![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Jak pewnie czesc z Was wie w ten weekend bylismy w Czechach na zawodach CzW i specjalnej wystawie CzW. O zawodach napisze Helena - wedlug mnie bardzo sie udaly i nastroj byl fantastyczny...
![]() Niestety wszystko popsula niedzielna wystawa. Gdyby cos takiego stalo sie w innym kraju, to mozna byloby mowic o komedii, ale w przypadku kraju pochodzenia rasy trzeba juz mowic o tragedii.... Oj, jest co opowiadac.... W ramach wstepu: SCENKA NR 1. Psy klasa mlodziezy. Stawka nawet, nawet. Wchodzimy z Balrogiem (w domu zwanym Juziem) na ring. Ogladamy sie dokola - jest dobrze. A nawet bardzo dobrze. Pomijajac Lupusa od Lucki to Balrog jest jedynym psem w prawidlowym suchym typie na ringu. Zerkam na prawo i.. pierwszy raz widze limfatycznego wilczaka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak wiec u Juzia najwiekszym bledem bylo to, ze byl poprawny.... Bo co do wzrostu, to niestety pani sedzina oka do CzW to nie ma. Mlodemu wstawila pies "na dolnej granicy wzrostu". 9-miesieczny Juzio ma 66 cm. Nie wiem, czym kierowala sie sedzina, bo zaraz potem dala BOBa i piala zachwyty nad psem, ktory od Juzia jest 3 cm wyzszy (i 3 lata starszy). Nie jestem zla o ocene Balroga. Jestem zla, bo nie zglosilam do klasy mlodziezy naszego Boltonka, bo ze swoimi 55kg mialby tak szanse na Zw.Mlodziezy... ![]() ![]() SCENKA NR 2. Aby bylo wesolo i niezbyt monotonnie organizatorzy postanowili, ze w klasach wystartuje tez akitopodobny mieszaniec pseudoONa i amerykanskiej wilczycy. Ale aby bylo jeszcze weselej, to sedzina dala mu ocene doskonala i na dodatek CAC (czyli wniosek na czeskiego championa). ![]() Takich perelek bylo wiele. Postaram sie opisac Wam wszystkie w oddzielnym artykule. Cala wystawe podsumowuje zdanie jednego z czeskich wystawcow: ta ocena to dla mnie nie jest zle sedziowanie. To jest dla mnie obraza. Pozdrawiam, Margo
|
|