![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
VIP Member
|
![]()
Margo, ja przypomnę tylko jedno z pierwszych zdań, jakie napisałam w tym temacie. Że inne jest podejście HODOWCY a inne własciciela (nie cieprie tego słowa dla "panów i władców" ale akurat tu pasuje) .
Co mi z tego czy mam lepszego czy gorszego psa? "Ponad wszelka watpliwość" udowodniono, żę i tak będzie najukochańszym. Prywatme fochy w przypadku raku wygranej są.. prywatnymi fochami ![]() Do dyskusji, do przedstawiania konretów powinnas zaprosic hodowców, nie włascicieli zarejestrowyanych przydomków bo tacy hodowcami JESZCZE nie są, ale hodowców. Takich, którzy maja doswiadczenie, bo maja przynajmmiej jeden miot i juz wiedza co było OK a co wyszło poniżej oczekiwań. Wtedy miałoby to sens. WYmiana - nawet twarda, argumentów między hodowcami cos wnosi. Prywatne ochy i achy " bo mój niunius jest przecież idealny" sa.. no powiedzmy sobie z lekka infantylne i zupełnie niemerytortyczne ![]() Żeby nie było całkiem off, to wracajjac do tematu głównego - dla hodowców wystawa jest wazna, bo to ocena ptracy hodowlanej i TU ma znaczenei kto ocenia.Dla pary człowiek-pies (po prostu) - powinna byc przyjemnościa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Moderator
|
![]()
hmm ja tak patrze ze juz sam czas zaciac wykorzystac dobre powiedzienia jednego szanowanego znajomego ze ...
"Gentelmens.... (eh, lepej to sproboje powiedziec po polsku- moze uda sie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Z tym się każdy zgodzi, ale Oskara D. musiało ostatnio zdrowo pokręcić, skoro do takich "Pcimów" (i "pcimskich" sędziów) jeździ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
|
![]()
To jak z Porto - przejechalismy 2000km, zeby je kupic, a potem okazalo sie nie tylko dostalismy slabe, ale i takie same mozna dostac w niemieckim super markecie za kilka euro... Gdyby nie portugalskie plaze to wypad bylby strata kasy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
VIP Member
|
![]()
Noo bo ALinki i Juzia to juz w ogóle nie liczycie ? ;D
(trza było te 2 tys km bo w Lidlu nei dawali? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Problem w tym, że w gruncie rzeczy podzielamy większość Twoich i Przemka poglądów w sprawach merytorycznych. Nie po raz pierwszy jednak stwierdzamy, że nam pewne klimaty towarzyszące wymianie ... jakby to nazwać, bo nie "zdań", "ocen", "opinii" - po prostu nie odpowiadają. I przeciwstawiac się im będziemy siłom i godnościom osobistom. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Szkoda, bo jako osobe bardzo go lubie... ![]() Quote:
Za nami idzie niestety to co mialo miejsce przez te lata i czasem obrywa sie komus, bo w roku 1998 rzucil nam, ze CzW jest nie dla nas i mamy spadac... ![]() A potem reakcja jest jaka jest.... Tak BTW - znacie historie z Boltonem i jamnikiem... ? ![]() Bolton to byla sila spokoju... oj, trzeba bylo sie natrudzic, aby wyprowadzic go z rownowagi... szalenie natrudzic... Sasiedzi mieli jamnika - codziennie przychodzil pod furtke - skakal i szczekal, skakal i szczekal. Ujadal i ujadal... I tak co dnia... Ktoregos dnia Bolton nie wytrzymal, otworzyl furtke i dorwal jamnika... Jamnik przyparty do muru zaczac wyc, jakby go zarzynali "Wredny wilczak mnie morduje, ratujcie"... Dokladnie to samo pomyslala sasiadka - zobaczyla jedynie reakcje, nie widziala przyczyny... Bolton nic nie zrobil, jamnik zyje i ma sie dobrze. Ale pod furtka juz nigdy nie zaszczekal... ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Member
|
![]() Quote:
Tylko konkretnie: furteczkę się otwiera i mowi: Ty piesku masz za duży łeb, czego nie zauważono 1 stycznia w ...., więc sędzia X jest gamoń do kwadratu i niedouczony buc, bo wzorzec stwierdza iż.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Arimminum Kennel
|
![]()
Results
Amber Wolf z Peronowki Winner World Arimminum H-Gensis Borte Tchino 1°exccelent open clas |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Arimminum Kennel
|
![]()
Arimminum Naboo 1°exccelent Winner Junior World
Thank you for Margo and Eligo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
VIP Member
|
![]()
Sarka, DIKY!!!! za vysledky
![]() ![]()
![]() |
#53 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Zwyciezca Swiata zostal Amber Wolf z Peronowki Mlodziezowym Zwyciezca Swiata Arimminum Naboo - suczka od Sarki (po Eligo z Peronowki)
![]() |
![]() |
#54 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
WOW gratulacje
![]() Ciekawe jak reszta psow :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
Brak mi słów mogę tylko powiedzieć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
|
![]()
gratulacje - a jak Imbus czy.... nie dojechal bo przed wystawa skrecyl od razu do nord kapa?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
VIP Member
|
![]()
Noo brawa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
VIP Member
|
![]()
W takich chwilach to Hodowca może sobie strzelic duuużego drinia.. i mozna mu pozoazdrościc, bo jesli na koncie hodowli sa tytuły WJW i WW, w tym po wyhodowanych psach (Beau Isabeau i ELigo) to jest duuuża rzecz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Junior Member
|
![]()
WIELKIE GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hexeann & Mentall |
![]() |
![]() |