![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Plessowy wilczak
|
![]()
No i jak wyniki?!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wilkokłak
|
![]()
Ech, no wiesz, byliśmy każdy sam w swojej grupie.
![]() Brawa należą się Uni, która dostała BOBa (tak się to nazywa? ![]() ![]() ![]() ![]() Czambor - najlepszy pies w rasie, ale lepiej niech Grzegorz mówi, bo nie chcę czegoś poprzekręcać, to samo się tyczy Ciri; wybaczcie, nie chcę czegoś pomieszać. Łowca dostał wybitnie obiecującą i najlepsze szczenię, ale jak mówiłam - byliśmy sami. ![]() Last edited by Grin; 17-05-2009 at 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Senior Member
|
![]()
Najbardziej podobały mi się wielkie ringi - super. Brak schronienia na przygotowawczym lub przed nim - masakra
![]() No cóż...... Najlepszym Juniorem Wystawy nie była Unka, ale.................. ![]() wywalczyłyśmy 1 miejsce w I grupie - hehehe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Plessowy wilczak
|
![]()
No to gratulujemy serdecznie!
My jeszcze na naszą pierwszą wystawę musimy trochę poczekać, bo coś nie widziałam nigdzie klasy baby na polskich wystawach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wilkokłak
|
![]()
Ojej, a tak czułam, że jak odjedziemy to coś się będzie działo.
![]() Przepraszam, że nie zaczekaliśmy jeszcze chwili, (bo to już była prawie chwila) i nie mogliśmy Wam pogratulować osobiście, ale Łowca zaczął już nam kopać dziury w betonie w poszukiwaniu cienia. Ale czynimy to teraz z prawdziwą przyjemnością! Super! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ardal Conall
|
![]()
Choc nie ma jeszcze wszystkich wynikow to ogromne gratulacje dla zwyciezcow i tych prawie zwyciezcow (jesli tacy w ogole byli
![]() OGROMNE BRAWA!!!
![]() |
#47 |
VIP Member
|
![]()
Graba, Unka - BRAWA ! Za BOB, BOG i Młodzieżową Championkę Polski
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Junior Member
|
![]()
wow, Uni szaleje!
![]() gratulacje ogromniaste! pozdrawiam wszystkich
![]() |
#49 |
Wilczy Duch
|
![]()
Uni ogromne gratulacje, ma dziewczyna efektowne wejscia!
Brawo!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Senior Member
|
![]()
Wolnym krokiem zaskoczyła nas sędzina w Opolu i to sobie troszkę poćwiczyłyśmy. Weszłyśmy na ring właśnie wolnym krokiem. Komentarz:"weszłyście na ring jak dwie damy" - na tamtą chwilę nie wiedziałam czy to dobrze czy źle, więć rada jednej koleżanki z Neustadt:"masz dużą sukę, więc musisz szybciej startować, żeby pokazać jej długi krok" - oki start jak błyskawica
i krok też udało się pokazać ![]() więc my pokazałyśmy kilka kroków, bo ja w 2xchora, więc siły do biegania też nie miałam. Tak było w klasie ![]() Tu uchwycona z Ciri ![]() A tu przy ocenie - faza początkowa ![]() ułożenie ogona....., no niestety Ciri miała go nie tam gdzie Unka. ![]() Dziękuję za gratulacje. Dla mnie zaszczytem było wygrać z psem dla mnie nr 1 - czyli Czamborem. Tym razem się udało, ale innym może nam się nie udać. Ot co, zabawa. Dzięki za wszystkie rady i poradki, wcieliłam wszyskie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
VIP Member
|
![]()
Heh, widzę, że najmłodsze pokolenie wystawców postawiło na elegancję handlerów (Gia, Graba)- jaki miły to widok dla oka gdy po obu końcach ringówki jest tak ładnie i "wystawowo". I piszę to z absolutnie szczerą zazdrością bo w naszej parze zdecydowanie lepiej sprawuje się tylko ta oceniana część :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
VIP Member
|
![]()
Tylko po co się było tak ładnie pokazywać? będziecie teraz się obijać po klasie młodzieży.. zupełnie bez sensu
![]() Chyba że... ten czas wykorzystacie na Czechy lub Słowację? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
Gratulacje dla UNI i Graby!!!!
