![]() |
![]() |
|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]() ![]() Hodowla JANTAROWA WATAHA a w niej: AMBER WOLF z PERONÓWKI BETI WILK z POLSKIEGO DWORU AMON SILESIAN WOLF zapraszają na coroczne listopadowe Jesienne Wilczakobranie czyli spotkanie zakręconych na Wilczaki Czechosłowackie. Największa polska wystawa (w Poznaniu) w tym roku jako Światowa Wystawa Psów to niepowtarzalna okazja by zobaczyć słynne wilczakowe piękności z całego świata na ringu i spróbować powalczyć o najwyższe tytuły. Plan spotkania: - Zapraszamy już w środę 8.11 od godz. 17. Wieczorem będzie szansa by odnowić lub nawiązać znajomości z wilczakowym gronem - W czwartek 9.11 od rana ruszamy na wystawę (około 15 min drogi – jeśli nie ma korków!) a po powrocie świętujemy tak długo jak starczy sił ![]() - W piątek 10.11 koło południa jedziemy na zwiedzanie Wilczego Parku w Stobnicy (około 50 km od Poznania), o którym opowie nam wykwalifikowany pracownik Parku Po południu Seminarium Szkoleniowe „Czechosłowacki Wilczak jako pies użytkowy” – jak trenować i co wybrać (będzie możliwość rozmowy z trenerami i z osobami pracującymi z Wilczakami z Polski, Niemiec i Czech) - W sobotę 11.11 (dla wytrwałych ![]() Wracamy na wystawę, na której będzie możliwość podziwiania np. Mistrzostw Świata Obedience. Po południu rozjeżdżamy się lub zostajemy razem do niedzieli rana, na kiedy przewidziane jest ostateczne zakończenie wilczakowego maratonu ![]() Prosimy o zabranie: - materaca - śpiwora - w miarę możliwości łańcucha lub klatki dla psa Ze względu na bardzo dużą liczbę gości spotkanie będzie miało charakter „składkowy”. Prosimy każdą Rodzinę o przygotowanie jednej potrawy (w dużej ilości!) dowolnego rodzaju (sałatka, danie na ciepło łatwe do odgrzania, na zimno, ciasto itp.) Ważne! Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie lub potwierdzenie udziału w spotkaniu, podanie ilości osób i psów, imion i płci psów, oraz rodzaju przygotowywanej potrawy. Osoby, które uzgodniły to wcześniej mają zagwarantowane noclegi (bez komfortowych warunków ![]() Osoby nocujące w innych miejscach zapraszamy do udziału w spotkaniu! Adres: Ul. Gałczyńskiego 22 60-194 Poznań Kontakt: 0048 502 390 630 elcia007@go2.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
To ja mam w takim razie pytanie. Z wiadomych powodów (szkoła, praca) nie będziemy mogli dojechać w czwartek, ale bardzo mi zależy na spotkaniu. Więc czy moglibyśmy się "podłączyć" w sobotę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
a mnie interesuje kto za szkoleniowcy beda?
(poprosze o konkretne nazwiska, bo warto pomyszlec o spotkaniu) p.s. a mnie to nie zaproszilas jak szkoleniowca z Litwy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Maciu - mozesz przyjechac kiedy chcesz, mysle jednak ze im pozniej tym mniej bedzie Wilczakow
![]() Moze urwiesz sie juz w piatek? Wolfin - po weekendzie podam wiecej danych co do seminarium, negocjacje jeszcze trwaja ![]() W zalozeniu ma to byc przekroj przez rozne rodzaje dzialan mozliwych i robionych z Wilczakami, rodzaj podsumowania, zebrania tego co rozni ludzie robia w roznych krajach. Nie sile sie na zadne odkrywanie nowych ladow - raczej przystepne pokazanie co Wilczak potrafi. Co warto cwiczyc i komu sie udaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ori - ja mam krótkie pytanko - czy przewidujecie jakieś spotkanie ze szkoleniowcem psów ratowniczych ? A jeśli tak, to kto ? skąd ? kiedy ? I czy ewentualnie mogłabym dojechać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ori, czekami na liste szkoleniowcow
![]() i serdeczne gratulujemi z superowych wynikow twoich psow |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
No to juz mniej wiecej wiadomo
![]() Seminarium "Wilczak jako pies uzytkowy" Seminarium ma zapoznac nas z wybranymi dyscyplinami psiego szkolenia/wykorzystania, przedstawic mozliwosc "uzycia" w nim Wilczakow, zalety i zagrozenia. Plusy i minusy "wilczakowosci" w danym szkoleniu - jak specyfika rasy wplywa na mozliwosc osiagniec w danej dyscyplinie. W miare mozliwosci podamy tez nieco statystyk. Postawilam glownie na "praktykow", czyli osoby, ktore maja czesty kontakt z Wilczakami lub szkola swoje psy i startuja w zawodach. A beda to: o AGILITY - opowie nam Tajna Wächter z Niemiec (okolo 20 startow w zawodach Agility) o OBRONIE - opowie Pavel Hanuska z Czech (Pavla przedstawiac nie trzeba!) o TROPIENIU - uslyszymy od Zuzy Żukowskiej z Polski (treserki dwoch Wilczakow z Warszawy) takze Zuza powie nieco o RATOWNICTWIE na podstawie konspektu Tomka (GOPR) o ZAPRZEGACH - w temat wprowadzi nas Rodzina Idasiow (zawodnicy startujacy od lat w roznych rodzajach zaprzegow) od bardzo niedawna probujacy startow z moimi psami o OBEDIENCE w koncu - opowie Ela Baranowska (vice-mistrz Polski Obedience) od lat zwiazana z moimi psami o TERAPII z uzyciem psa, o EDUKACYJNYM wykorzystaniu psa, o specyfice pracy w Obedience z Wilczakami i ogolnie o cwiczeniu POSLUSZENSTWA powiem kilka slow i ja ![]() Wolne glosy wskazane i porzadane na Seminarium ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
maria i wufi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Jeśli o mnie chodzi to bardzo proszę
![]() Zuzanna |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() jesli wszystko wypali to po seminarium powstanie mini konspekt ze zdjeciami i z rozdzialami roznych autorow jezeli autorzy wyraza zgode to bedzie on opublikowany albo u mnie albo na wolfdogu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
No dobrze więc my się zapowiadamy wstępnie na piątek tylko o której godzinie mamy się pokazać i gdzie? (Freyr już się nie może doczekać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The Grim Reaper
|
![]()
Liczyłem, mierzyłem, pasowałem... nie dotrę do Poznania za skarby świata. Projekt na filozofię do oddania mam na 14-go a z grupy to chyba tylko ja cokolwiek robię :/
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() do Wilkow ruszamy 9 30 - 10 (mala zmiana) bo mamy tam byc juz na 11 wygodniej jest mi ustalic szczegoly na prywatnej skrzynce wiec tam zapraszam igienator - nie moze byc zeby zabraklo na wystawie i spotkaniu pierwszej punkowej Wilczaczki ![]() ![]() po powrocie bedziesz mial taka wene ze ach! ![]() (Niemcy szykuja piwo, wino i szampana orginalnego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() maria i wufi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
ok, rozumiem
![]() zajrzalam do Was i dementuje "zyczliwych" (wszedzie ich pelno ![]() a Maria moze to zrobic na liscie Pavel wybiera sie do Poznania ![]() a przynajmniej tak dzisiaj twierdzi ![]() robi to specjalnie dla nas, bo jest pasjonatem szkolenia CsV a nie pokazow pieknosci jesli zmieni zdanie nie omieszkam Was poinformowac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
hejka Dzieki za możliwość przewaletowania u ciebi na chacie z psami. Impra była przednia, mamy nadzieję ze sąsiedzi jeszcze mowią dziendobry :-)))
Warto bylo pokonać zmęczenie i wysiedzieć do końca na seminarium, Ale było cieżko i momentami komar padal trupem gęsto ![]() jeszcze raz dzieki i do szybkiego psiego zobaczenia na wystawie, spotkaniu, moze u nas albo gdzieś w "swiecie" ![]() PS mamy nadzieję ze fasolka komuś posmakowala. Bartek / Ala ... Cayo / Cezarek alias Stefan |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|