![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
W sumie zwykle nie pisze sie o wystawie tak wczesnie, ale o Katowicach trzeba, bo zaraz na przodzie reklamy napis glosi, ze wystawa jest:
"!!! LIMITOWANA !!! PRZYJMUJEMY TYLKO 3500 PSOW" W Spodku przestaja sie juz miescic wszystkie zgloszone psy i mimo, ze wystawa jest teraz trzydniowa, to nie wszyscy beda w stanie sie zalapac. Warto wiec pomyslec o wiele szybciej o zgloszeniu czworonoga... ![]() Wiecej informacji o samej wystawie znajdziecie tutaj: http://www.zkwp.pl/wyst06pl/katowice.html CzW ocenia egzotyczny sedzia w Izraela (ocenianie CzW przez sedziow z krajow, w ktorych populacje CzW mozna zliczyc na palcach jednej reki w 99.99% konczy sie zle jesli chodzi o znajomosc wzroca, ale z drugiej strony zawsze to cos nowego i nadaje wystawom kolorku). O samego sedziego spytam Anne Dyman, bo na 100% ocenial ja juz nie raz, wiec jeszcze do tematu wrocimy... ![]()
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Związek Kynologiczny w Polsce Oddział Katowice informuje, że wciąż przyjmujemy zgłoszenia na XI Międzynarodową Wystawę Psów Rasowych - Katowice 2006.
Prosimy zgłaszających o przysyłanie kompletnych zgłoszeń, z załączonym kompletem dokumentów (rodowody, championaty, certyfikaty użytkowości). Ze względu na dużą ilość zgłoszeń, psy ras : Cavalier King Charles Spaniel oraz King Charles Spaniel przyjmowane są na listę rezerwową ! O definitywnym zakończeniu przyjmowania zgłoszeń poinformujemy osobnym e-mailem, informacja będzie również na naszej stronie internetowej : www.kynkat.neostrada.pl Z pozdrowieniami Komitet Organizacyjny
![]() |
#3 |
Tmave Zlo
|
![]()
A potwierdza laskawcy, ze jakies psy zarejestrowali??
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
potwierdzenia zgloszen, to pewnie zaczna wysylac jakis tydzien przed wystawa (zawsze wszyscy organizatorzy czekaja na ostatnia chwile)... moze troche wczesniej bedzie jakis spis psow na sieci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Mam dla Was informacje od Adama od Pegi.
Wystawa jest w niedziele.... Czesc z Was ma do pokonania ladny kawalek, ale to tez propozycja dla osob mieszkajacych "w poblizu".... Adam moze zalatwic nocleg w hotelu, gdzie mozna nocowac z psami. Osobiscie polecam, bo wystawa jest o wiele przyjemniejsza, gdy czlowiek porzadnie sie wyspi niz gdy ma za soba zarwana noc.... ![]() Hotel jest oddalony jakies 10-15 min drogi od Spodka, gdzie odbywa sie wystawa. Mozemy tez skorzystac z mozliwosci i w sobote zrobic sobie male spotkanie wraz z dluzszym spacerkiem z psami..... A wieczorem posiedziec w hotelu.... ![]() Chetni moga kontaktowac sie ze mna lub bezposrednio z Adamem (604 191481).... :P
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
No i przyjmowanie zgloszen zakonczone... Teraz pozostajuz juz tylko czeka, az opublikuja stawki....
![]()
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Jest juz katalog przedwystawowy Katowic, ale prawde mowiac jesli w poniedzialek nie wyjasnie sie cala sprawa to nie wiem, czy wogole bedziemy wystawe oplacac i jechac.... 4 psy zglaszane byly na dlugo przed koncem zgloszen.....przyjeto nam 3. O jednym 'zapomniano'. Daimon byl zglaszany troche poznej, ale sluch po nim zaginal... Nie wiem, kto robil czystki w zgloszeniach, ale chyba 'troche' przesadzili....
![]() FCI 332 - CESKOSLOVENSKY VLCAK PSY Klasa Szczeniąt 82 BAILIFF Wilk z Polskiego Dworu Klasa Młodzieży 83 CHEITAN z Peronówki Klasa Otwarta 84 ALKOR Wilk z Polskiego Dworu 85 BALROG z Peronówki Klasa Championów 86 Ch.PL. MAX z Litavske Kotliny Klasa Weteranów 87 CLIF od Bulizniku SUKI Klasa Szczeniąt 88 BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu 89 BELIT Wilk z Polskiego Dworu Klasa Młodzieży 90 DEWI z Peronówki 91 DONA Maly Bysterec Klasa Pośrednia 92 DAPHNE Maly Bysterec Klasa Otwarta 93 ADHARA Wilk z Polskiego Dworu 94 PEGI Hlas Divociny Klasa Championów 95 Ch.PL. ALISTAIR WOLF z Peronówki 96 Ch.PL. BEATRIS Vlci Nadeje 97 Ch.PL. IRRIS Kollarov Dvor
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Ja sie pytam gdzie sa szczeniaki D i E????co to w ogole jest za burdel??
Ja chrzanie takie na ramie bron! Wystepy solo to ja moge robic z Cheyem w Radomiu albo innej okolicy a nie po to mam sie tluc az do Katowic zeby sie przeleciec po pustym ringu ![]() Zrobcie Margo zadyme, jaklby co ja sie dolacze...bo mnie szlag jasny trafil....jak nie szanuja kasy i ludzi to nie beda mieli.....wiecej do Katowic nie zglaszam!!!! Umawiamy sie na spotkanie, konkurencje, a tu wychodzi ze ktos z organizatorow ma nam zmieniac plany?? Chyba im sie we lbach pomieszalo!! pozdrawiam Gaga wkurzona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
W zeszłym roku zgłosiłam Maxa o czasie na wystawę w Katowicach. Było w zgloszeniu coś nieczytelnego i miła panienka ze zwiazku kyn. zadzwoniła, wszystko wyjaśniliśmy i miało być cacy ale koleżanka nie przekażała kolezance i było po wystawie.
