Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2005, 14:32   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki
Default Katowice - 26.03.2006

W sumie zwykle nie pisze sie o wystawie tak wczesnie, ale o Katowicach trzeba, bo zaraz na przodzie reklamy napis glosi, ze wystawa jest:
"!!! LIMITOWANA !!!
PRZYJMUJEMY TYLKO 3500 PSOW
"

W Spodku przestaja sie juz miescic wszystkie zgloszone psy i mimo, ze wystawa jest teraz trzydniowa, to nie wszyscy beda w stanie sie zalapac. Warto wiec pomyslec o wiele szybciej o zgloszeniu czworonoga...

Wiecej informacji o samej wystawie znajdziecie tutaj:
http://www.zkwp.pl/wyst06pl/katowice.html
CzW ocenia egzotyczny sedzia w Izraela (ocenianie CzW przez sedziow z krajow, w ktorych populacje CzW mozna zliczyc na palcach jednej reki w 99.99% konczy sie zle jesli chodzi o znajomosc wzroca, ale z drugiej strony zawsze to cos nowego i nadaje wystawom kolorku). O samego sedziego spytam Anne Dyman, bo na 100% ocenial ja juz nie raz, wiec jeszcze do tematu wrocimy...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 29-01-2006, 00:43   #2
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Związek Kynologiczny w Polsce Oddział Katowice informuje, że wciąż przyjmujemy zgłoszenia na XI Międzynarodową Wystawę Psów Rasowych - Katowice 2006.

Prosimy zgłaszających o przysyłanie kompletnych zgłoszeń, z załączonym kompletem dokumentów (rodowody, championaty, certyfikaty użytkowości).

Ze względu na dużą ilość zgłoszeń, psy ras : Cavalier King Charles Spaniel oraz King Charles Spaniel przyjmowane są na listę rezerwową !

O definitywnym zakończeniu przyjmowania zgłoszeń poinformujemy osobnym e-mailem, informacja będzie również na naszej stronie internetowej :
www.kynkat.neostrada.pl

Z pozdrowieniami
Komitet Organizacyjny

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 30-01-2006, 11:12   #3
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

A potwierdza laskawcy, ze jakies psy zarejestrowali??
Old 30-01-2006, 12:22   #4
Huan
Member

Huan's Avatar

Send a message via Skype™ to Huan Send Message via Gadu Gadu to Huan

potwierdzenia zgloszen, to pewnie zaczna wysylac jakis tydzien przed wystawa (zawsze wszyscy organizatorzy czekaja na ostatnia chwile)... moze troche wczesniej bedzie jakis spis psow na sieci...
Huan jest offline   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 18:44   #5
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna
A potwierdza laskawcy, ze jakies psy zarejestrowali??
To zalezy... My np potwierdzenia z Leszna (na wystawe championow) dostalismy miesiac wczesniej. Zwykle jednak przychodzi w tydzien przed wystawa. Choc byly takie perelki jak potwierdzenie Daimona (przyszlo w piatek, wystawa byla w sobote). Czy na klubowke do Czech, gdzie nie przyszlo wcale...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 16-02-2006, 19:42   #6
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Mam dla Was informacje od Adama od Pegi.

Wystawa jest w niedziele.... Czesc z Was ma do pokonania ladny kawalek, ale to tez propozycja dla osob mieszkajacych "w poblizu".... Adam moze zalatwic nocleg w hotelu, gdzie mozna nocowac z psami. Osobiscie polecam, bo wystawa jest o wiele przyjemniejsza, gdy czlowiek porzadnie sie wyspi niz gdy ma za soba zarwana noc....
Hotel jest oddalony jakies 10-15 min drogi od Spodka, gdzie odbywa sie wystawa. Mozemy tez skorzystac z mozliwosci i w sobote zrobic sobie male spotkanie wraz z dluzszym spacerkiem z psami..... A wieczorem posiedziec w hotelu....