![]() |
#55 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() ![]() Czy też cyrki przy stoliku ![]() Sedzia oczywiście u innych widzący 'problemy' tutaj nic niestosownego nie widział. Sorry, ale żeby czepiać się innych to warto samemu nie mieć problemów. Już kiedyś była wojna za pomocą tendencyjnych zdjęć i złośliwych komentarzy. Wiem doskonale co to problemy z dobrym prowadzeniem psa na ringu, trochę nam zajęło ułożenie Ciri żeby nie bawiła się w traktor jak przed nią biegnie siostra i dlatego słabi mnie mędrkowanie kogoś po paru wystawach i z problemami u siebie. Fotki z Bytomia - http://www.flickr.com/photos/berserk...7618321728537/
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 18-05-2009 at 15:15. Reason: adres fotek z Bytomia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
VIP Member
|
![]()
Patrząc na prawą stronę kadru....to nie jest przypadkiem moment odbierania kart po ocenie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Z tego co pamiętam, dopóki trwała ocena, aparat miałam cały czas "u oczu" i robiłam zdjęcia, albo przynajmniej się starałam, na tym zdjęciu widać, że już mi wisi luzem u szyi. ![]() A Uni wtedy zajęła się wyjadaniem smaczków, które ktoś wcześniej rozsypał w tym miejscu (nie wykluczam, że to mógł być mój małżonek ![]() ![]() Last edited by Grin; 18-05-2009 at 15:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tak, a jakiś małpoludź rozwalił jedzonko psie, stąd też zainteresowanie Unki czymś innym ![]() Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy i ataków, ale ja jestem ponad to ![]() Druga sprawa Unka - wystawiana w młodzieży dopiero 3 raz (jej 5 wystawa i tak młody wiek) i Ciri wystawiana razy X - i jakie tu wychowanie i ogłada na ringu każdy wie, gorzej, że suka dorosła podkula na ringu ogon, coś jest nie tak ![]() Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce, ring to miejsce w którym trzeba pokazać i wyeksponować, to co w naszym psiaku jest najlepsze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Co do biegania w ringu: są sędziowie, zwłaszcza ci "starszej daty", którzy szczególnie zwracają uwagę na zachowanie psa w ringu. I żadna to złośliwość z naszej strony, jeśli Ci mówimy, że trzeba z psem wypracować żeby nie gryzł po rękach czy ringówkę, bo w końcu traficie na sędziego u którego wylecicie z ringu z niezbyt przychylną opinią - a takie przypadki już widziałam. Tak uwaga pod Waszym adresem, to nie złośliwość a dobra rada na przyszłość. I nie masz się co tu bulwersować za opinię sędziego z Częstochowy - bo jeśli suka nie stoi spokojnie przy porównaniu, to jak on ma wybrać? Postaw się na chwilę w jego sytuacji. Sędzia pokazywał Ci jak ustawić sukę i w jaki sposób ma stać, ale Unka jest młoda i rozbrykana i to rozbrykanie wychodzi nie w tym momencie co trzeba. I tak, masz rację, w rigu trzeba pokazać co w psie najlepsze, a jak ma to sędzia zobaczyć jeśli pies się zachowuje tak jak Unka? Last edited by Bebe; 18-05-2009 at 17:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
złośliwy krasnolud
|
![]()
Rozpacz - po czym? Przypominam że my już mamy to na czym nam zależało.
Quote:
"Starzy wyjadacze mówią, że ring, to nie plac treningowy do idealnego biegania przy nóżce" Zmień wróżki bo ci krzywde robią. Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
|
|