![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Witam Wszystkich właściceli i fanów wilczaka czechosłowackiego.
Zakupiliśmy z mężem wilczaka w tamtym roku w październiku z hodowli Peronówka ![]() Dziś postanowiłam się zalogować na forum, ponieważ mamy z mężem jeden problem. Mianowicie, nasza kochana Ose panicznie boi się obcych (zwłaszcza męzczyzn), praktycznie toleruje tylko naszą rodzinę i kilka kobiet. Mężczyzn boi się nawet tych, których odwiedzamy dość często (czyt. mój dziadek, ojciec). Nie wiem kompletnie co mam z tym zrobić. Już staraliśmy się żeby zawsze dostawała jakiś smakołyk jak ktoś obcy wchodził do domu, ale ona nie chciała go przyjać, a nawet jeśli się zdarzyło to nie obeszło się bez szybkiego i bolesnego wzięcia przysmaku. Znajomi nawet się na ziemii kładą bo miałam nadzieje ze to pomoże i bedzie się czuła bezpieczniej, ale niestety nie pomogło. Kobiety akceptuje (mniej więcej) Mężczyzn kompletnie nie trawi.. Może ktoś miał taki problem i ma jakieś rady ? Bo chcemy jechac na wystawę do Katowic ale w takim wypadku na 100% nie da się zbdać sedziemu.. Może pojedziemy tylko popatrzeć jak się nic nie zmieni. Serdecznie pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
|
|