Jakoś w tym roku się udało ale nauczona przykrym doświadczeniem dzwoniłam i potwierdzałam czytelność i kompletność zgloszenia kilkakrotnie. Mam nadzieję że tym razem im się wyjaśni "in plus"
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
chyba gdzies juz czytalam ale kurcze szukalam tego watku i nei znalazlam kiedy w katowicach sa wilczaki wystawiane?
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
U nas o zgloszenia dbala zawsze Ola od Kiwi.... I nie bylo problemow. Ale w tym roku "gora" je odrzucila.... Okazalo sie, ze gdy na stronie bylo napisane, ze zgloszenia sa jeszcze przyjmowane to w rzeczywistosci ladowaly juz w koszu... Stad brak Daimona.
A co do Culsu: Zgloszenie Culsu zostalo odrzucone mimo, ze nie brakowalo kopii rodowodu - bylo kompletne. To suczka z naszej hodowli, ktora zostala sprzedana do Niemiec. I tu sa schody - psy importowane do Niemiec zostaja zapisane do ich ksiegi i dostaja numer VDH dopiero, gdy uzyskaja prawa hodowlane, czyli w wieku ok. 2 lat. Do tego czasu psy moga byc bez problemu wystawiane i nic dziwnego, ze Culsu ma juz Ml.Ch.VDH. Ale wystawiane sa na rodowody eksportowe i "stare" numery, czyli w wypadku Culsu na PKRa. A wszystko wedlug regulaminu FCI: "The organisers must ensure that the only breeds that will be shown are those for which breed standards have been definitively or provisionally accepted by the FCI and which are registered with the studbook or with the appendix to the studbook (waiting list) of an FCI member country or of an FCI non-member country whose studbook is, however, recognised by the FCI, or those breeds that are not yet recognised (neither definitively nor provisionally) by the FCI. " Zgloszenie Culsu na wystawy w Polsce jest wiec mozliwe wylacznie poprzez numer PKR. Wedlug FCI to jasne i nie ma zadnego problemu w zadnym kraju, ale nie u nas. I tu sie zaczyna. W przypadku psow wystawianych na PKR wymagane jest podanie numeru rejestracyjnego, ktorego suka niemieckiej wlascicielki nie posiada i posiadac nie bedzie.... Czyli Niemiec, ktory kupil psa w Czechach moze go wystawic w Polsce na "stary" numer (w tym wypadku CMKU). Ale Niemiec ktory kupil psa w Polsce wystawic go u nas nie ma prawa, bo jego zgloszenie zostanie odrzucone....z powodu braku nr.rej..... Wedlug mnie to kompletna bzdura, ale dam rade to ominac rejestujac na dwa lata wszystkie psy wyslane do Niemiec na siebie... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Co do dzwonienia to wspolorganizujemy zielonogorska wystawe i wiem jaki choas jest w oddziale w czasie przyjmowania zgloszen.... Wiec wiem, ze czasem trudno sie dodzwonic do sekretariatu. A jak sie to juz uda to zwykle zbyt pozno, aby cos zmienic i poprawic... Wiec jedynie pozostaje nam trzymac kciuki, aby wszystko bylo po naszej mysli... ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
na stroni eoddziału jest już plan sędziowania
ring 5, godzina 11.45 http://www.kynkat.neostrada.pl/plansedziowania.pdf 16 wilczaków to i tak niezła stawka, przy limitowanej wystawie jakaś selekcja zgłoszeń musi być, i to nie koniecznie liczy się kolejność zgłoszeń (oczywiście też), z tego co wiem to w pierwszej kolejności odrzucono zgłoszenia niekompletne, np. też szczeniaków bez nr. rejstaracyjnych - psów w żadnym oddziale niezaejestrowanych, bez rodowodów, czasem ktoś przysyła sam rodowód ![]() ![]() myślę, że odrzucono zgłoszenia nie odpowiadające formalnie i te po terminie |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
Wystawa juz za nami - wyniki sa na Wolfdogu:
XI. Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - Katowice Donie gratulujemy uzyskania tytulu Ml.Ch.PL, Cheitanowi rozpoczecia Mlodziezowego Championatu Polski, a Daphne otwarcia "doroslego".... ![]() Pani Bozenie Czempas chcielibysmy podziekowac za ufundowanie slicznej nagrody dla najlepszego wilczaka! ![]() Przemek napisal male sprawdozdanie... 2006.03.26 - Spotkanie i wystawa w Katowicach ...a ja wrzucilam do galerii u nas na stronie troche fotek z wystawy... Wystawy >> 2006.03.26 - Katowice (PL) ... i pozniejszego spaceru: Spotkania >> 2006.03.26 - Katowice (PL)
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Fotki są rewelacyjne ale raczej dzięki obiektom fotografowanym, chociaż przy tak ruchliwym gronie fotograf musiał wykazać się niezłym refleksem. Aż żałuję że nie zabrałam do Katowic Eresh
![]()
![]() |
#20 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Miło nam było spotkać się z tyloma wilczakami i ich właścicielami, szkoda tylko że nie było nam dane pobyć troche dłużej ze sobą, mam nadzieję że przy następnej okazji odbijemy to sobie
![]() ![]() ![]() Dołanczam sie do podziękowań dla Pani Bożeny Czempas, co jakiś czas spoglądam na tą nagrodę i nie moge wyjść z podziwu,naprawdę nagroda z klasą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|