Chetni moga kontaktowac sie ze mna lub bezposrednio z Adamem (604 191481).... :P

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 22-02-2006, 23:50   #7
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

No i przyjmowanie zgloszen zakonczone... Teraz pozostajuz juz tylko czeka, az opublikuja stawki....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 05-03-2006, 02:08   #8
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Jest juz katalog przedwystawowy Katowic, ale prawde mowiac jesli w poniedzialek nie wyjasnie sie cala sprawa to nie wiem, czy wogole bedziemy wystawe oplacac i jechac.... 4 psy zglaszane byly na dlugo przed koncem zgloszen.....przyjeto nam 3. O jednym 'zapomniano'. Daimon byl zglaszany troche poznej, ale sluch po nim zaginal... Nie wiem, kto robil czystki w zgloszeniach, ale chyba 'troche' przesadzili....

FCI 332 - CESKOSLOVENSKY VLCAK

PSY

Klasa Szczeniąt
82 BAILIFF Wilk z Polskiego Dworu

Klasa Młodzieży
83 CHEITAN z Peronówki

Klasa Otwarta
84 ALKOR Wilk z Polskiego Dworu
85 BALROG z Peronówki

Klasa Championów
86 Ch.PL. MAX z Litavske Kotliny

Klasa Weteranów
87 CLIF od Bulizniku

SUKI

Klasa Szczeniąt
88 BARSABEL Wilk z Polskiego Dworu
89 BELIT Wilk z Polskiego Dworu

Klasa Młodzieży
90 DEWI z Peronówki
91 DONA Maly Bysterec

Klasa Pośrednia
92 DAPHNE Maly Bysterec

Klasa Otwarta
93 ADHARA Wilk z Polskiego Dworu
94 PEGI Hlas Divociny

Klasa Championów
95 Ch.PL. ALISTAIR WOLF z Peronówki
96 Ch.PL. BEATRIS Vlci Nadeje
97 Ch.PL. IRRIS Kollarov Dvor

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 05-03-2006, 15:44   #9
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Ja sie pytam gdzie sa szczeniaki D i E????co to w ogole jest za burdel??
Ja chrzanie takie na ramie bron! Wystepy solo to ja moge robic z Cheyem w Radomiu albo innej okolicy a nie po to mam sie tluc az do Katowic zeby sie przeleciec po pustym ringu
Zrobcie Margo zadyme, jaklby co ja sie dolacze...bo mnie szlag jasny trafil....jak nie szanuja kasy i ludzi to nie beda mieli.....wiecej do Katowic nie zglaszam!!!! Umawiamy sie na spotkanie, konkurencje, a tu wychodzi ze ktos z organizatorow ma nam zmieniac plany?? Chyba im sie we lbach pomieszalo!!
pozdrawiam
Gaga wkurzona

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 16:28   #10
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga
Wystepy solo to ja moge robic z Cheyem w Radomiu albo innej okolicy a nie po to mam sie tluc az do Katowic zeby sie przeleciec po pustym ringu
A widzisz.... Jak sie ma psa z diabelskim imieniem to sie dzieja dziwne rzeczy z konkurencja... Jakos tak sobie znika...

Quote:
Originally Posted by Gaga
Zrobcie Margo zadyme, jaklby co ja sie dolacze...bo mnie szlag jasny trafil....jak nie szanuja kasy i ludzi to nie beda mieli.....
Z tym nauczylam sie uwazac.... Bo znam mase SUPER osob z katowickiego oddzialu i nie chce, aby mialy odpowiadac za jakies czarne owce.... A wiem, ze czasem trafiaja sie w sekretariacie takie "blondynki", ze rece opadaja..... Znam to od nas..... Jutro dzwonie i zobaczymy.... Wina zdecydowanie po ich stronie....wiec ich obowiazkiem jest te psy dopuscic do udzialu w wystawie....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 05-03-2006, 18:12   #11
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

