku w Lesznie, gdzie sędzia chciał wyprosić jedną ze suczek rasy myśliwskiej, ale po okazaniu przez właścicielkę nowego regularminu (była przezorna i akurat miała przy sobie) sędzie ocenił ją.
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Zapisałem się z Fioną do Nitry i widzę że chyba matka natura postanowiła uszczęśliwić nas cieczką,
mimo zmian regulaminowych i przeczytania wątku chciałem się upewnić czy przyjazd w takim stanie będzie w porządku i nikt nas nie zbluzga. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ososbiscie, nie bralabym suki w te najgoretsze, plodne dni. W pozostalym okresie cieczki- czemu nie? W tym roku mialam do czynienia bardzo blisko z takimi sytuacjami. W Łodzi Chey mi probowal podczas biegu zejsc z ringu, jak sie pozniej okazalo do cieknacej suki. Ale bez przesady- wszystko jest do opanowania ![]() Oczywiscie, jesli ktos nie daje sobie rady z psem to moze miec pretensje, jesli ktos przegra to moze pozniej mowic, ze to z powowdu cieknacej suki. Tego musisz miec swiadomosc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Nie wiem jak to będzie do niedzieli, ale z pewnością nie będą to dni płodne. Może kupię jakiś antyzapachowy spray itp ![]() no chyba, że wszyscy że ktoś napisze że sobie nie życzy, to suka sobie odpocznie, a ja nadgonie zaległości w pracy ![]() Dzięki za odpowiedź p.s. napisałem w tej sprawie do organizatorów, ale jeszcze nie przyszła odpowiedź |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
U wilczaków cieczka trwa tak długo że byłoby bardzo ciężko nie wystawić suki z cieczką. Gaga ma w 100% rację lepiej nie jechać na wystawę gdy suka ma właśnie płodne dni, po co Ty sie masz szarpać i inni właściciele psów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
ale jak nie, to rzeczywiście nie ma co jechać pzdrw |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
VIP Member
|
![]()
Dewi, ktora jakas-tam-cieczka miala od ok miesiaca nie byla dla Cheya specjalnie atrakcyjna. bawily sie jak zawsze, co najwyzej Chey sprawdzal stan atrakcyjnosci kolezanki
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
hmmm ale i w plodne dny warto jiechac ...no gdzie jiesli nie na wystawe klubowej mozna znalesc tyle fainych facetow.ja w takim przypadku pojiechalam i...mysle ze nawet wystawilam suke (nooo lata w kynologii robia swoje
![]() ![]() no 2 in 1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
I u nas hostoria odnotowala takie przypadki. Amber przeciez kryl Pegi na wystawie
![]() Wojtek spytal o "spoleczne przyzwolenie" i tak umiarkowanie to mozna wlasnie omijajac te plodne dni. Bez hardecore'u ![]() Ale juz wczesniej pisalam i powtarzam, majac samca oosbiscie daje przyzwolenie byle z mysleniem o innych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
aha, Gaga zgadzam sie
![]() tylko ja w takim przypadku ze swoja suka jiechalam...ale moze to te 000 km robia swoje ![]() po drugie TRZEBA wiedziec co i jak robic zeby byz DOBRYM czlowiekiem, ktory nie bedzie robic problemow dla innych t.z. nie pchac suki pod nosem wszystkich a ...spokojne i cicho zrobic to co trzeba i tyle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Ja już byłam z suką w cieczce i załatwiliśmy to na prawdę szybko tj. szybkie wejście szybkie wyjście ale i tak wystawiający psy mieli trochę problemów z ustawieniem psów bo te ciągle niuchały po ziemi Więc mając suki uważam to za fajny pomysł ale mając też psa to jest nie fer Bo gdy mamy pecha i na każdej wystawie się taka znajdzie to można sie wkurzyć (oczywiście gdy pies jest temperamentny)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
narazie ....tylko w 1 kraju oddaja oplate za wystawe JESLI suka ma cziecke. to jiest Latvia, a reszta???? hmm no wies place jakies 40 euro i co ...podzekowac mam za to ze nie moge jiechac
![]() ale na wystawe zawsze ktos bedzie nie zadowolonym, dla tego zawsze mozna cos wymislec, jiesli tylko glowe mas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ja mam pytanie,jak Ishtarka wlasnie ma za soba te plodne dni ( latwo moge to rozpoznac nawet po zachowaniu Balego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
VIP Member
|
![]()
Aga- nie demonizujmy
![]() ![]() Mam wielkiego, silnego i temperamentego psa i jak dotychczas spokojnie go wystwialam mimo obecnosci atrakcyjnych suk tuz za tasma. Wiec nikt mi nie powie, ze sie nie da. A ze pies bryknie? No to co? To sie go przywola do porzadku i tyle. ![]() Chcesz byc spokojniejsza- umyj sucz, trzymaj na uboczu,. spryskaj i lec konczyc champinat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wilczy Duch
|
![]()
No wlasnie,o to mi biega, przed Balim to sie tak puszy i czterema literkami przed nosem wymachuje ze to az nie do zniesiena jest,jeszce bieda w kojcu siedzi jak ishtarka jest spuszczona ( wyobraz sobie co ja teraz w domu mam
![]() ![]() P.S. To jest drugi/trzeci dzien z tych najwaziejszych dni i jeszcze jednak Bali jest zainteresowany,dlatego napisalam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
VIP Member
|
![]()
Nie musze sobie wyobrazac bo WIEM ;D Dwa tygodnie urlopu mialam taka machajaca sucz i zeswirowanego psa pod jednym dachem
![]() ![]() Generalnie jest tak, że nie nalezy utrudniac innym zycia ale z drugiej strony pies oprocz zwariowania na punkcie suki moze tez swirowac bo stawia sie do innych psow, cos tam strzeli w oddali wiec sie zainteresuje (ALBO SPLOSZY) itp itd . Nie da sie trzymac psa pod kloszem a z psem sie pracuje m.in po to aby udalo sie jakos zapanowac nad jego wybrykami. Normalna rzecz - wybryki i normalna rzecz- opanowywanie ich . Dlatego ja do tematu suki w cieczce podchodze na spoko ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 30-10-2007 at 00:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ja tam nad Balim panuje..ale wlasnie zastanwiam sie co na to inni wystawcy,wlasciciele psiakow... I jak dlugo utrzymuje sie u suki ten zapaszek kuszacy amantow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|