![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mam jak zwykle kolejne pytanie : jak dlugo karmimy wilczaki karma szczenieca tzn puppy lub jak zwal tak zwal. Z lajkami to wiedzialem ale z wilczakiem widzac jak on rosnie nie chcialbym przestawiac ani za szybko ani za pozno.
No to moj kolejny glosik . sebastian i futrzaki rozrabiaki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Wszystko zalezy od samej karmy jaka podajesz. Ale w zasadzie wilczaki
rosna dosc dlugo, wiec podawac mozna raczej dluzej niz u lajek. Np. Eukanube puppy & junior nalezy podawac nawet do 18-24 miesiaca zycia psa, ale jak sama nazwa wskazuje nie jest to karma scisle dla szczeniat lecz rowniez dla "mlodziezy" ![]() Pozdrawiam, Przemek |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ardal Conall
|
![]()
temat sprzed 6 lat
![]() Tez myslalem ze na Puppy mozna pociagnac dluzej ale chcialem juz wprowadzic Juniora. I pomieszlaem puppy z Juniorem. I zaczelo sie rozwolnienie. No to pomyslalem ze to wina Juniora wiec wrocilem do Puppy. I nadal rozwolnienie. I co sie okazalo? Biegunka przeszla w momencie jak odstawilismy calkowicie Puppy i Ardal dostal samego Juniora. Widac u wilczakow tez jest "ludzka" tendencja, ze dzieci chca szybciej byc dorosle ![]() Teraz jedziemy na samym uniorze i luzna kupa jak reka odjął (a fuj!!!) czasem trzeba poeksperymentowac (przepraszam wszystkie wilczaczki ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
To ja zamieszam w temacie jeszcze bardziej...
![]() ![]() Wiec teoretycznie lepiej wybrac karme 'pod psa': taka jaka mu sluzy i jaka ma dobry sklad. I nie przejmowac sie napisem "junior", "puppy", czy "adult"... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forest Hood
|
![]()
Dobre pytanie. Sam miałem w niedługim czasie o to pytać bo się puppy kończy
![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Żeby w ogóle łaskawie zużyły to co było w domu, trzeba im było mieszać z inną karmą... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|