W zeszłym roku zgłosiłam Maxa o czasie na wystawę w Katowicach. Było w zgloszeniu coś nieczytelnego i miła panienka ze zwiazku kyn. zadzwoniła, wszystko wyjaśniliśmy i miało być cacy ale koleżanka nie przekażała kolezance i było po wystawie.
Jakoś w tym roku się udało ale nauczona przykrym doświadczeniem dzwoniłam i potwierdzałam czytelność i kompletność zgloszenia kilkakrotnie.
Mam nadzieję że tym razem im się wyjaśni "in plus"
Old 05-03-2006, 19:33   #12
diabelkowa
Junior Member

diabelkowa's Avatar

Default wystawa w katowicach

chyba gdzies juz czytalam ale kurcze szukalam tego watku i nei znalazlam kiedy w katowicach sa wilczaki wystawiane?
Old 05-03-2006, 20:33   #13
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

U nas o zgloszenia dbala zawsze Ola od Kiwi.... I nie bylo problemow. Ale w tym roku "gora" je odrzucila.... Okazalo sie, ze gdy na stronie bylo napisane, ze zgloszenia sa jeszcze przyjmowane to w rzeczywistosci ladowaly juz w koszu... Stad brak Daimona.

A co do Culsu:

Zgloszenie Culsu zostalo odrzucone mimo, ze nie brakowalo kopii rodowodu - bylo kompletne. To suczka z naszej hodowli, ktora zostala sprzedana do Niemiec. I tu sa schody - psy importowane do Niemiec zostaja zapisane do ich ksiegi i dostaja numer VDH dopiero, gdy uzyskaja prawa hodowlane, czyli w wieku ok. 2 lat. Do tego czasu psy moga byc bez problemu wystawiane i nic dziwnego, ze Culsu ma juz Ml.Ch.VDH. Ale wystawiane sa na rodowody eksportowe i "stare" numery, czyli w wypadku Culsu na PKRa. A wszystko wedlug regulaminu FCI:

"The organisers must ensure that the only breeds that will be shown are those for which breed standards have been definitively or provisionally accepted by the FCI and which are registered with the studbook or with the appendix to the studbook (waiting list) of an FCI member country or of an FCI non-member country whose studbook is, however, recognised by the FCI, or those breeds that are not yet recognised (neither definitively nor provisionally) by the FCI. "

Zgloszenie Culsu na wystawy w Polsce jest wiec mozliwe wylacznie poprzez numer PKR. Wedlug FCI to jasne i nie ma zadnego problemu w zadnym kraju, ale nie u nas. I tu sie zaczyna. W przypadku psow wystawianych na PKR wymagane jest podanie numeru rejestracyjnego, ktorego suka niemieckiej wlascicielki nie posiada i posiadac nie bedzie.... Czyli Niemiec, ktory kupil psa w Czechach moze go wystawic w Polsce na "stary" numer (w tym wypadku CMKU). Ale Niemiec ktory kupil psa w Polsce wystawic go u nas nie ma prawa, bo jego zgloszenie zostanie odrzucone....z powodu braku nr.rej.....

Wedlug mnie to kompletna bzdura, ale dam rade to ominac rejestujac na dwa lata wszystkie psy wyslane do Niemiec na siebie... Jak dla mnie bez sensu..... ale co tam: wlasciciele psow zamiast placic w euro beda placili naszym oddzialom srednio polowe tej sumy bo polska stawke, a ja nie bede musiala sie zastanawiac, czy ponownie nie bede mogla wystawic zgloszonego psa.... Bo dwa razy zgloszenie Culsu przyjmowano w Polsce bez problemu, a tu nagle za trzecim: nie, dziekujemy....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 05-03-2006, 20:45   #14
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by konek
Jakoś w tym roku się udało ale nauczona przykrym doświadczeniem dzwoniłam i potwierdzałam czytelność i kompletność zgloszenia kilkakrotnie.
My zawsze dla pewnosci przesylamy zgloszenia zarowno przez internet jak i poczta.... Dopiero w tym roku po raz pierwszy mielismy klopot z Glogowem, gdzie zniknelo zgloszenie Camio. I teraz z Katowicami.... W sumie biorac pod uwage ilosc wystaw na ktorych bylismy to cos takie trafia sie sporadycznie..

Co do dzwonienia to wspolorganizujemy zielonogorska wystawe i wiem jaki choas jest w oddziale w czasie przyjmowania zgloszen.... Wiec wiem, ze czasem trudno sie dodzwonic do sekretariatu. A jak sie to juz uda to zwykle zbyt pozno, aby cos zmienic i poprawic... Wiec jedynie pozostaje nam trzymac kciuki, aby wszystko bylo po naszej mysli...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 05-03-2006, 20:51   #15
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Default wystawa w katowicach

Quote:
Originally Posted by diabelkowa
chyba gdzies juz czytalam ale kurcze szukalam tego watku i nei znalazlam kiedy w katowicach sa wilczaki wystawiane?
Tzn bedziemy w niedziele.... Jesli rasy pojda wedlug alfabetu to bedziemy wchodzic gdzies kolo poludnia, ale na szczegoly trzeba poczekac, az bedzie znana obsada ringow i plan sedziowania....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 16-03-2006, 02:42   #16
bc
Junior Member

bc's Avatar

na stroni eoddziału jest już plan sędziowania
ring 5, godzina 11.45
http://www.kynkat.neostrada.pl/plansedziowania.pdf

16 wilczaków to i tak niezła stawka,
przy limitowanej wystawie jakaś selekcja zgłoszeń musi być, i to nie koniecznie liczy się kolejność zgłoszeń (oczywiście też), z tego co wiem to w pierwszej kolejności odrzucono zgłoszenia niekompletne, np. też szczeniaków bez nr. rejstaracyjnych - psów w żadnym oddziale niezaejestrowanych, bez rodowodów, czasem ktoś przysyła sam rodowód - a skąd blondynka w sekretariacie ma wiedzieć czy to na wystawę czy do sekcji
myślę, że odrzucono zgłoszenia nie odpowiadające formalnie i te po terminie
bc jest offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 20:09   #17
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Quote:
Originally Posted by bc
na stroni eoddziału jest już plan sędziowania
ring 5, godzina 11.45
Czas w sumie idealny - nie za wczesnie, wiec nie trzeba bedzie sie przepychac na 10:00... I nie za pozno... Aby jeszcze byl czas na rozmowy przed finalami...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 28-03-2006, 00:40   #18
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Wystawa juz za nami - wyniki sa na Wolfdogu:
XI. Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - Katowice

Donie gratulujemy uzyskania tytulu Ml.Ch.PL, Cheitanowi rozpoczecia Mlodziezowego Championatu Polski, a Daphne otwarcia "doroslego"....

Pani Bozenie Czempas chcielibysmy podziekowac za ufundowanie slicznej nagrody dla najlepszego wilczaka!

Przemek napisal male sprawdozdanie...
2006.03.26 - Spotkanie i wystawa w Katowicach

...a ja wrzucilam do galerii u nas na stronie troche fotek z wystawy...
Wystawy >> 2006.03.26 - Katowice (PL)

... i pozniejszego spaceru:
Spotkania >> 2006.03.26 - Katowice (PL)

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Old 28-03-2006, 09:15   #19
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Fotki są rewelacyjne ale raczej dzięki obiektom fotografowanym, chociaż przy tak ruchliwym gronie fotograf musiał wykazać się niezłym refleksem. Aż żałuję że nie zabrałam do Katowic Eresh
Old 28-03-2006, 10:55   #20
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Miło nam było spotkać się z tyloma wilczakami i ich właścicielami, szkoda tylko że nie było nam dane pobyć troche dłużej ze sobą, mam nadzieję że przy następnej okazji odbijemy to sobie Ja niestety nie mam fotek (tylko jedną ) bo mój główny fotograf był zajęty zbieraniem tego co Dona zostawiła
Dołanczam sie do podziękowań dla Pani Bożeny Czempas, co jakiś czas spoglądam na tą nagrodę i nie moge wyjść z podziwu,naprawdę nagroda z klasą
Galicja jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules