![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Kazdy wlasciciel psow, ten wieciej ambitny chce widziec swojego pieska czy sune multi plural super championem. Ale czy do tego trzeba isc dziwna droga, w ktorej wymisla sie nowe nie slychane regulaminy w zdobywaniu championatow?
cytat z regulaminow (przepraszam ze w angielskim ale to dokladny cytat regulaminu ): “The junior champion of Lithuania” – LT JCH is granted to the dogs that have not less than three titles JN*, LT JN, Kl.JN, which are granted by two different judges. LT JCH title can be granted to the dogs living and registered in general dog breed register of Lithuania as well as for those registered and living abroad. This procedure requires the application for LT JCH title should be presented; afterwards the JCH certificate is issued. albo sa potrzebne 3 tituly: JN, LT JN, Kl.JN. Taka informacje pisze dla tego ze okazuje sie ze urodzil sie nowy cudowny LT Ml. CH ktory oh dziwo, dostal ten tytul po jakims nowym regulaminam, ktore nie sa opisane na glownej stronie LKD. Pies, majacy 2 JN jakims cudem stal sie ML. LT CH. i o tym glosno spiewa sie na stronie wlascicielki psa. Mile wystawowce, przed gadaniem ze pies ma ten czy tam ten CH doczytaj cie do konca regulaminy krajow, albo poprostu zapytaj cie sie liudzi, ktore sa w tych krajach. A to ... znowu smieszna hystoryjka wychodzi z tego wszystkiego. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]()
Trudno cie Daiva ostatnio dorwac, wiec pisze tu:
Quote:
![]() ![]() PS. Polskim psiarzom "pani S." kojarzy sie z czerwonym kubraczkiem, ale akurat ta pani mimo, ze budzila po forach burze to nigdy nie wyslawila sie jawnymi klamstwami... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
mi się z różowym kojarzy
![]() mi się wydaje, że to pomyłka a nie jawne kłamstwo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ale pewnie znow bedzie, ze to czepianie sie szczegolikow... ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
ja nawet nie sprawdzam gdzie jest wystawa (poza nazwą miasta) a wy mi o takich szczegółach jak regulaminy opowiadacie
![]() gdybym kiedyś jakąs bzdurę o osiągnięciach mojego psa napisała to bardzo proszę o cichą korektę, bo będzie wynikała z wrodzonej nieuwagi (głupotą zwanej) a nie jawnego kłamstwa ![]() Last edited by jefta; 06-09-2010 at 12:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Namieszałyście dziewczyny z tymi kolorami marynarek i "panią S"
![]() Daiva, sugerujesz, że ktoś dopisuje swojemu psu nieistniejące tytuły z wystaw? Czy tak?
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 06-09-2010 at 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
No ale to moze taka strategia zeby pies mial im wieciej super plural multi ch zeby piekne reklama wygladala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Yyyyyyyyyyyyy no pierwszy raz widzę, żeby dopisywać psu tytuły, których nie ma
![]() Ale wstyd.... Zastanawiam się co jest powodem takich działań, oszukać kogoś? Ale po co? ![]() Za chwilę każdy pies będzie miał podwójne życie wystawowe i bez jazd na wystawy będzie Interem, Multichampionem ...aaa ja odpadam ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
A są jakieś zniżki na takie wirtualne wystawy? Bo zawsze to jednak oszczędność
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
A ja nie wiem co Gisu ma a czego nie ma, ale wiem że ludzie nie są nieomylni i czasami pomyłki się zdarzają. Czy to interpretacyjne, czy też inne. Jak już napisałem nie wiem jak jest w przypadku tego ch. bo się na tym szczerze nie znam i ledwo wiem czym jest BOB lub BIS, ale myślę, że najlepiej jest w razie wątpliwości spytać po prostu Agnieszki. Bo w tym wątku jest dużo uszczypliwości a sama Agnieszka nie napisała nic, może też nawet nie czytała.
Więc myślę, że lepszy jest otwarty dialog niż uszczypliwości czy domysły. pozdrowionka, p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
hmmm tylko ze dziwna pomylka bo pani S. jedna suka JUZ ma Ml. CH LT i dobrze pamieta ze sa potrzebne 3 JN na zdoby cie tego tytulu. To na pomylke malo podobne
![]() mi to tak wyglada ![]() p.s. ja zapytalam o to i o zgloszenia LKD ![]() ![]() Last edited by wolfin; 06-09-2010 at 21:05. Reason: p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
"Gisu jest już Młodzieżowym Championem Polski,Słowacji. Litwy też mógłby z paluszkiem w*** skończyć, ale ja się pomyliłam i myślałam, że na Litwie można jak w Czechcach czy na Słowacji, dobrać jeden CAC z pośredniej, i wybrałam sobie termin mi bardziej dogodny i miasto bliższe niż Wilno"
Żeby nie opowiadać pozwoliłem sobie bez zgody i wiedzy zainteresowanej zacytować kawałek jej zapisu dotyczący poruszanych tu kwestii. Nie wiem jak pozostali ale ja widzę kropkę między słowami Słowacji i Litwy. Niewątpliwie więc jest to kwestia pomyłki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ale jakos z suka tego problemu nie bylo a piesek to juz jako drugi jechal na zdobycie multi ch ![]() p.s. dziekujemi liudziom, ktore pomogli pani S. odpowiedziec ![]() a stary tekst zostawie na pamiec, mam ScSave ![]() Last edited by wolfin; 06-09-2010 at 23:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jakos coraz czesciej trafiaja sie w Polsce tacy "roztrzepani" hodowcy, ktorym jakos "same" dopisuja sie nieistniejace championaty, badania i prawa hodowlane, innym przypadkiem pojawiaja sie u ich psow wyniki bonitacji, ktorych nie bylo, czy tytuly uzytkowosci, ktore nie istniaja...
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() kurcze, myślę, że nie potrzebna jest forma dyskutowania oparta na niedomówieniach, domysłach i obrażaniu innych w białych rękawiczkach.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|