18-02-2010, 17:15
|
|
Junior Member
|
Quote:
Originally Posted by Gaga
Dla sensowności jakiejkolwiek dyskusji, ponownie poproszę o przykłady wypowiedzi, mówiących o tym, co zacytowane.
Katka, dla jasności: być może przeoczyłam całą serię postów z protestami przeciwko rozmnażaniu jakiegokolwiek psa (w tym przypadku Czambora?), jesli tak-Twoja pomoc i przypomnienie ich tutaj będą bardzo ważne.
|
No to proszę:
Quote:
Originally Posted by szasztin
Czambor może sie podobać i XaedasKSP ma pełne prawo pisać o tym że Czambor mu sie podoba.
Natomiast inną sprawą jest zgodność ze wzorcem.
|
Quote:
Originally Posted by Huan
To jaki według mnie jest Czambor zostawię dla siebie, ale masz dziwny tok rozumowania Puchatku. Szkoda tylko, że zapominasz o takiej drobnej rzeczy, jak wzorzec rasy. Ładny może być każdy pies. Ale ponieważ jest to forum o rasie czechosłowacki wilczak, to powinniśmy raczej mówić o zgodności ze wzorcem, co niekoniecznie musi się zbiegać z pojęciem "piękna". Kudłaty doberman może być ładny, ale niekoniecznie typowy.
|
Quote:
Originally Posted by z Peronówki
hodowac POPRAWNE psy mozna JEDYNIE wtedy, gdy ma sie swiadomosc WAD jakie posiadaja i pies i suka. Tylko wtedy jest sie w stanie wychodowac psa zgodne ze wzorcem.
|
Quote:
Originally Posted by z Peronówki
Sprawa dotyczy czegos innego. Ja np bardzo lubie owczarki (nadal). Ale podobaja mi sie JEDYNIE te nietypowe, bo uzytkowe... Dlatego nie mam ONow, bo nie lubie hodowac takich, ktore sa wbrew wzorcowi rasy...
Natomiast na forum mamy czasem sytuacje odwrotna... Probe zmiany rasy w cos czym ta rasa byc NIE MIALA. "Lansowanie" wygladu, ktory od wzorca odbiega... Jesli komus nie podobaja sie WILCZAKI to bez sensu sa proby, aby CzW przerobic na saarloosa/molosa/owczarka (niepotrzebne skreslic). Czyz nie latwiej jest zmienic rase i hodowac zgodnie ze wzorcem (choc innej rasy).
|
|
|
|