Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2006, 12:28   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Gaga
ALe tak sobie pomyslalam, ze gdyby miec w domu takiego przytulaka, super kontaktowego miska, bardzo wesolego kompana na spacery i do rozrabiania w domu x 2, to achhh...rozmarzylam sie
A ja teraz widze jaka jest roznica miedzy psami - np u nas wsrod panow...

- Bolton jak ma "chwile na mizianie" to przychodzi i wciska glowe pod reke (tak aby nie mozna bylo pisac na komputerze ) Jak sie lezy to przychodzi i lapa zaprasza do zwrocenia na niego uwagi (czyt. strzela lapa po twarzy)...

- Balrog daje buziaka lub sensowniej mowiac preferuje wilcze pozdrowienie, czyli oparcie sie na ramionach i lizanie po twarzy...

- Camio jest najdelikatniejszy - przychodzi "na kolanka" (oczywiscie miesci mu sie jedynie przod.... ) Nie szaleje, a jedynie siedzi i czeka aby go podrapac.... :P

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 08-02-2006, 12:44   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Margo
A ja teraz widze jaka jest roznica miedzy psami - np u nas wsrod panow...

- Bolton jak ma "chwile na mizianie" to przychodzi i wciska glowe pod reke (tak aby nie mozna bylo pisac na komputerze ) Jak sie lezy to przychodzi i lapa zaprasza do zwrocenia na niego uwagi (czyt. strzela lapa po twarzy)...

- Balrog daje buziaka lub sensowniej mowiac preferuje wilcze pozdrowienie, czyli oparcie sie na ramionach i lizanie po twarzy...

- Camio jest najdelikatniejszy - przychodzi "na kolanka" (oczywiscie miesci mu sie jedynie przod.... ) Nie szaleje, a jedynie siedzi i czeka aby go podrapac.... :P
To Cheitan jest mixem wszsystkich trzech:, lubi wskakiwac lapami na kolana albo na ramiona (okropnie przy tym drapie piatym pazurem i juz wiem skad sie wzial dowcip o psie u weta, na przyciecie pazurkow ), wyciaga przy tym szyje i uwielbia jak sie go drapie po gardle i klatce, jak sie lezy to daje cmoka nosem w twarz i dodatkowwo polize po twarzy. Na kolanka laduje sie zawsze i potrafi zmiescic sie w nieprawdopodonbie malej przestzreni , do lozka wchodzi, przytula sie, kladzie leb na czlowieku i robi "Ufffff" , i czasem podchodzi i sie ociera bokiem podstawiajac zad do smyrania...
Ososbiscie wole jak spi obok na lozku niz pod lozkiem, bo wtedy co pare minut sprawdza nosem czy jestem na miejscu...i mnie budzi

pozdrawiam
Gaga i Chey-piesciungol

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 16-02-2006, 18:28   #3
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
To Cheitan jest mixem wszsystkich trzech:
Bo biedak musi wykonac norme za nasze trzy psy...

Quote:
Ososbiscie wole jak spi obok na lozku niz pod lozkiem, bo wtedy co pare minut sprawdza nosem czy jestem na miejscu...i mnie budzi
To typowe dla tego miotu.... Tak samo reaguje Culsu - potrafi zerwac sie kolo 4-5 w nocy i odtanczyc tanie radosci, ze widzi nas wszystkich razem.... Camio tez tak mial, ale szybko zauwazyl, ze gdy sie budzi ktores z nas to jestesmy w BARDZO zlym humorze....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules